Vi lever!

Jajjemensan, det gör vi!
Jag bara jobbar och Enso och Filip tillbringar dagarna tillsammans. Ikväll är det kurs, imorgon lika så. :) Trevligt!

Kaffe, kaka och hundskit.

Nu sitter jag här och dricker mitt kaffe, med en lite chokladboll till. :) sitterfint sissodär efter en kycklingsallad som jag åt till lunch förut. Tack pappa!

Men det jag egentligen skulle skriva var, Fy Mjölby kommun!
På min promenad idag, mellan Sya och Mantorp. På en nylagd cykelbana (gjorde förra året) Där det går många hundägare, springer löpare och promenad människor. Superhärlig väg. MEN! Det ligger som på så många andra ställen hundskit längs vägen. HUNDÄGARE LÄR ER PLOCKA UPP!
Det är min första pik. & Här kommer den andra, egentligen ännu större.

* Enso och jag gick ju genom Sya, Där hann mitt lilla troll inte skita mindre än två gånger. & Jag som håller i änden av kopplet plockar naturligtsvis upp! Fast är det något som jag inte gillar så är det att gå och släpa på hundskitpåsar, då jag gillar att ha båda händerna fria, så att man kan ha kopplet i ena, och belöna med andra. Men jag tänker att det kommer nog en tunna snart. MEN IKKE! Under hela vägen, från Sya till Mantorp så fanns det inte en enda tunna! & Det är 3,5 km. i 3,5 Km gick jag och släpade på dessa påsar för att slutligen slänga dem i vår sopptunna hemma, i vårt garage. FY SKÄMMES. Jag såg många som tröttnat på att hålla påsarna då det låg påsar slängda längs vägen. FÖR SJUTTON MJÖLBY KOMMUN ORDNA HUNDSKIT TUNNOR.

Sya

Enso och jag passade på att åka med pappa nu på förmiddagen. Han skulle Till Mjölby och hämta Erik. Då bedde vi om att bli avsläppta i Sya. Så jag och Enso gick från Sya och hem. Härligt med lite omväxlande promenadstråk. Har blivit en tendens att välja mellan tre fyra andra promenader annars. Härligt!

Nu blir det kaffe, färgning av hår, dra ur lakana ur sängen och sen jobb ikväll!


Fått reda på jobbtider nästa vecka med. fullt ös!
mån 7-16
tis 7-16
ons 7-15,30
tors 16-21
sön 17-21

Hundpromenad i Mjölby

Enso & jag, men Erik som anhängare för iväg till Mjölby för att gå på hundpromenad som tassa in, & Carolines hundfix ordnar ihop.

Det var mkt hundar, roligt!
Synd bara att den som gick först gick lite för fort så att det spriddes ut så mkt. Då försvann ju liksom lite hela övningen för Enso tyckte jag..

Men vi nöjde oss inte med promenaden, utan vi stannade till på en upplyst tom parkering påvägen hem. Där tränade Enso och jag lite lydnadsmoment. Superkul. Så roligt att vi kommit igång nu! wiiiie :d
Jag & min finaste Collie!Här är bild på några. Det var 30-40 hundar.
Väckte lite blickar när vi gick på cykelbanorna.

Hundkurs, the one and only!

Åh, den är så bra. Så trevlig grupp och instruktör så att man bara längtar till Onsdagkvällar och sedan bara går och myser när man är där. Så avslappnat!

Idag var Tobias med och tittade, han tog några kort, men svårt att fota eftersom det är inne i en maskinhall. så är ganska dunkelt.


hopp över hinder, dock väldigt lågt.Sitt-stanna


Sitt - stanna, här är alla fem hundarna uppraddade och sitter och stannar samtidigt.


ligg - stannaslalom


invidiuella träningen idag så gjorde vi några sitt - stanna, några inkallningar, lite linförlighet och fritt följ, samt ställande under gång och input till snabba läggande. Hmmm. Härligt, mkt att träna på nu!


Måste få tillägga att bakom #gallret# som syns på bilden där jag har Enso sittandes, så är det 30 stycken får som står och bräker, här snackar ci om störningar! :)

Återfunnet!

Efter lite rotande så började de borttappade leksakerna dyka upp i buskarna.
Äntligen! tyckte Enso :)


Kraaaas!

Var vad jag vaknade av imorse, Tobias hade ner Ensos stora burk med godis.. Så glassplitter och godis över hela golvet i groventren. Suck!

Men efter det låg jag och drog mig i sängen, Enso nedanför. & Han hade ingen bråttska upp heller. Skönt!
Sedan har vi varit ute på en promenad & ävan gjort tappra försök att träna lite. Men Enso var mest fokuserad på dofter så mina försök vart inte så många. Bättre att låta det vara. Fåt hålla tummarna så att han sköter sig ikväll på kursen bara!

Nu ska jag kika och försöka hitta något bra halsband till Enso, ett grått för han har ett grått koppel utan halsband.. Men utbudet på gråa halsband verkar inte vara så stort? :o

Hundkurs

Japp, idag är det dags för positivlydnad igen. Jag kom nyss hem från jobbet, ska laga lite mat. & Sedan ska vi bege oss till Mjölby. Kursen börjar halv 7. Men tyvärr har jag ingen bil hemma, så det blir till att åka buss... Ursch, tycker inte om att åka buss. Men det blir väll bra träning för Enso, hoppas att han vågar gå ner för trapporna bara. :)

Kritik

Ensos kritik!


Vackert huvud med god könsprägling, Välansatta öron, korrekt bett, goda vinklar fram & bak. Önskas mer driv i steg bak. Trevligt temperament. Passande stomme för åldern. Tilldelas HPDagen D.

Då var utställningen avklarad. Med En Enso som skällde sig igenom 90% av tiden. I hopp om att någon lite krake ville leka med honom. Men så var ju inte fallet. Nog med att alla var små skittroll, men att de skulle rulla runt i det var nog iallfall ingen matte sugen på. Så det blidde inget.. Haha

Men Enso var väldigt pigg och uppspelt när det väl var våran tur. & Att hanen som vi hade framför oss tittade mer bakåt än framåt hjälpte väll kanske inte? haha. menmen!

Det var Enso och en hane till i hans klass, Enso kom 2:a och fick HP.
Domaren sade att han gillade Enso väldigt mycket och att han hade ett väldigt fint helhetsintryck men pga. av att Enso har lite korta bakrörelser så blev vi 2:a idag. Men det var väldigt jämt vi fick springa flera extra gånger, både jag själv med Enso och tillsammans med den andra hanen. Domaren hoppades väll på att Enso skulle ta ut stegen lite bättre. hehe. Men inte lätt när man har en buse framför sig som man vill trippa efter. Vi får hoppas att Enso växer till sig, så att han får lite mer driv i bakstegen.

Kritiken var jättefin, och jag är jättenöjd över dagen!
Tyvärr har jag inte kritiklappen här, så återkommer med det senare.


Ensos båda syrror var där med, och det gick jätte bra för dem. Båda fick HP, och Nova vann BIR och gick vidare till gruppfinalen. Vet tyvärr inte hur det gick där, eftersom vi inte hade tålamod att vänta kvar 3 timmar i det ruggiga vädret. Men hur som helst så är vi supernöjda över våra fina vovvar. ;d

Utställnings förberedelser.

Är vad som det sysslas med här för tillfället. Fille är satt på genomkardning av Ensos päls. Sedan ska vi putsa haserna. yepp. Sen ska det packas ner vad vi ska ha med oss. Ta reda på pappren, kläder osv. Sedan hoppas jag på en trevlig kväll med mass mys. Det behövs!

filip, jag älskar dig!

Tvättning

Av Enso, är på schemat nu.
Sedan dusch för mig och sen förhoppningsvis bio ikväll :)

Jobb + hundkurs + utställning

Nu ska jag alldeles snart bege mig för att jobba.. Hoppas på en lugn kväll, enligt schema. :)Igår på hundkursen, (tredje gången vi är där) så fick vi köra komenderad lydnad på den invidiuella träningen. (instruktören tyckte att det var dukttigt av oss att vara på den nivån att köra det redan tredje gången. Vi hann inte med så mkt men bla. körde vi några inkallningar och så fick vi prova fritt följ. Första gången, jag har inte ens provat det hemma. Enso följde super, lite värre var det för mig som höll på att snava på mina egna ben. Inte lätt första gången. Så denna gång var det jag som fick läxa att hem och träna ;p haha.


Snart får vi börja uppladdning för helgens utställning med. Bara att hålla tummarna.
Kan säga att det inte är roligt att ha pälshund i detta väder, speciellt inte när man ska ha dem rena och fina inför utställning. Så jag har fått hålla mig in i det längsta med att bada honom, eller ja avtvättning av ben och mage och krage.

Nä, nu måste jag fara.

Arga hundar

Varför finns det arga hundar? och varför blir de så arga? det undrar jag.
När Enso och jag var ute i morse och gick så mötte vi en dam med en stor hund. Vi möttes på cykelbanan, jag hade Kopplat upp Enso när jag såg att de kom och höll honom i kort koppel vid min vänstra sida. Hon likadant med sin. Det gick bra ända tills vi möttes precis. Då hoppar den stora hunden till mot Enso och gör utfall, morrar och skäller. Vi gick bara vidare och ingen skada skedd. Medans den andra hundmaten muttrade hundjäkel åt sin leo.

Varför ska hundar behöva bli så arga? och inte tycka om andra hundar.
& vissa tycker inte om tikar, vissa inte hanar osv.. vissa inte valpar, vissa inte gamla?

Stackars alla dessa ägare, som måste ta omvägar när de möter en annan hund. När de gång på gång får be om ursäkt och skämmas.Sådärja,

Här kommer lite uppdatering, vad som händer här! hehe.
Vilket kan sammanfattas med hjälpa mormor&morfar, jobba, Enso promenader, hundkurser.
mån-tis var vi hos mormor och morfar (jag, mamma & Enso). Vi försökte få ordning i lägenheten. Jag tvättade stolsdynor med sån här skumtvätt hela förmiddagen, så nu är mina stackars händer röda och uttorkade.

Igår kväll var det ju sedan dags för hundkurs igen. & Igår var det två kurser. Den i Mjölby (positivlydnad) och så var det introduktion på lek med lydnadskursen som sedan ska gå på Söndagar, och börjar den 4 april. & nog för att jag är bra på mkt, men klona mig själv kunde jag inte så jag fick ta mamma till hjälp. Så jag for iväg till Mjölby och kursade med Enso och mamma for iväg till klubbarp, inget henne emot.

Och lek med lydnadskursen verkade vara bra. Fått masser saker man ska göra redan som mamma försökte förklara för mig. Man ska sätta poäng på olika saker, alltså mellan 0-10 på hur duktig hunden är på tex. sitt, ligg, stanna, fot, apport osv.. Där 0 är att man inte prövat det någon gång och 10 är när hunden gör det på minsa vink i alla situationer oavsett störningar, klockrent varje gång.

Såhär utvärderade jag & mamma Enso..

Stå 5p.
Stå kvar 3p.

Enso kan kommandot stå, kan göra ett ställande både från sittande och liggande position.
Stå kvar, kan han med, med kommandot "stanna" vid stående utan att han sätter sig. Men det var länge sedan jag körde detta så vet inte hur det är nu, därför låg poäng. & att varken stå, eller stå kvar har övats med andra hundar som störningar.

Ligg 5p.
Ligg, stanna kvar 6p.

Enso kan ligg kommandot, men ibland när det är mkt störningar så måste jag visa med handen också, och det ska räcka med att säga. Så där är det mest handkommandot som drar ner det, annars kan han både vid sidan & framför lätt så länge det inte är för mkt störningar då måste jag säga till tydligare och tar då till handtecknet cilket vi håller på att öva bort.
Ligg kvar, han ligger väldigt avslappnat och tryggt. Jag kan gå iväg långt och jag kan komma och gå tillbaka till honom och ut igen flera gånger under "samma läggande". Det har även körts med störningar av hundar & människor.

Sitt 6p.
Sitt, stanna kvar 6p.

Enso kan kommandot sitt, och han kan utan handtecken, Men ibland har han ett segt sättande, det är itne turbo ändan i marken, och det vill vi ha alla gånger, inte bara 5/10.
Sitt, stanna kvar är samma som ligg och stanna. jag kan gå i cirkel runt honom och jag kan ställa mig och prata med honom ex. bra, duktig kille osv. Utan att han kommer, utan kommer bara på "Enso kom".

Position 4p.

Enso kan sitt, ligg, stå vid sidan & gå vid sidan.
Samt med handvisning komma in och sätta sig vid sidan vid inkallning. Men detta är väldigt nytt vi har inte övat det mycket & Enso behöver få ännu bättre position, alltså tajtare mot min sida.

Fotgående - tempoväxlingar & svängar 1p.

Har provat lite, men ännu inte tillsatt kommando.

Apportering (Trä) 0p.

Inte provat med träapport, Enso har inte ens haft en sådan i munnen.

Hopp över hinder 2p.

Hoppat några gånger över lydnadsklass hindret fast väldigtväldigt långt.

Tandvisning 6p.

Inga problem att kolla tänder, fast det kan förekomma en och annan puss.

Inkallning 7p.

Inkallning utifrån lydnadsklass, han kommer alltid när jag gör en inkallning under dessa former, här är det inkommandet vid sidan som behöver slipas lite på. Annars när han är lös och så ute, kommer han med när jag ropar.


Man fick även skriva upp målsättningar med kursen, specifika mål, personliga mål och något tidsbestämt mål. Jag satte att Jag skulle ta ut Enso på tävlingsbanan innan han blir 2 år. OJ. Man kan ju pröva? huh.


Ikäll är det ju kurs igen, Roligaste kursen. Ute hos Marie, där det både är gruppträning och invidiuell träning. Jag ska se om jag kan klura ut vad jag vill köra invidiuellt idag. Förra gången gjorde vi läggande. ställande kanske? Sen får jag se om jag kanske stannar kvar och ser på kursen efteråt för att få ännu mera input till lydnadsklassen.


Behöver jag säga att Enso älskar att springa omkring där uppe. Åh, vad vi kommer att sakna sörby. :(

Sömn

Är något som är välbehövligt. Nu har jag övertalat Enso att ta sovmorgon imorgon. Så hoppas han håller det. Sedan ska jag nog lyckas skicka in uppdateringar om både det ena och andra. förhoppningsvis har jag några bra bilder med :)

Godnatt!

Aprikos kräm

Mums. Sitter här och äter lite kräm, kom hem från jobbet för en stund sedan. Härligt! Imorgon ska vi åka in till stan igen, och hjälpa mormor och morfar. Finns ju hur mkt grejer som helst. Ska åka upp till Sörby igen och hämta mera... Men imorgon får Enso förlja med så får han busa av sig lite i det fria på landet :)

Så vi ska snart krypa till kojs, för det blir en lång dag imorgon, först flyttbestyr sedan ska jag jobba på kvällen med. ;p

Träning & Jobb.

Träning med Enso, och jobb för mig. Bäst att sätta igång!
klockab 16 sk jag befinna mig på vifolkagården.

Helgens promenader

Kan sammanfattas med dessa bilder. Promenader med mamma och Filip. Enso fortsätter sin jakt på pinnar, större och större. Denna pinnen som är på bilderna med filip har vi gått för bi massa gånger denna vecka och jag har sagt åt Enso att den är för stor. Och Enso låtit den vara. Men inte i fredags... Då skulle den kånkas på under större delen av promenaden. Till matte och husse tröttnade...

Hejdå Sörby!

Blev det igår för mormor och morfar. Första natten har de tillbringat i sin nya lägenhet nu. huh.
Det mesta hann vi med att flytta igår, även skruva ihop och fixa lite. Men än är det mktmkt kvar!

Vi hade tur med vädret igår iallafall! :)


Filips föräldrar var Ensovakt. & Det hade gått kalas fint heeela dagen!
göttgött!


Solsken

Åh, detta älskade solsken.
Enso, Fille och jag tog en härlig morgonpromenad imorse.

Sedan har vi varit iväg och storhandlat. Snart ska vi bege oss till Mjölby.
Till hans föräldrar, där vi ska stå för matlagningen ikväll, mums! fläskifilé gryta, hemmagjorda potatisklyftor  och annanas paj. Mumma!

Nu är det bäst jag skyndar mig och packar ihop lite grejer till Enso som han kan ha med sig. Filles föräldrar ska nämligen vara hundvakt hela morgondagen. Då vi andra ska köra flyttlass :)

Pälsmonster.

Japp, jag har ju ett här. & Snart ska det tas itu med. ;d
Vi har nyss varit ute på en härlig promenad., å vad jag älskar detta solsken!

Ikväll börjar positivlydnadskursen ;d Roligt!

Helgen som varit.

Har inneburit jobb, fredagkväll, lördag förmiddag och söndag förmiddag.
Men även besök hos filips mormor och morfar, tur till Motala och tittat bil & såklart massa hundpromenader och god mat! (och lite hundträning, dock förlite så nu blir det ut snart igen)Bilder från dagen.

På det finaste jag har!


Spejar lite från snövallen,


Åh, titta en liten gren! muuums ;p


Bäst och passa på att lapa åt sig lite sol :)


ligg - stanna.. Behövs träning för min lilla plutt har fått myror i brallan, eller så har matte för gott godis?

ojojoj.

Råkade klicka iväg en beställning på 2 nya koppel + halsband till Enso.

För han behöver det! ;d har ju växt ur ett halsband och lite så..
jaja, haha. Kände att jag var i behov av lite slit o släng halsband. Så det blir nog bra.

Ett svart koppel + halsband (halvstryp) och ett grått halsband + koppel m. reflex.

Solsken!

Idag skiner solen. Underbart!
Enso och jag var ute på en härlig morgonpromenad imorse vid 9. Så underbart!
Ska snart bege oss ut på en liten sväng igen, bäst att passa på! Sedan blir det lite genomborstning och blåsning av päls.

Sedan så bestär kvällen utav jobbjobb! 16.15-21.
Ska även jobba söndag förmiddag. Skönt!Seghet!

Ursch, jag känner mig helt seg. & konstig kanske beroende på en ganska lckad dag på jobbet förutom en incident. menmen. Jag har precis klivit upp ur ett varmt skönt bad, med ansiktsmask och hårinpackning och en bra bok. Eller bra och bra, hemsk.

Imorgon är jag ledig, så då hoppas jag på strålande väder så att Enso och jag riktigt kan ta en härligpromenad och suga i oss lite sol!

Hundkurs!

Hundkursen ikväll var toppen! Kändes riktigt bra :) alltså upplägget och instruktör. Enso kan vi kanske bortse ifrån. Polarn Polly var ju där och bara det gjorde ju att han började betee sig som en liten ostbåge och sedan att hon precis hade löpt men fortfarande luktade mumma gjorde ju inte saken sämre direkt. huh!

Men det gick bra ändå! i alla fall på den inviduella träningen.

Sedan stannade vi kvar och tittade på kursen som kom efter. Där de gick igenom övningarna i lydnasklass 1. Mkt givande! :).

Hon som är instruktör har haft valp, nybörjar, fortsättnings samt tävlinglydnads kurser på brukshundklubben i Mjölby. & var väldigt duktig!

Jag var lite rädd först för att hon skulle vara för hård eller så eftersom hon har schäfrar själv och så. Men hon mötte alla jättebra på de nivåer de befann sig.Ska tillägga att Enso ligger som en kubbad säl här på golvet ;d

Pälsvård!

Igår var det dags för klo klippning igen. Jag försöker att klippa dem varje vecka. Men det håller sällan, brukar bli 1½ veckas mellanrum. Hur ofta klipper ni?

Igår fixade jag även till tassarna och hasorna. Pälsen mellan & runt tassarna brukar jag oftast klippa när jag tar klorna. Men ibland får det vänta lite, men iallafall varannan vecka så klipps de (dock inte hasorna, de bara putsas lite på när det behövs).

Runt öronen tar jag lite då och då. Brukar bli en gång i veckan, försöker hålla efter så att det inte ser allt för toffsigt ut bara.

Borstning:
En gång i veckan (minst) blir hela pälsen ordentligt genomborstad. Både borstad, kardad, kammad och krattad? haha. Bakom öronen borstas det och utreds tovor oftare. Den lilla ulliga bäbispälsen bakom öronen tovar sig otroligt!

Ungefär 1 gång i månaden så fönar jag igenom pälsen och borstar den så att man verkligen ser så att det inte finns några tovor någonstans och så blir den luftig och fin!

Bad (duschning m. schampo osv) blir vid behov. Väldigt beroende på årstid & väder, kanske ungefär varannan månad. Har man bra schampo och grejer är det ingen fara att bada ofta som många tror.


Hur gör ni?

ÄNTLIGEN kurs!

Åh vad jag blev lycklig när jag fick sms imorse om att vår efterlängtade onsdagskurs äntligen drar igång ikväll! ;D nu jäklar är vi spända över vad denna kurs kommer att innebära och ge. Det är alltså en privatkurs som en kvinna håller ute på brukshundklubbeni Mjölby. & om jag har fattat rätt så kommer det vara ungefär 6 st ekipage, lite gemensam träning samt en kvarts invidiell träning. Jag är minst sagt spänd över att se om det är något som passar mig och Enso :)

Vi ska åka dit tillsammans med Carola och Polly. Det är de som fixat plats åt oss på kursen.


Nu era bushundar, ska ni lära er lite också!


Kursplaner för våren:

Nu börjar ju den här kursen ikväll. Sedan så ska vi börja en Positiv lydnadskurs i Mjölby hos hundia nästa tisdag. & Tisdagen efter det börjar lek med lydnads kursen på klubbarp. Fast lek med lydnadskursen ska gå på söndagar sedan till stötsta del, bara uppstarten som är på en tisdag. Så då krockar kurserna, men då får mamma gå på positiv lydnad med Enso :) & jag gå på lek med lydnad introduktionen för där skulle man ändå vara utan hund första gången. & Sedan den här onsdagskursen.

info om kurserna:

Positiv lydnad:

På denna kurs utvecklas du och din hund tillsammans. Vi jobbar emot att ni ska få en bättre relation där hunden blir uppmärksam på dig som förare. Absolut en jättebra kurs att gå för alla som vill stärka eller utveckla sin relation till hunden!

6ggr, alltid tisdagar kl. 18.30-20.00
Pris: 680kr inkl. kursmaterial, reducerat pris: 480 kr.

Lek med lydnad:
Detta är kursen för dig som vill fortsätta med din träning men kanske inte riktigt vet var du vill komma. Vi tränar på moment från lydnadsklass 1, vi fortsätter vardagslydnadsträningen med svårare störningar, vi går igenom belöningsstrategier och hur viktig leken är i hundträningen. En rolig kurs för dig som vill höja din träning till en ny nivå.
Kursen är 8 gånger, cirka 1½ timme per tillfälle och kostar 600:-.


Matte!, en pinne! eller ja, snarare gren!


Frukost sök!

Enso fick även söka sin frukost ute idag, eller ja.. Jag kastede ut lite torrfoder här och var i snön där vi gick osh så fick han leta upp den. Så vidare avancerat var det inte. Men smidigt!

Allt detta sök har sina grunder. Vilka är att Enso har blivit så tråkig med maten inne. Han vill ine äta på direkten längre, förut kastade han sig över maten. Vet inte om det har att göra med att han håller på oc bli könsmogen och så? Menmen. Någon fara på taket är det inte, han äter ju! Men jag har därför försökt att göra det lite roligare hehe. Fast utan att lägga i godsaker och truga. förbjudet!
Morgonpromenad

Enso och jag gav oss iväg vid tio hugget på en härlig promenad! Superhärligt, iallfall om man bortser från blåsten. Men solen sken och sön gnistrade. Vi gick runt kyrkan. & Det var en hel del andra hundpromenerare ute samt motionärer. Bra träning för lillskrutten!


Gårdagens kvällspromenad!

Tillsammans med mamma, i kall blåst!
När vi gick ut var mina ambitioner stora. Enso skulle få söka kvällsmaten ute + att jag tog med en påse med massa olika leksaker så att han skulle få göra leksakssök med. Vi skulle gå upp till skogen, men gick inte att gå för all snö. Fick istället bli att gå på cykelbanerna här runt omkring som vanligt. Tråkigt!

Därför fanns det inget bra ställe för att göra leksakssök. Men han fick dock leka lite med leksakerna iallafall :) hehe.

Kvällsmaten fick han söka i pulkabacken.


Enso 8 månader. M. Bilder!

Idag är Enso åtta månader, stora killen! snart dags för en liten brorsa kanske? haha..

Nä, nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem ifrån jobbet. Då ska jag nog sätta på lite kaffe :). Mums!

Snökaos

Var det igår, och vi höll på att bli insnöade hos mormor och morfar. Hade det inte varit för att mamma hade glömt sina insulinsprutor så hade vi sovit över. Men istället blev vi tvugna att ta oss hem på vinst eller förlust.

Mormor & morfar bor alltså ute på landet där det bara är små grusvägar som inte var plogade och där det är öppet så snön yrt igen. Men vi klarade oss hem tillslut efter mkt om och men.. URSCH!

Men idag ser vädret betydligt behagligare ut, Solen skiner och jag har suttit här ett tag nu och laddat för promenad. Så nu så ska Enso och jag ge oss iväg! Härligt!

Ledig dag!

Idag är jag ledig! :) men som vanligt så hittar jag alltid på ngt att göra.
Idag ska Enso och jag följa med mamma till lkpg. Ska åka till Mormor och sedan in till stan och hämta nyckel till deras lägenhet. Sedan blir det att åka tillbaka till Sörby och packa lite och så! & Så får Enso busa i snön! ;D

RSS 2.0