Nu är det illa..

För det är "roligare" att göra rent köksfläkten, än att plugga.. Huh^

Men nu blir det lite plugg iallafall :) Sedan ska jag ut på en hurtrunda med grabbarna.

Pendeltågen står totalt stilla! jäkla skit, och de vet inte där dem kommer igång. Ersättnings buss mellan Mjölby-Norrköping, som ska stanna på alla ställen, lär ju ta två timmar eller något.. ;s Så får se hur det blir om jag kommer till universitetet imorgon..


Dagens stora dos av hurtighet är avklarad.

Smidigt, och trött vovve till pluggstund har jag nu, dessväre en lite halvtrött matte med. Men bara i koppen , så får hoppas knoppen hänger med i svängarna iallafall :)

Vi tog lite oskyldig sovmorgon till kl. 9 sedan bar det iväg. Skönt att vänta lite, man vill ju gå i solsken och inte i mörker.. Så härligt att kunna göra det när man är hemma, annars blir det ju alltid supertidiga promenader då det är mörkt och kallt. Nu sken solen och det var superhärligt!

Målet med promenaden var att Enso skulle få springa lös massa och busa och hoppa i snön :)

Här skulle det pulsas. Men var? inne i skogen trängde inte solstrålarna igenom.. och cykelbanor tråååkigt. Så vi tog ett stort gärde/äng till förfogan i en skogskant och så pjölde vi rätt över. Lite halv jobbigt var det allt att pulsa i snö upp till lårna. Jag hade ju hoppats på att Enso skulle skutta föra och bereda väg för mig. Men ikke, han tyckte det var min uppgift, så han studsade efter i mina spår :) Men förstår det jag , för han var tvungen att skutta för att hålla sig "över ytan". Men härligt var det! Helt underbart.


Först gick vi en väg längs med skogen :)


Soligt och skönt, och en bauta hund? :)


"ängen"


Snyggve


"ängen" igen, här har vi nästan framme. Man får gå in i skogskanten sen som man ser allra längst bort :) Längre än vad man tror faktiskt! hehe


Studsbollen Ensopenso, fart och fläkt.


Här har vi han som åker snålskjuts på matte, ;d



Men ibland tog jag mig allt några härliga frivarv, speciellet efter uppmaningar av matte att jag fick springa huuuuuur mkt jag ville ;d

Hundträning genererar trötthet hos både två -och fyrbent.

& Endast Elin är vaken.. En ligger sussandes i fotänden och en ligger sussandes mot armen. Alltså måste jag ha lyckats bra uppe vid klubben idag då jag drog med mig grabbarna för att träna :) Planen var dock inte plogad, men skogsvägen var det en liten sväng på en raka.. Så där höll vi till. Körde massa budförningar för värmens skull, och mkt kamp med stocken, helt galen är Enso i den. Måste köpa bätte.. Och öva ännu hårdare.. ;d
Sedan körde vi lite vanligt fotgående.. Blir mkt samma träning.. Men man hittar ju hela tiden nya grejer som behöver tränas bort och bli bättre.. Jag behöver aldrig tävla, går superbra att sysselsätta sig med träningen ändå. :), eller hur Enso?

Men en dag kanske du är så pass samlad så att vi klarar av en start, eller rättare sagt, matte är så pass samlad. I vår så!

Men nu ska jag gosa ner mig bland mina grabbar.

Imorgon är det hemmaplugg som gäller till tusen.. Men först ska Enso och jag ut på en härlig morgonrunda, hoppas solen skiner även imorgon!

Enso, tack för att du är världsbäst och min!

Vinterljus

I lördags var vi in till Linköping tillsammans med familjen.
Det vi var ute efter var att gå och huttra i två timmar och titta på massa vackra ljuskreationer. Så hela familjen fick motion, vackra syner och en trött vovve.

Jobbigt förståss att gå inne i linköpings stadskärna, och påköpet ganska långt :)



Här är Fille, Enso och Tobbe uppe på scenen i trädgårdsföreningen. Som var en av grejerna.
Ljuset ändrade sig beroende på vart på scenen man stod! :)

Pluggeliplugg

Det är vad jag ägnar mig åt, och lite Enso med.. Eller han får medräknas.
Jag pluggar nämligen inför Välfärdstentan, men där såklart inkluderas inte Enso mer än som moraliskt stöd.. Med lite puschande pussar då och då :)

Men så måste jag ju göra hundtränarutbildnings läxor också.. Och där inkluderas Enso i allra högsta grad.
Det som är på schemat nu är Shejping, och backande.. Vilket är väldigt bra både för mattes och Ensos tålamod.. mest för mattes tror jag.. :P Men det går framåt verkligen. Svårt bara att vara helt passiv själv, man vill ju gära hjälpa till.. Så får bita sig i tungan både en och två gånger samtidigt som man får kila fast fötterna.. ;d

Fille står vi spisen, som vanligt ^^ haha.. Det vankas fläskotletter, potatis, brunsås och Gunillas hemgjorda gelé. Mums! :)

Härliga vinterlandskap.

Så vitt och vackert ute, det gillar vi! :)
Igår kväll var vi ute på en långis i skogen, i ett elljusspår med lite avstickare. Och det var så otroligt vackert, var som att gå i en tunnel, träden hade vikt sig ner av all snö på. Synd att jag inte hade kameran med mig. Det var iallafall väldigt mysigt att pulsa runt. Sedan när vi kom hem så var det både en trött matte, husse och framförallt Enso. Som hade sprungit som ett jihuu (i flexi koppel, får ju tyvärr inte ha hundar lösa i spåren, vilket är förståligt). Man fick nästan släpa med honom hem sista biten. Heheh

Här kommer lite andra vintriga bilder som jag tog på Enso här om dagen :)







Rosetten varav vi förskte få till några fina julkort.. Haha, hur det gick får de få utvalda se när det dimper ner i brevlådan.. :)


Nu är allt en aning klarare,

Tack vare att jag fått mina brillor! wuuhuuu.
Orkar läsa mkt längre, eller ja.. somnar efter ett tag nu med men det är inte för att det blir geggamojja på pappret, utan att det handlar om massa ointressanta gubbar. huh.. ;p

Snö är roligt!


Man kan äta den! :)



Och man kan springa snabbt snabbt, runt runt i den...




Man kan göra stora snöbollar som man kan hoppa upp på..
Eller ja, hoppa upp på stora snöbollar som någon annan gjort :)



Och sedan något mindre roligt..
Men vad gör det? när det finns så många roliga saker..






När husse är på jobbet.... sover Enso i sängen..

Och han vet hur man gör också! :)
På huvudkudden såklart!




åh, förresen - lyckorus!

Måste ju bara få skriva att vi fick tillbaka salstentan i Juridiken igår.. Och jag klarade den!
wuuhuuu! så obeskrivligt skönt!!

Vitt på marken & fredag!

Idag är det åter lite vitt, och super ruggit.
Men vi slipper iallafall Ensos snöbollar på benen när det inte är så mkt snö. :)

Idag var vår föreläsning inställd så jag har krypit ner i soffan under en filt, vilket jag gör rätt i tycker jag. Ska dock snart sätta fart och läsa lite kurslitteratur, sedan ska det tvättas, förberedas mat, och åka ut till skogen och gå en långis med Enso, innan jag ska infinna mig på jobbet klockan fyra.. Så nog vet jag vad jag ska göra ändå! hehe.


Glasögonorm.

 - jag!

Varpå synundersökning idag, något jag dragit mig för.. Men nu när jag började plugga igen så blev jag så illa tvungen. Funkar ju inte riktigt i längden att sitta och fråga grannen vad som står på tavlan..

Så ska ner senare i veckan och välja bågar, sedan är det bara att vänta på en klarare värld.


Måste även tacka Emma, Jojjo och lille Vincent för en supertrevlig dag.
Ska bli mysigt på Torsdagkväll när Emma och Oskar kommer hit igen :)


Stor lyckospark till bästa Gunilla och Petra med som skriver tenta imorgon. <3


Måste också tala om att det blev glögginvigning ikväll.. Efter en lång kvällspromenad så behövde man värma sig lite.

Förresten någon som vet nägon bra produkt så att Enso slipper ha mega snöbollar på benen?


Vilken fredag.

Vilken härlig fredag, först massa mys själv i soffan och tittade på program på datorn jag missat.. Skönt :) Lite städande och dusch på det innan Enso och jag begav oss ut mot landet, närmare bestämt till Gunilla och vovvarna. Enso, Sockan och Pez lekte runt ute medans vi snackade och drack kaffe (och jättegod kaka). Enso försöker dock även leka med kattungarna, vilket inte går så bra, han står där och studsar och går ner i lekställning och fjäskar, har inte riktigt insett att det inte går att leka med dem. Min naiva lilla vovvetusse.

Så massa hundbusande för Enso, socialitet för matte och promenad senare så begav vi oss hemåt, blev dock stopp på blomster affären och köpte blomjord för att plantera om lite småblommor, samt nyköpande av två blommor. :) kvalitet!

Sedan fick jag för mig att jag skulle åka och köpa ny hundmat också, det börjar nämligen lätta på det i fodertunnan och blir så jobbigt att öppna locket då^^ haha. Herregud snacka om dålig ursäkt...
Men lika bra att fylla på, och jag hade bestämt mig för att prova någonting annat nu. Förut har vi haft Hallas foder, både lamm och kyckling och det har ju fungerat superbra, bra i magen och aptit. Men sen har jag ju blandat det med färskfoder också.. Men nu tillåter dock inte vår frys något innehav av färskfoder. Så då känner jag att jag vill höjja klassen på torrfodret ännu mera, välrdens bästa ska ha det bästa. Så är det bara, inget skitfoder här inte. hehe :) (Vilket är högst invidiuellt osv.osv.) Så nu lade vi på några extra hundralappar och köpte Eukanuba. & Det fick bli lamm och ris, lite ytterligare omväxling han har ju ätit kyckling och ris nu :)

Nu är det dags för kvällspromenad.

Imorgon ska vi åka ut till stugan och spåra :) Roligt!
På kvällen ska jag faktiskt jobba, ska bli roligt.. Saknar faktiskt det!

åååååå HELG!

Nu tar jag helg!
En salstenta är nu avklarad, hur den har gått får vi veta om två veckor. Men jag vill inte veta.. Var allt pluggeliplugg omödigt? så känndes det iallafall.. Blev bara en enda gröt alltihoppa, och efter fem timmar så glömde jag tillochmed att svara på en fråga.. Eller rättare sagt, en iof  klurig fåga men...

Bara att hålla tummarna!

Nu ska jag slappna av och vänta på att mina grabbar kommer hem :)

Tentapluggande

Är vad det i största möjliga mån ägnats åt här. Fast för tillfället lagas det lite mat. Och ikväll ska jag iväg på föreläsning om första hjälpen för hundar, nere på Tassa in. Det är Ritva från Sörgårdskliniken som kommer och föreläser så det ska bli riktigt spännande! Tycker allt att jag behöver en paus i pluggandet, och när det dessutom kan kombineras med något annat nyttigt så blir jag glad.

Enso skickar jag iväg med mamma på hundkurs, sedan får han stanna där tills imorgon kväll. då jag förhoppningsvis är avslappand och glad efter att ha suttit och skrivit juridiktenta mellan 14-19 i Norrköping. Så håll tummarna!

RSS 2.0