Elin - Enso tid

Har det inte blivit mkt av på senaste tiden. Vilket kanske både jag och Enso saknat. Enso har faktiskt blivit lite gnällig de senaste dagarna och jag tror att det beror på det.. Varit väldigt mkt folk här hela tiden känns det som. Men idag så, for for Filip iväg och åkte skidor. Och då passade jag på att ta ut Enso på en rejäl skogsrunda och bara strosa (mamma följde med som sällskap).. Sedan har vi myst och tagit det lugnt, och även hunnit med någon mer liten runda. Mysigt! SEn ska jag försöka komma till skott med att klippa klorna med, brukar göra det på måndagar.. Men som alla vet så är det ju onsdag idag, och inga klor har blivit klippta än. Skärpning!

Fast ikväll står det faktiskt lite annat på schemat med, som bingolotto och V64! YEPPYEPP!
Hejja på oss.


Imorgon ska nyårsafton tillbringas i Ullstämma med Isabell, Clare och deras karlar! Kan inte bli annat än bra! Det ser vi fram emot :)


Men här kommer lite bilder från när Enso och jag var ute och gick förut!
















Man får ju passa på!

Att fiska åt sig lite hundgrejer både nu och då! , för man behöver ju alltid massa, eller hur? ;d

Igår var jag och Filip hos min kusin m. kusinbarn! mysmys :)
Och med den tur jag har så åkte jag hem med en sele till Enso, efter lite prat om att jag skulle behöva en.
Så nu har en snygg reflexsele adderats till hundprylssamlingen! Väldigt funktionell och passande till min språlina. Nu jäklar ska det spåras här när snön försvinner! Det ska bli sååååå kul! ;d


Här kommer lite bilder på Enso när han poserar i selen! :)
pytteytteliten förstor över bröstet kanske, men vips så växer han i den tror jag!

Tack kusin, u are the bääääst!







Mini semester.

Har jag, Filip och Enso varit iväg på. Med andra ord, en övernattning i filipsmorfars stuga. Lite välbehövligt mys för oss allihoppa.  Så mysigt med massamassa snö (förutom när vi fick parkera bilen hos grannen och skotta en halvmeter blöt snö med några dåliga skyfflar som vi hittade i skjulet, sedan får vi tacka Sonja som kom med andra skyfflar till oss) god mat och en brasa, samt massa filmtittande. Kan det bli mkt bättre? :)

Att bara ge sig ut i skogen och gå en redig promenad, komma in till en sprakande brasa, ta sig en varm dusch och krypa ner i sängen med en Filip och se film och äta choklad. Mys! ( Eso fick ligga på golvet och käka ben, ås han hade det inte det så dåligt han heller, hehe)


Här kommer lite bilder! :)



Det var mörkt när vi begav oss ut på kvällspromenad i skogen,


Men Enso han syndes bra han!




Det gör sig inte riktigt rätt på bild, men det var sååå fin! Månen, himlen i olika färger och kalhygget!


Enso hittade även en pinne, som han till vår förvåning inte ville släppa?


Han ser lite kul ut med det tjocka reflexbandet runt halsen med all päls. Men funktionellt är det!


uuuh, Enso har börjat gilla pinnar! ;d


När vi kom tillbaka så grillade vi korv ute, mums!


Mysigt!


Nästa dag var det lite ljusare när vi var ute på förmiddagen och gick. Här går vi inne på en liten väg/stig i skogen, men sedan korsade vi ett kalhygge och då kan jag säga att fotlederna fick jobba. Både hund och människas.


Jag och Ensopenso. Man ser ut som en uppstoppad säl, men jag kan säga att tjockisjacka och snowboats is the shit!


Filip och Enso, när Enso hoppade in i hästhagen och sket.. haha!
Som tur var det varken hästar i hagen eller el i staketet.

Enso's Julhälsning!


God Jul!

På er alla! :)

Jag håller på att fixa iordning lite, sen ska vi fara iväg till mina kusiner. De har inte träffat Enso , så det blir spännande!

Enso är julig och fin med, med rött sidenband runt halsen och en liten bjällra. Jag tror tamigtusan det går att sätta på honom vad som helst.



God jul till er alla!
Hoppas ni får en mysigt vit och kärleksfull jul!


Och tänk på att hålla koll på vovvarna, så att de inte får i sig något olämpligt!
choklad, russin, vindruvor osvosvosv!

Snöoväder!

Är vad det är, burr!
Efter våran promenad såg jag och Enso ut som två snögubbar. Eller rättare sagt en snögumma och en snöhund!

Enso har fattat vinken med att man ska torka tassarna när man varit ute iallafall. Nu står han helt stilla kvar vid dörren utan att man ber honom om det. Och när man kommer med torkduken så lyfter han tassarna en efter en. Eller ja, framtassarna i alla fall. Baktassarna är lite svårare, eftersom balansen inte är den bästa^^


Jag letade febrilt i datorn efter en bild på snögubbe att visa upp. Men hittade ingen. Så istället får det bli en snömotorcykel. Som vi byggde för 2 år sedan. Haha så vi höll på!





Mys!

Japp, det är vad som står på schemat nu. Jag ska bege mig ut med Enso på en liten myspromenad. Sedan blir det att slå in de sista julklapparna och smutta på lite glögg! Efter det blir det nog att krypa upp i soffan, se lite på tv och sätta in kort i fotoalbumet som jag fick när jag fyllde! :)

När jag fyllde fick jag även lite hundrelaterade saker till min lycka! ;d
Jag fick boken "hund coachen - Fredrik Steen" och frya ess tassalva!

Andra saker som jag fick var..
Guldörhängen i from av hjärtan, ett hänge till mitt guldhalsband.
Morgonrock, dagbokskalender, strumpor
klocka, "Mine" skålar och assietter, pengar.

Och så kanske den mest speciella presenten..
En Collie, som Erik min lillebror har tillverkat. Jättefin!
Som en Collie siluett utsågat i trä och målat. Ska se om det dyker upp något kort någon dag.
Så speciellt, och jag förstår att han har kämpat.. Koncentration och pillighet är ju inte hans starka sida precis.



Bilder

på julgrupperna finns nu i inlägget, Bakning, badning, plantering.
Lite julkänsla allt!

Synd bara att de inte riktigt såg lika fina ut vid leverans, då stenarna skakats omkring lite. Menmen!
Tanken som räknas!

Den ena fick Anneli idag, när vi var där och hälsade på.
Den andra fick Marléne!

Och de andra har jag gjort till mig själv^^ ;D
Mamma blev visst inspirerad av mig med, för nu på eftermiddagen har även hon fixat till några juliga blommor i fönstret.

Bus med Nikko!

Var det ju igår, Så då måste jag ju givetvis bjuda på lite bilder!






Hemma!

Så nu är jag och Enso hemma. Utan Filip^ skönt! Då får man sitta lite vid datorn, haha.

Idag har vi varit iväg hos Anneli och hälsat på! Vilket var lika trevligt som vanligt! Hundarna fick busa av sig och hade det riktigt roligt. Samtidigt som vi fick en pratstund över en kopp kaffe och gott fika! Filip och jag lämnade ju även en julgrupp till henne, som God Jul! ;d

Bilder kommer här!

Det är så fint att se dem, de leker så bra tillsammans!
Synd att det inte bor någon mer Collie, här i Mantorp... Såvitt jag vet..












Imorgon.

Så blir jag pojkvänsfri på kvällen, så då ni ska det bli uppdatering! Hoppas på att det ligger några fina bilder i kameran med! :)

Så länge hoppas jag att ni har det bra därute! :)

Min födelsedag har iallafall varit super, massa fina presenter. Och kvällen avslutades med trav! Då vår kära Abbe äntligen var till start på Mantorp. Och för att fira min födelsedag lite extra så sprang han och vann med, ^^ ;D Vilket innebar klirr i kassan både här och där. :)

Morgondagen,

Det blir även lite bus för Enso imorgon, då han ska träffa Nikko. :) kul för honom!
& så blir jag 19. Dä ni!

Bus med Polly,

Så nu kommer det lite bilder från i Lördags såhär i efterhand. Lite sent på kvälls, nästan nattkvisten. Idag har det varit full rulle som vanligt. Släkten har varit här och kalasat!














Vägning + mätning

Enso har nu genomgått vägning och mätning.
Har väger 17,5 kg. Och 52 cm hög. Och han är lite mer än 5 ½mån.  :) så det så!

Tårtbak

jajjemen! Just nu ligger mina marängbottnar i uggnen och gottar till sig. Vilket senare ska leda till en marängtårta med ricekrispies och blåbär + grädde :) MUMS! man måste ju ha någonting att bjuda släkten på när de kommer imorgon! Annars kanske man inte får några födelsedagspresenter?.. För jag fyller ju nämligen 19 på måndag!

Jag ska även baka en banantårta. Eller ja, jag och mamma. Mamma har gjort tårtbotten och lägger i fyllningen idag så att det ska safta till sig ordentligt och så ska jag garnera imorgon. Med grädde, polly och madariner. I är det vaniljkräm och bananmos. Göttigt!

Påtal om Polly, så har jag och Enso varit iväg på förmiddagen och träffat Polly + mattar. Riktigt välplanerat av mig måste jag säga. För nu har Enso liggat och sovit innanför dörren under hela tiden jag bakat.. Och även nu. Som huvudkudde har han mina snowboats, skönt tycker han! :) Han är dessutom super mjuk, fluffig och fin! Samt väldoftande. Super!

Jag har kamera sladden hemma, så bilder från dagens bus med Polly kommer senare! :)

Nattpromenad

Har det blivit nu, Så mysigt att gå ut på kvällen när snön ligger stilla och det inte blåser halv storm längre. Och med en gnutta älskling som sällskap! :)



Förresten så ska jag be att få tala om att vi hunnit med allt som skulle göras idag. Köpa grejer att plantera i, baka bullar, laga mat, duscha Enso, plantera jularrangemang. Samt såklart även lite mys och promenad!



Då måste jag såklart visa en bild på Ensos nya Reflexfynd! ;d haha.





Bakning, badning, plantering

Japp, det är vad som står på schemat idag. Vilket betyder att jag måste skynda mig för vi ska åka och inhandla krukor av något slag, så att de passar mina ambitioner. Sedan blir det bullbak + negerbolls. Efter det så ska även det planteras julgrupper. Och sist men inte minst ska Enso julbadas. Hans ben är nämligen allt annat än vita. Trots att det är massa vit snö ute? vad kan det bero på.... morot kanske? :O haha


Filip är ju som sagt hemma med. Vilket gör att datortiden blir mindre och mindre..
Men håll ut! :P










Sömntuta

Enso sover som en stock, och inte har jag hjärta till att väcka honom för att hans päls ska få sig en omgång.. Näääää. Så därför hoppar jag in i en dusch, gör mig iordning och så ska han få en rejäl buspromenad ute i snön istället, vilket han nog uppskattar med! Dock så tycker han att att det är skönt att bli ompysslad.

Fotbad,

Japp, det stämmer. Här sitter jag på morgonkvisten, klockan har inte ens hunnit slå åtta och jag har mina fötter i ett skummande väldoftande fotbad! :) Anledningen till att jag sitter här är förståss att Erik fyller 16 år idag och jag därför varit uppe tidigt (kl 6) och firat honom. SEdan blev jag så pigg så att det inte var någon mening att gå och dra sig lite till i sängen. Så efter lite frukost så blev det fotbad!

Jag hade egentligen tänktatt ta titu med Ensos päls, den behöver borstas. Men han passade på att smita upp och gå och lägga sig igen när jag dukade in frukosten. Så nu får han sussa en stund och så blir det lite borstning sen. Jag ska även hinna med att duscha och göra mig iordning. För jag ska träffa Bell halv elva inne i Linköping! :) Så jag längtar!




Bild från google...

Mitt ser inte riktigt så lyxigt ut! :)

Vinterbus

Det var inte lätt att få honom att vara någorlunda still så att man kunde knäppa av några kort.
;D Mysigt att ha en liten bushund att busa med :)







Dagens Fynd!

Wuuuhuu! Så glad jag blev.

Jag har länge varit på jakt efter ett reflexhalsband i resår till Enso, eller ett så kallat "jakthalsband". Så att jag kan ha det på honom när jag har Enso ute lös, för jag vill gärna ha någonting på honom så att man kan ta tag i något, samt att telefonnummer ska finnas där. + att det ska vara reflex så att han syns! Men sådana där halsband kostar ju halva skjortan...

Men så hittade jag någonnting idag som fullkomligt liknade det, vilket var hjälmreflex, så jag kunde inte låta bli att slå till. Och att det sedan kostade 30 kronor gjorde ju inte saken sämre! Att jag senare upptäckte att det låg två stycken i i förpackningen gjorde ju inte mitt fynd sämre direkt. Så nu har Enso två breda gula reflexhalsbandband. Brabra!




Julklappshandling,

Idag har det varit julklappar och julklappsiinslagning på hög nivå! Jag hade lovar Erik att följa med honom och handla julklappar, så det fick bli idag det blev av.. Så han fick alla sina klappar handlade, och jag ökade även på min samling lite! :)

Sedan har resten av eftermiddagen gått åt till att sitta och slå in :)..

Och såklart massa bus med Enso ute i snön! :), bilder kommer senare!

Städarn

Det är jag det, ikväll iallfall. Jag har hunnit med att skrubba duschkabinen, så den ser nu mer ut som ny! ;d Samt vabba golvet uppe&nere. Brabra!

Minde bra var ju att jag hällde ut skurhinken med vatten, även denna gång.... Men det glömmer vi tycker jag.

Mums med snö!

Det tycker Enso iallfall! :)






SNÖ!

wiiiie, nu ligger det allt ett litet lager med snö här!
Det började iof komma i lördagskväll, men igår kom det lite till. Så nu börjar man få en riktigt mysig känsla i kroppen. Och den känslan blev inte direkt sämre förut när Enso och jag tog en promenad, nedför gatan genom lekparken och tillbaka cykelvägen till vårat hus, med honom lös vid min sida hela tiden. :)

Eftersom, jag är lite efter..

så lägger jag upp valpbilder på Enso nu! :)
Lägg upp valpbilder på era vovvar med! ;p




Jag har ju haft turen att få följa min plutt mycket innan han flyttade hem till mig!
Tack Anneli!


Enso bara några dagar.             Enso två veckor



Enso drygt tre veckor                 Enso 5 veckor, tillsammans med Anneli.



Enso 7 veckor                           Enso 8 ½ vecka! :)





Enso 10½ vecka!

Kvällspromenad!

Såhär ser det allt som oftast ut när Enso och jag är ute på kvällspromenad. Ifall att ni skulle undra ;d

Men nu är det dags att krypa till sängen!



Bushundar!

Idag har Enso och jag varit ute i Nykil igen, och träffat Nikko med matte.
Massa bus såklart!

Nikko är förresten en Lapsk Vallhund, en väldigt busig sådan! men ack så söt!











Pepparkaksbak!

...Och diverse annat bak, är vad vi har ägnat oss åt idag! :) Filip och jag alltså.
Enso har legat bredvid och gnagt på en kokosnöt!, släng er i väggen alla halväckliga tuggben, kokosnöt is the shiiiiet!






Fredagskväll! :)

Mysigt!
Nu anlände Filip precis. Och jag har precis innan varit ute på en rejäl (förhållandevis) runda med Enso. Där han gick lös största delen Och han går så bra lös, mkt bätte än i koppel, haha ni ska se vilken fokus det är på mig^^ ;D (sålänge det inte kommer någon annan närgånget, när de är på långthåll kan han hålla fokus till mig). Och så blr det ju naturliga sitt stanna kvar, och inkallningar när jag går i förväg och kollar så att det inte kommer någon bakom kröken och han får sitta kvar. brabra!

Nu blir det att inta lite mat!
revbenspjäll, rostbiff & potatissallad!


Enso har redan intagit ställning framför Tv:n.
(by the way, såå går Enso ner för trappan nu! wuuuuhuuu, framsteg!)




Här sitter han bänkad på mattan, med en strumpa bredvid sig vilket ej är ovanligt! en liten tattare det där ^^

^^ ;D

Ögat är så gott som bra! YES!

Nu är det frulle, duschning och Enso rastning som gäller innan jag ska iväg till arbetsförmedlingen.

Ögon

Japp, ögaöga.. Suck. Men det var bättre idag iallafall. Men jag ringde till veterinären, hon sa att jag skulle fortsätta att skölja ögat mycket. Vilket jag har gjort idag, har minst tömt 9 pipetter eller vad det heter. Så får hoppas att det är bra, eller iallafall så gott som bra imorgon. Annars måste jag försöka lösa att ta mig till veterinären. Och roligare fredagsnöjen kan man ju ha, fast viktigast är såklart min lilla goshund. Som förrövrigt är jätte duktig när jag ska trycka i ögondropparna. :) i love u.

Men det är nog ingen fara, veterinären sa iallafall att ifall det skulle vara sår på hornhinnan eller så så brukar de oftast inte vilja titta med ögat eller så håller de på och kliar och såvidare. Men Enso är helt normal, och ögat är helt normal förutom att vitan är lite rödbrunaktik.

Menmen. nog om mitt hönstjat.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på det bästa till imorgon.
btw, så är det arbetsförmedlingen som gäller... imorgon. Sen kommer älsk hem!

Luciafirande,

yes så blev det. Jag fick bli en oerhört viktig hjälpreda på mammas dagis. Iof mysigt med alla små ungar! :) Vilket resulterade i att jag fick se mkt lussande, och att Enso fick träna mycke Ensamhetsträning.

Jag åkte med mamma till hennes jobb i morse, och så var jag där och hjälpe till vid första lussetåget. Sedan så åkte jag hem och var med Enso. Och sedan så åkte tillbaka till jobbet igen. yepp! Kanske ngn bild sen, vem vet.

Klurande,

Just nu sitter jag och klurar på om jag ska kunna få ihop morgondagen så att jag kan åka till mammas jobb och titta på när småbarnen har lussetåg. Allt hänger ju på Enso! :)..


Men nu är det V65 live! Ciaooo :p

Fullt ös,

Som vanligt då? haha.

Min lillafjärt!


Som förresten har ont i ögat, suck alltid är det något tror jag.
Vet inte, men tror att han har fått in något skräp. Märkte sent igårkväll när jag kom hem från stan med mamma att det hade runnit lite från ögat. Och idag så är han lite röd och lite kladdig. Men jag tycker nog allt att det blivit bättre under dagen. Men har köpt sånt att göra rent ögonen med på apoteket. Så ska försöka droppa i lite under kvällen nu mer. Redan gjort ett försök men tror jag fick i några droppar. Så får vi hoppas att det är bättre imorgon. Annars får det bli Veterinären med. suck.









bakabakalitenkaka.

precis, bakat lite kolakakor. Med betoning på lite, gjorde bara en plåt för kände mig inte riktigt kry. Får se om det blir mer någon dag! Hade egentligen tänkt att baka kladdmuffins, men äggen var slut ? :O ujuj så får bli det någon annan dag med. Som ni redan märkt så är jag proffs på att skjuta upp saker.

Men nu måste jag ut med Enso och det går däremot inte att skjuta upp! :)

Skogspromenad!

Igår tog jag vaccinsprutan. Vilket är resulterat i att jag har ont i armen idag. Vilket i sin tur innebär att Enso inte får gå upp till övervåningen, eftersom jag inte kan bära ner honom. Och han inte går ner själv den lille tönten, haha. Men jag får leverera lite bilder från vår skogspromenad igår då. Eftersom jag var en dålig uppdaterare då!








Lagande, och glögg drickande!

Nu har jag suttit och tittat på Livet i Fagervik med Erik. Och en sovandes Enso vid mina fötter!
SAmtidigt så passade jag på att laga lite leksaker till Enso som har blivit lite trasiga. Så hans sköldpadda blev hel i rumpan, freesben fick tillbaka sin pip och bollen fick tillbaka sin stoppning :)

Nu ska jag förtära min glögg och pepparkakor! :) mums!

Nähä,

Blev inget bakande, istället blev det uppsättande av lampa och gardinstånger!
Får se om det blir något bak imorgon :)

Bakfunderingar.

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska baka, eller om jag ska baka?
Hmmm. Inte lätt det inte, Haha! Men jag fyller ju år snart och då måste man ju ha ngt att bju på!
Så kanske bäst. Blir nog kladdmuffins med vitchoklad.. Och kanske kola kakor?

Men först ska jag utfodra vovven, och ut och busa lite i regnet!
Ursch för regn, jag vill ha snö! Men det verkar det inte komma någon här nere. Får väll ta och flytta norr över.

Lördagens äventyr!

Ja, i Lördags somsagt så åkte jag och Enso för att träffa Poly (som är en bedorande gul labradorvalp som är en månad äldre än Enso) och Carola (matte). i SPÖ regnet. (måste införskaffa nytt regnställ som ej läcker in). Mycket trevligt och vovvarna busade järnet! :).. Lägger in lite bilder sen, fast blev suddiga hela bunten nästan. Vilket nog beror på två faktorer, nerösande regn och rörliga vovvar. Hehe.
De hade en skitbra inhägnad med en liten konstgjord sjö i nästan hemma hos dem. KALAS! med en grusad gång runt. Jätte bra då man kunde släppa vovvarna där det var inhängnat. Definitivt fler besök kommer!


Senare på eftermiddagen var vu på julmarknad. Enso fick följa med, bra träning för honom. Som skötte sig kanon. Vilket även var lite roligt var att alla, (mam,pap, fille och jag) vann på tipspromenaden. Hehe. Jag vann tre handdukar och en jättegoddoftande tvål, och en liten porslinsgris. Mamma en klippning hos en frisör. Pappa två muggar med traktorer på och Fille ett badlakan. Fina prylar! :p

På kvällen sedan så lagade Fille och jag mat, Lövbit med pommer sås vitlökssmör och sallad. :)









Mys fredag.

Nu sitter jag hos Filip. Väntar på att Idol utröstningen ska börja. Undra vem som åker ut?..

Imorgon ska jag och Enso bege oss hem till Mantorp igen ganska skapligt (vid halv tio). Och så ska vi åka hem till Polly som svarade på vårt brev ;d Så ska de små (okej, stora nu) få busa av sig lite.

Sedan blir det julmarknad, MYS!

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Äntligen Helg

Och det är så sköönt! :)
Filip kommer hem så vi kan få lite kvalitetstid.
Imorgon är det julmarknad här i Mantorp, mysigt :) Och vi ska såklart dit!
På söndag ska jag till min kusin, mitt kusinbarn fyller 2 år! Så måste hitta något roligt att köpa med!

Men nu ska jag gå ner och äta lite, börjar nämligen kurra lite i magen.
Sedan blir det att borsta igenom Enso, så att han är helgfin! :)

Veckohandling - klaaart!

Yes, nu har jag varit iväg och klarat av familjens veckohandling. Först åkte jag och hämtade Erik i Mjölby för han slutade tidigare idag. Så det passade inte med någon buss. Sedan övertalade jag honom lite snällt att följa med så jag slapp skjutsa hem honom emellan. Sedan så var det supersnabb handling som gällde så att Erik inte tröttnade. Vilket var bra för jag har en förmåga att gå i min egen värld. Men nu var det snabbt avklarat.

Jag köpte en kokosnöt till Enso. Och den hittade han direkt i påsarna när jag kom hem. Den lilla busen! :)
SEdan har vi varit ute och busat lite i trädgården. Snart ska han få sitt käk, lite försenat eftersom jag glömde att lägga det i blöt innan jag for iväg. Menmen, den som väntar på något gott!

Skogen ;d

Idag struntade Enso och jag i aktivitetsförmiddagen.För att det var riktigt burrigt ute, jag var trött och så tyckte jag inte att temat "tips&trix" tilltalade mig så mkt. Eftersom jag vet vart jag ligger till på trix fronten just nu. Och än så länge så klarar jag mig bra! :)

Så senare när både jag och Enso sovit några timmar till så begav vi oss till skogen och var däri 1½ timme. Mysigt! :) Så nu ligger Enso här och sover som en stock bredvid mig!

Det fungerar så bra med Enso lös (iallafall när det inte är så mkt störningar), han har sån stenkoll på mig. Hans radie är max 5-10m ifrån mig. Och jag är så glad över detta, att han har koll på mig. När han springer lite så stannar han alltid upp och tittar var jag är. Jag hade ju sett fram emot att kunna hoppa bakom träd och lite så och gömma mig för min valp, men det är bara att glömma (fast det är ju bra iof) för innan jag ens hinner tänka klart tanken att bakom det trädet kliver jag in, så har Enso kommit till mig. Även all inkallning fungerade super idag. Så glad jag bli när man har sådana här dagar!! ;D

Enso åt även ute idag, sökte upp sin lunch.
Jag gick ett spår med maten och hällde ut vattnet som vatten varit uppblöt i så att det skulle bli ett spår. dock inte i en hel linje utan lite här och var. Men det var ju inte optimalt att träna spår i när det snöade, men lite hjärngympa blev det ju iallafall. Han hittade fram till maten tillslut, efter lite fnurrar på spåret.





Matte hade med sig en leksak som vi busade lite med, fast ibland var hon lite taskig med för då slängde hon ut den när jag inte såg och så fick jag leta efter den. Då blev jag lite osäker över vad jag skulle leta efter, men med lite stöttning av matte så gick det kalas tillslut. Vilket team vi är!


Matte hade ju vantar på sig med, ett par blå med snögubbar (haha) som hon fått av sin farmor till att ha som hundvantar, alltså när hon är ute och busar med mig, eftersom det kan vara bra med ett par halvfula, men sköna som man inte är så rädd om. (farmor hade fått dem någonstans).


Sen tog jag vanten och sprang ett litet ärovarv, fnisssss



Titta vilken fin promenad väg det finns i en slinga i skogen. WE LIKE. Den är inte så lång, så man kan ju gå flera varv om man vill motionera mycket. Men jag är förliten säger matte för att gå ett helt varv, så vi brukar gå in en bit och sedan sticka av in i skogen och busa.



Ropa du matte? häääär kommer jag!


Kh Collie, något för dig?

En korthårig Colliekille behöver omplaceras. Han är trefärgad och kastrerad. Jag själv vet egentligen ingenting om hunden, mer än att den ska vara trevlig.

Om inte rätt hem inte hittas, riskerar den avlivning.


Skulle du vilja ha en ny familjemedlem, eller vet någon annan som kan tänkas vara intressan?

Vid minsta uns av intresse, eller någon fråga tveka inte att höra av dig!
Så förmedlar jag kontakt :)


Släng iväg ett mejl till mig!
[email protected]

UNICEF

UNICEF arbetar för barns rättigheter. De hjälper barn med utbildning, hälsovård, skydd mot våld och övergrepp samt mycket mer! UNICEF är ett fristående FN-organ (alltså de får inga pengar från FN) och är därför beroende av frivilliga bidrag!  (läs mer här: http://www.unicef.se/)

Här i Sverige har vi det så bra att ALLA kan göra någonting för någon annan. Det behöver inte vara storartat för dig själv, men för någon annan kan det vara livsavgörande!

Varför inte börja med att ge bort vätskeersättning, poliovaccin eller ett myggnät?

Den största glädjen är att ge glädje till andra! så gå in du med och handla dina julklappar här: http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop

Det tänker jag göra!
Ingen kan göra stordåd ensam, men tillsammans kommer man långt!







"UNICEF arbetar för att barnkonventionen ska efterlevas överallt i världen och att barnens bästa sätts i främsta rummet.
"

New Moon

Nu  har jag varit och sett den, sååååå bra! :)

Vacker dag! :)

Och jag är vacker i håret! :) permanentat och fint! ;d my hair is back!

Frost och vackert ute, så lite kort blev tagna, men var inte lätt att få till något på min snygging. För han körde race i hundra tio ute :).. Och så bra kamera som fångar upp en som är snabbare än vinden har jag inte. Men gjorde mitt bästa!




















Sådärja, lite bilder!
Nu ska jag pussa lite på min pälsboll (trots att ahn luktar gammalsopptunna ur munnen) sedan ska ajg göra mig iordning coh bege mig in till stora staden.. haha linköping!
Ska gå lite på stan, sedan se New Moon med Anna! :)

Frissan^^

Håller på att göra iordning mig nu. Ska alldeles straxt gå ner och ta något att äta, sedan blir det ensopromenad. Efter det så blir det promenad till frisören! :) yes.

Idag är det fleraflera minusgrader, och massa fin frost överallt <3

Renbäddning

Nu blir det till att bädda rent i sängen, sedan krypa ner och inta lite skönhetssömn.
Inte helt fel ;p


saknar filip.

Lekbrev.

Idag har Enso skickat iväg ett brev till Polly (en liten labrador tjej som gick samma valpkurs som oss, hon är även en valp i tobias klassföreståndares samt kompis familj)^^ (med lite hjälp från mig)..
Ett riktigt brev på posten med frimärke och allt, hur länge sedan var det inte man gjorde det egentligen?
Alldeles för länge sedan. Jag kommer ihåg när man var liten och hade brevkompisar, mysigt ju!



Pälsvård

Är just nu välbehövligt, och ska tas itu med såsnart Enso plutten har vaknat.
Även tassarna och hasorna behöver putsas till lite. Han växer ju som orgräs min lilla kille, eller pälsen iallafall. Undra hur stor Enso kommer bli? undra som flundran.


Stora (tunga) killen.

Det är Enso det. I söndags vägde han 16 kilo, inte illa!

RSS 2.0