Dubbelt tjejbesök

Var det för Enso och mig idag.
Då vi skulle träffa Shanel med matte Alexandra. :)
De åkte bussen hit ifrån Mjölby, vi gick och mötte dem.
Sedan bar det av hem till trädgåden där de fick busa. De lekte så fint tillsammans.
Roligt att se!

Nu ligger Enso däckad här bredvid mig. & Jag antar att Shanel gör det samma så fort de har kommit hem.

Shanel är alltså en trf collie tik, som blir 7 månader i Maj.
De bor i Mjölby. & Jag hittade dem av en slump. Så nu ska vi fortsätta vara vänner tycker Enso och jag!
Min fina vovve.


Sharpmanbesök + hundkurs

Ett besök på Sharpman resulterade i detta:

1kg leversnittar
Ny spårsele
Massa hundgodis
trä apport.


Vad detta kostade går vi inte in på. ;dMamma var även en sån bra koppelhållare så att hon var upptagen att glo på folk så att Enso stänkte ner lite halmbalar, menmen. :pSedan var det dags för kurs på klubben.
Vi fick köra uppletande idag, vilket alla tyckte var jätte rolligt, både mattar och hundar :)
Sedan lite lydnad på planen. Men Ensos koncentration sinar ibland... :P

Skogspromenad med Spår

Nu på förmiddagen har Enso och jag varit iväg till skogen och promenerat lite. Jag lade även 2 korta spår till honom. & Vi kan ju dra tre slutsattser av detta, 1 att Enso är för duktig, att jag måste göra längre spår. 2 Jag måste skaffa spårssnitzlar så att jag ser var jag gått. 3 jag måste köpte ny spårsele till Enso, den här börjar vara liten.
Tattare

Ja det är vad jag är. Kände mig tvungen att sno dessa bilder från hundias hemsida, på mig och Enso :)
Det är alltså ifrån när vi gick positivlydnadskurs. Väldigt roligt och uppskattat!


Fina bilder, om jag får säga det själv alltså :)
http://www.hundiahundskola.se/mjolby/default.asp?sida=foto

Skotträdsla - nepp

Igår morse åkte mamma, Fille, Enso och jag iväg för att träna lite hund var tanken. Efter lite krokar så kom vi fram till brukshundklubben. Och där visade sig det att vi kom mitt in i ett MH för Risenschnauzers. Så vi drog oss till en hörna en bra bit bort, eller ja på andra sidan planerna en bit in i skogen. Där det finns en liten plätt. Så med störning från MH Skott, så tränade vi lite. Men Enso börjar bli mer och mer svårtränad, alla dessa dofter! Han kan tvärstanna i farten på en inkallning för att sätta ner nosen i backen och sniffa ett varv. Suck.

Så lydnadsträningen övergick sakta men säkert i bus istället. Enso fick även köra lite mamma, och fillesök i skogen, vilket uppskattas enormt! :)

Men jag kan gott konstatera att jag ikke har en skotträdd hund iallafall ;D

Äckel fästingar

Mer och mer kommer det. Plockat en drös redan från Enso.
Så igår fick det vara nog, då åkte fästinggiftet på. Bara hoppas att det gör verkan nu.


Bilåkaren Enso

Ja, i helgen blev det mkt bilåkande för vår lilla Enso. Men det är inget honom emot. Jag brukar bära honom i och ur bilen, eftersom jag tycker at han hoppar och skuttar så mkt annars, så lite kan vi spara på hans höfter. Fast på sista tiden så har Enso blivit så ivrig på att följa med när vi ska åka så han hoppar in i bagaget innan man hinner öppna luckan ordentligt. Så nu får man vara supersnabb om man ska få lyfta lite hund.

Enso gillar att åka bil, och tur är väll det :)
Säger man att "ska vi åka lite bil" till honom så kommer direkt svansen igång med sitt viftande och Enso springer glatt ut i groventren där kopplena hänger.


Fast det är lite skillnad nu, han fyller ut buren lite mer om man säger så...


Utställnings resultat

Det var 5 Collies anmälda, vilket inte var mer eller minde än släkten (borträknat Troja). Det var alltså Dixon + sina fyra avkommor, Bamse, Enso, Nova och Tuva. Och det gick jätte bra för alla (utom Enso). Alla vovvarna fick HP (utom Enso, tjena hastrånghet).

Nova blev BIR, Dixon Blev BIM och bäste veteran.
Nova blev sedan BIG-3 och Dixon blev Veteran BIS-4.
Jätte Grattis! :D

Menmen, för oss är det bara att ta nya tag.
Såhär löd Ensos kritik iallafall:
Trevlig hane med god könsprägel. Snart 10 mån. Bra huvud och uttryck, Bra Öron, blick, bett och pigment.
Ngt kort hals. Bra kroppsprop. Ännu ngt ostyriga rörelser bl a hastrång (åldern). Korr hårlag.

Utställning Ödeshög

Imorgon. Fast det ser inte så ljust ut på fronten. En genomförkyld matte med ont i halsen och feber.
Men vi kör på lågenergi, vilket innebär soffläge istället för pälsvård.

Så nu får ni hålla tumamrna för att både matte och Enso står på benen imorgon. Att Enso är så pass till sans att han kan hålla alla tassar i backen. & Att matte har vilat fram lite ork.

Brukshundklubben

Igår var vi en tur till brukshundklubben :)
För att kolla läget och träna lite. Det fanns två stora planer + en agillity plan.

Trevligt.

Ser fram emot ikväll då Enso och jag ska dit, fortsättningskurs börjar för oss. De andra började förra veckan. Men bättre sent än aldrig.Vi låter bilderna tala för sig själva =)Rymling på promenaden.

När vi var ute och gick våran morgonpromenad så hittade vi en liten rymling. Bakom en krök låg golden Lucas. Vilket ej var till Ensos sorg. Då de direkt började leka. Med två hoppandes och skuttandes hundar försökte vi bege oss mot Lucas hem. Fast vi hann inte långt innan en orolig matte kom i full fart.


Fästingar

BLÄ!
igår plockades första fästingen från Enso.
Dessa äckliga kryp!

UNICEF

Jag är världsförälder i UNICEF, varje månad dras det 100 kronor från mitt konto. 100 kronor är inte mycket och det är 100 kr som jag gärna avstår. Som sagt det är inte mycket för mig, men för någon annan. På ett år blir det 1200 kr. Som går till barn som behöver dem bra mycket bättre än jag. 100 kr kan vara avgörande.

Nu har ju UNICEF en kampanj och säljer nålar, för varenda unge.
Har du någon unicef nål?

De kostar 20 kr. Det är en glass.. Avstå en glass och köp en nål istället den är både snygg och så går pengarna till något bra. Alla kan avstå en glass.


http://www.unicef.se/


dessa är mina. & De ska få pryda jackor nu.

Vilken Helg.

Underbar helg med goda vänner på SPA. Åh, underbart! Tack tjejer.

Ensos helg hade inte varit lika glamorös, utan han är inte helt i form men snart så.
Fast lite härliga skogspromenader har han allt fått avnjuta.

Idag har vi inte gjort så mkt stordåd ännu. Varit på en skogspromenad, läst tidningen , busat och så har jag suttit här. Tänkte att jag kanske skulle hinna med att fara upp till klubbarp en liten sväng sen och träna lite med Enso. Sen ikväll ska jag jobba. 16.15-21.15.

sådeså.
Nu ska jag hoppa in i en dusch.

Har jag nämt?

Att Enso nu officiellt lyfter på benet?
Det började lite tradigt men nu är det allt mer stabilt. Härligt härligt :)Fast tills vi uppnår denna nivå dröjer det nog ett tag. Fast han lyfter iallfall :)

Pälsvård

Är ju en återkommande stor och härlig pott i vårat liv :)
& Allt eftersom Ensos päls växer så så upptäcker jag att mina Borstar, kammar och kardor som jag köpte som en första start inte längre riktigt räcker till. Därför skickade jag i veckan iväg en beställning till pälsvårdsproffsen. Och Vips, så var det i min brevlåda idag. Snacka om snabb leverans. Och vilka grejer!
Ensos päls kommer kännas som smör nu. Jag kunde ju inte hålla mig ifrån att ta nogra prov drag genom pälsen, ojojoj säger jag.Pälsvårdsproffsen

Bajs

Bokstavligt talat. Överallt. Känns det som.
Ensos mage verkar inte vilja sig i form. Så jag stannade hemma från jobbet idag. Inte ville jag lämna honom ensam när han inte mår bra. Stackas Enso, det är som om han inte hinner med själv, plötsligt ställer han sig upp och så kommer det ur honom bara. Det kom mer igårkväll, även inatt och nu på morgonen.

Nu går han på ris och kyckling diet, så hoppas vi att det blir bättre. Ursch man blir ju orolig. & Jag som ska åka bort i helgen och allt. Tur att mamma och pappa tar hand om honom.

Fina vädret

Finfina vädret. Enso och jag har hunnit med en härlig promenad. Han var lite dålig imorse och hade haft diarre inne. Han brukar aldrig gå upp för trappan själv hemma utan kommando. Men imorse vaknade jag av att han stod på min tröskel och gnällde. Och ute på allrumet låg det en liten hög avföring. Stackars Enso, dumma mig som låg och sov. För han hade säkert sprungit upp för att säga till men inte hunnit. Men jag hade tidigare tidigt imorse varit ute med honom i trädgården för han gnällt och han hade rastat sig. Men yhan måste fått i sig något som rört till det i magen. Men nu verkar det vara bra.

Jag har även sett på film och städat lite, nu ska jag äta lite. Sedan ska jag gåtill jobbet, Enso får följa med på promenad och så hämtar mamma honom där sen. Prima! :)


Lite bilder, lite strosande och lite tränande. :)
Kursavslutning

Igår var det kursavslutning på positivlydnad. Väldigt tråkigt! :/

Ikväll är det dags för onsdagskursen, men det är bara två gånger kvar på den med. Åh, så tråkigt!


Enso och jag har varit upp till macken idag och köpt frimärke. Jag ska skicka iväg ett brev sen. Om jag nu hittar något kuvert. menmen. Det ska nog lösa sig! Efter det så har vi varit ute i trädgården i flera timmar och bara varit. Fikat och läst tidning. :) Så härligt väder så att man bara vill vara ute. Men nu sitter jag är och Enso ligger som en däckad säl nedanför trappan.

Underbara Sol!

Sånt underbart väder. Enso och jag var ute på promenad och så slog vi oss ner på en öppen yta och bara njöt av solen, Enso sprang runt och busade med pinnar och leksak och rullade runt! :) Älskade hund!

Förnyelser

Min dåliga uppdetaring får jag skylla på jobbjobbjobb. Men imorgon är jag ledig! så härligt :) Hoppas på kanonväder. Förövrigt har Fille & jag köpt en bil. En volvo V40 :) superfin. Vi har även införskaffat nya telefoner. Enso har fått en ny säck hundmat och lite godsaker.

Jag hoppas kunna stå till förfogande med lite roligare uppdatering imorgon. Kanske lite bilder tillochmed :)Inte bilen på bilden, men en likadan :)

Härlig Pälsvård!

Idag var det pälsvård med stort P för Enso mannen. Rejäl genomkammning, kloklippning och diverse fix. Och det underbara med detta var att jag kunde vara ute! Så underbart :) Slippa allt hår inne som blir när man borstar och att man har perfekt ljus, UNDERBART!

älskade vår, älskade hund.

När ingen ser...

Så struttar Enso runt i regnoverall.. Skämt å sido. Men i måndags när vi åkte ut till Sörby och det var lervällning och vi senare skulle på middag hos Farmor. Så var det inte ett perfekt läge att ha genom skitig vovve, och busa måste man ju. Så då kom das regnoverall till användning. Fast på ett villkor att Enso inte brydde sig om den, annars skulle den åka av. Då fick vi ta skitig vovve. Men Enso brydde sig inte.  Vilket gav detta resultat :)
& så tackar vi för ikke genomskitiga ben och mage.


Stora killen,

Som har hunnit bli nio månader. Tyvärr har jag ingen aktuell vikt eller mankhöjd. Men det ska as reda på. Men jag har lite härliga bilder från dagen d. Alltså i fredags!.


Bus med Polly,

Som ägde runt för över en vecka sedan, men lika bra att delge er dt ändå. Nu när vi ar så nöjda, allesammans.  Hussar & mattar för perfekt lek och trötta hundar. Hundar för att äntligen få busa med varandra :)
Så dåligt!

Av mig måste jag säga, att inte uppdatera någonting alls knappt. Får man skylla på jobb och hundliv? det gör jag. Men jag ska nog lyckas ge er några hintar om våran tillvaro såhär i efterhand.

Glad Påsk!

På er alla :)
Här går vi på lågvarv, och jag antar att det är likadant hos de flesta av er andra. Igår kväll efter mitt jobbpass tog jag helg. & idag har Filip, Enso och jag varit ute vid skogssjön på lekträff. Vi var tolv hundar, med tillhörande mattar och hussar. Först gick vi en promenad tillsammans. Sedan så stannade vi på en stor öppen äng, där hundarna fick busa tillsammans. Härligt :) Enso skötte sig kanon. Underbart, min älskade vovve.

Sedan for vi hem till Filles föräldrar, och här är vi kvar. Så mkt produktivt har det inte varit idag. Vi har tagit det lugnt framför tv:n, ätit mat och bara varit. Inte helt fel det. Filles pappa snodde med sig Enso på en timmes promenad :)


Jag har suttit och tittat igenom bilder på Enso från när han var bäbis. Och jag behöver väll inte säga att en längtan till ett nytt litet knyte börjar gro..  ;p
Önska kan man ju alltid ;)

Min Enso blir förövrigt 9 månader idag, GRATTIS!

RSS 2.0