Flexikoppel.

Sikken finess (när man är sjuk!)^^ Använder ni det?

Jag ser många med småhundar som använder det, jämt.
Jag skulle aldrig kunna använda det jämt till Enso, eftersom jag tycker att det är lite opålitligt till en sådan stor hund (även till en liten). Men det kan ju vara bara att ha tänkte jag när jag skaffade en liten valpis, så here I go.

Fast det har inte riktigt kommit fram till användning eftersom Enso varit för liten (storamodellen ju, så att det skulle hålla när han blev stor och stark). Men nu har han växt till sig lite ju så det funkar ypperligt. Haha, säger jag ja som använt det en gång idag.

Eftersom jag fortfarande inte känner mig helt okej, så tänkte jag att det kanske kunde vara ett bra komplement så att Enso fick lite mer räckvidd när vi var ute. För att gå ut och gå med honom lös när jag inte mår bra är ingen bra ide. Så Flexis fick åka på. Och det var lite roligt tyckte jag :)..

Fungerade ju jätte bra, och man kunde öva på inkallning, när han sprang iförväg och när han stannade bakom för att lukta på något. Samt även "stanna" när han pinnade på iförväg. Vilket jag vill att han ska kunna lös. Yepp, bara öva på.

Så summasumarum så tycker jag att flexikoppel kan vara ypperligt någon gång ibland kanske föra att hunden ska ut på en snabb liten rastrunda, och träna lite kommandon. Men får man det till en vana så har man nog snart en hund som inte kan uppföra sig i vanligt koppel... Samt att man absolut inte har samma koll på sin hund och därför borde det inte användas till vardags, eller nära vägar ect.
bollabolla, liten boll.

Enso har små bollar med! :).. och mkt bollar. I trädgården finns det en fotboll, en bandyboll, en tennisboll och en mjuk boll. Val möjligheterna finns!Katrineholm valputställning 16 januari

http://www.snk.info/gallery/1254921606.82.pdf
Där kan ni läsa mer! :)

Enso och jag ska bege oss dit. Det är bestämt nu.
Har försökt ragga med hans syskon men de nappade inte. Så Enso får klara sig ensam, eller rättare sagt jag får klara mig ensam. Ensam är stark eller hur? ^^ haha. Nädå, det blir nog roligt. Ser fram emot det.
Så får väll försöka lära Enso att stå fint tills dess (det kommer gå sååååååååå bra (inte) hah)...

Het helg.

Jo, tydligen!
Eftersom min kropp tyckte att jag skulle ha en rejäl febertopp under gårkvällen/natten.
Samt att min mage har lämnat in för reperation. Låter som den skulle behöva det.

Keeeeeepmovingon.

Enso däremot har haft lite tur och fått en liten tur till skogen med mams.

Och jag har haft tur som haft min fille som tagit hand om mig. Hoppas bara inte att han blir sjuk..

Toarullar,

Yepp, bra grej det där. Just nu har jag fyra stycken som ligger här förberedda till Enso med knäckebröd och korv i. Mumma för min lilla pälsk. Men det är ju aldrig så att jag skämmer bort honom bara för att? , nää aldrig! (eller hur?).. Det ligger så klart en tanke bakom, iallafall idag.

Och tanken är att han ska sysselsätta sig själv på ett njutfullt sätt. Så att jag kan plocka iordning och städa, hänga upp jul gardiner och dammsuga. Nu inser ju jag att det kommer ta mkt längre tid för mig att utföra det än vad det gör för honom att hålla sig sysselsatt med toarullar. Så därför har jag även förberett lunch sök i trädgården. ^^ fy tusan vad jag är förutseende idag.

Kanske beror på att jag är helt utvilad. Eftersom jag så snällt blev väckt av telefonen i morse så pallade jag upp mig och VÄCKTE Enso klockan åtta. Så att han fick käka frulle och ut. Och sedan gick vi och lade oss igen. Skönt! Och det innebär att vi har legat och halvslöat fram till elva.. uuuuuuuh! ;d

Nä, nu är det bäst jag sätter igång om jag ska komma ngn vart.Ikväll kommer Filip hem.. <3
äntligen lite närhet.

Fotbollsliraren!

Det är Enso det, Eller Dream Once After Eight om jag får be!


Här är jag, och här är min boll. Nu ska jag allt visa er vad jag går för!


Framåt marsch!


Tunnel på mig själv...


fullt ös!

Vackert väder,

Och då måste man ju ut!!! ;D
& promenera!

(måste man ju annars med iof, bra va!)hihihihihi :D


Nu står jag snyggt, attans matte skulle ta kort, tittar bort lite då, bara för att jävlas ;pJag ser det snöa, jag ser det söna.. SKÄMTA! jag ser solen skinaskinaskina! ;dHär har vi en liten vilopaus, eller fotopaus!Såhär fint går jag vid mattes sida JÄMT! ;d (hörre du Enso, om det vore jämt så. Oftast får du säga)
En riktig travare det är vad jag är!Slutstation, sitter med vinden i pälsen och väntar medans matte tar in posten.

Dags att ta tag i sig själv.

Enso har hela veckan förvånat mig med att ta sovmorgnar, vilket betyder att jag fått ligga kvar i sängen till 8 minst, och som mest halv tio. Enso måste älska mig!

Imorgon gick vi upp vid halvtio, sedan fick Enso frukost och vi gick ut i trägården så att han fick rasta av sig, samt busa lite! :) Sedan gick vi in och jag intog en storbalja te vilket min hals jublade över, samt läste tidningen enso fick lite messmöt inkletat i sin kong så han höll sig sysselsatt.

När jag sedan kände mig redo så begav vi oss ut på en liten morgonpromenad. Mysigt! Mötte även några barn så Enso fick öva lite på att inte hälsa, helst inte gå på två ben och gå vid min sida. Vilket vi behöver fortsätta att öva på. fast det går framåt! :)

Nu ska jag hoppa in i en dusch så att jag blir människa igen.
Sedan måste jag sätta kameran på laddning, dåligt med bilder här. Skärpning Elin!

Taggad

Idag är jag så jäkla taggad på träning med Enso, jag vill ha vår så att man kan bege sig ut i skogen och öva massa spår och uppletande!

Men tittar jag ut så försvinner genast stora delar av min working anda, det är blött grått och ruggit. Och ut i marken när det är blött är väll inte det optimala? tror inte det..

Så det får nog bli lite andra övningar inne i eftermiddag istället.. För kl 14.00 ska jag vara på arbetsförmedlingen YES! (eller inte, suck.)

VIKTIGT!

Nu har jag skrivit ihop två nya lappar lite tjusigare, med nummer till 7 olika veterinärer/djursjukhus som ligger nära (närmast) oss. Den ena är lika stor som ett a4 papper med mega stor text. Den ska sitta på anslagstavlan i köket. Stort och bra, går ej att ta miste på ifall man skulle behöva ha tag i nummer snabbt.

Den andra lappen är mindre, och ska ligga i Ensos förstahjälpen väska, som alltid följer med om vi åker någonstans. Så då har man nummret där med.


Hoppas att alla ni andra där ute är rädda om era pälsklingar med och har nummer och grejer tillhands.

Iof hoppas jag att jag aldrig kommer behöva leta efter nummer i panik. Men om (pepparpeppar) det skulle behövas så underlättas nog situationen overhört av att man finner numret lätt.

Pepparpeppar,

Vill inte bli sjuk, vill inte bli sjuk, vill inte bli sjuk.

dummadummadumma hals!

Måndagen nästan slut då.

Och jag har inte gjort allt för mycket, bakat lite snickers efter något knäppt recept så vet inte riktigt hur de blev :o ... Får hoppas att de kan duga som en liten sötsak till kaffet iaf. Härefter ska jag banne mig bara baka matbröd. För nu är det så mycket sötsaker bakade (såååroligt ju!) och det är ändå ingen här som äter upp dem. Ett annat alternativ är ju att skicka iväg dem till någon som fikar mycket?  kanske det?

Ensos tassar börjat bli så torra med. Smörjt med Helosan, men det smakar ju så gott tycker Enso så dessävrre blir det inte så mkt kvar på tassarna.. Kanske får köpa ngn salva som smakar päckligt?


Förresten, så hjälper fryst handduk mot tandvärken. (Ensos alltså)

Sovmorgon.

Kunde knappt tro mina ögon när jag vaknade, Halv tio? :O... Och enso låg fortfarande på golvet bredvid min säng. Har jag gått upp i sömnen med honom, eller har han kommit på att matte numer vill ha sovmorgonar?.. ikke vet jag. Men jag förbereder mig på att det var en engångsföreteelse, så att jag inte blir besviken.

Aj mina händer!

ujujuj vad ont det gör.
Hållt på och lagt golv hela dagen i tobias rum. Duktigt av mig, och bra blev det. Lite stolt nästan.

Qi-terapi

Annas mamma håller på att utbilda sig till Qi-teurapeut (ljusakupunktur). Vilket jag tyckte lät intressant. Så därför fick jag prova. Häftigt tyckte jag.. Man mäter massa grejer i kroppen, om man har balans i olika medianer och grejer. Svårt att förklara för jag förstod knappt själv. Hehe.

Men det visade iallafall att jag hade obalans i tunn och tjock tarmen.. vilket jag kan hålla med lite om (fast inte vågade säga då, lite pinsamt ju)..
Och sedan körde hon en harmonisering på mig. Häftigt kändes det, som om man fick en kick.. och sedan blev jag trött. Knäppt.. Men sikken förmån. Jag är gärna lite testkanin igen.

Men finns att läsa om här:
http://www.qiterapi.com/qiterapi.htm

Så kanske ni förstår.

Hemma.

nu är jag hemma, eller okej.. Varit det tjugo minuter. Hehe.
Nu ska jag ta och krypa ner i min renbäddade säng, det ni!

Och förhoppningsvis kunna sova en någorlunda hel natt. Enso sover nämligen där nere.. Så förhoppningsvis slipper jag vakna av varenda liten rörelse han gör. Jag är så sjukt lättväckt. Men brukar höra honom när han är där nere med. Men de andra sover som stockar. Skulle nog kunna spela trumpet framför dem utan att de vakna (okej nu kanske jag tog i lite.. ).


Så GOD natt!
(by the way, så fick jag skrapa rutorna när jag åkte hem. INTE okej)

Lördag

Yes, nu är det lördag igen. Men denna helg kommer ju inte Filip hem, för han är uppe i Älvdalen :/ mindre roligt.

Men jag har iaf varit uppe på öppet hus i Tobias skola (där jag gick på högsadiet) och jag längtade inte tillbaka. Så mkt kan jag säga. Och nu har jag precis bäddat rent i sängen, brabra.

Ska snart göra mig iordning och bege mig mot Linköping. Ska åka förbi och hälsa på farmor, hoppas hon är hemma bara! :) Senare ikväll blir det att åka vidare mot Sturefors och hälsa på Anna (en gammal barndomskompis). Så ser mina planer ut. Enso den lilla skrutten blir hemma hos mams!

Här bor vi!

Nu ska ni få en liten rundtur i vårt område!
Så ni vet vart vi brukar gå, om ni skulle få för er att komma att hälsa på :)


 
Såhär ser min gata ut nedåt.Såhär ser min gata ut uppåt.


(från cykelbanan).. Jag bor i det gula huset.Hit bär de flesta av Ensos promenader, en liten cykelbana ut från våran gata (vid vårat hus) ledor oss hit på några ynka få meter. Super bra, för både bus och avföringsbehov. (där borta där det är mycket träd är fotbollsplanen, men håll ut den visar jag er snart.)Precis där så sitter det en hundbajspapperskorg, också det perfekt! (hur ser era papperskorgar ut hemma hos er?)Här är das fotbollsplan! :d superbra, synd att den inte är inhängnad bara. Fast träden avskärmar ju ganska bra! :)Här blickar Enso ut över lekparken.  (som är i slutet av vår gata)..


Se där en liten rundtur..
Vilket beror på att det var fint väder så kameran  fick följa med!

Min bus hund!

Och gosgos hund! Nu ligger han vid mina fötter och sussar, så söt så! Hans lilla gnällighet imorse är som bortblåst och glömd. ;d yes!

På eftermiddagen idag var Enso och jag ute och busade i trädgården!
Och Enso tog fram sin lilla kamphunds sida! Jippie :) Han ska ju banne mig ha bra greppande och kamplust på MH. Så det så.


Här kommer bildbevis! :)Fast vi börjar med en liten snyggbild på min snygging!


dradradradra, vem vinner.. ? (Enso såklart, oftast då vi inte tränar loss)Bollen,yesyesyes, fast det ser ut som jag håller på att tappa greppet, så ger jag mig inte!Matte, jag kan bli en riktig kampare om du vill. Jag har potential! (dessutom kittlar det skönt i tänderna)Sedan hittade jag en annan boll, hade lite svårt att välja så tog båda. Snacka om att jag är en bra greppare.Fast repbollen is the shit!Sen tog jag ett par ärevarv i trädgården med i full galopp..Sen blev jag trött, faktiskt jobbigt att kuta omkring som en dåre.Förresten ser ni så nyborstad och fin jag är? :)..


Fredagshandlat.

Så nu har jag varit på City cross och handlat lite mat. Yeep, avbockat.
Men jag skämms lite, glömde köpa toasits, vår ena toasits har ju gått sönder och jag har tjatat hela veckan på mamma att hon ska köpa, men hon har glömt. Och nu så glömde jag själv. SUCK på mig.

Men nu ska jag småpilla lite här så att det går att ta sig fram, fråga mig inte vart alla grejer kommer ifrån.
(Fråga Enso istället, det är han som insisterar på att han ska ha så hejdundrans mycket leksaker)

Gnäll Enso

Är vad han är idag, kanske ont av tänderna?
Vaknade halv fem av att han låg och gnällde och blv tvungen att gå upp och ut med honom.. INTE okej. Jag behöver min skönhetssömn.

Sen har han varit som en kinkig lite bebbe på morgonen, men jag har fått sova några timmar till iaf! Välbehövligt.

Nu ligger han och gnagar lite på ett märgben, får se hur länge han tycker det är kul... ;p
Sen blir det att gå ut och busa lite.

Senare i eftermiddag ska jag åka och handla mat med, duktigt!

Väntan...

.... Nu väntar jag på mamma.. Så att vi kan åka in till Mjölby och köpa ett par örgängen på Albrektsguld. Hoppas att de finns kvar bara!

Sedan blir det tacos, mums! :)

Morden på Svt.

Nu när Enso ligger och sussar gott efter förmiddagens äventyr. Så ska jag sätta mig och se Morden, som jag missade igår. Spännande ju!

Någon mer som ser serien?

Svt onsdagar :)Aktivitetsförmiddag på klubbarp!

Efter lite velande, så begav vi oss iväg!  Vilket var ett väldigt bra val, eftersom det var jätteroligt!
Idag var det ationwalk på schemat. Så vi gick en bana i skogen och tränade på olika saker..

Vid ett ställe så låg det massa saker utspridda som de fick gå och nosa på och även äta om de hittade de, bla skinkost, banan, pepparkaka, skinka, leksaker, filtar, dockor, ja allt möjligt. Det gick bra och Enso kunde koncentrera sig på det fast att det gick omkring massa lekkamrater som man korsade hela tiden. Bra!

Sedan så fick vi köra lite skogsagility, hundarna skulle över, under, balansera och slalom medhjälp av det som fanns i skogen. Enso hoppas över en stock, sprang under ett fallet träd, slalom mellan träd och hoppade upp med alla tassar och balanerade på en stubbe. Bra träning :)

Sedan var det sitt,ligg,stå..
Efter det sitt,ligg,stå stannakvar! och man gick iväg och rundade träd. Superbra övning. Och duktigt av alla hundar att hålla fokus på sin egen matte/husse, när det var fullt av andra hundar och hussar och mattar utspridda (fast ganska nära).. Super! Och jag blev så lycklig när Enso klarade stå stanna kvar.. För han brukar alltid vilja sätta sig annars.. WIE ;d och han stack inte iväg och letade upp lekkompis. Stolt över min lilla fis!!! :) (Måste tillägga att alla tyckte att han var duktig, ja han är duktig!) Vi fick även öva på att de satt stilla och man gick ut kopplets längd och sedan vevade hopprep med det. Och hunden skulle sitta kvar! :) Jätte bra övningar.

Det var även godisletande i träd (högt upp) och balandgående på stock och gå på en vält stege (fast i trä). Både stocken och stegen var första gången Enso gick , men med lite pushning så gick det!


Jätte bra att de har de här aktivitetsförmiddagarna tycker jag, nu på hösten när det inte är så mkt kurser. Och så kan man komma när man själv vill. Och det är verkligen uppstyrt med instruktör och grejer! KANON!

Buss premiär.

Var det för Enso ikväll, när jag fick för mig att vi skulle åka till Mjölby och besöka Filips mamma som var ensam. Lasse är på Gotland hela veckan.. Så enso och jag packade på oss regnställ (eller bara jag) och reflexväst och bullar och kakor som jag bakat och så for vi iväg. Det gick kalas bra. Fast att gå på och av bussen var lite läskigt så då fick jag bära honom.

Snäll busschaffis förresten så att jag slapp betala för Enso! :) ^^ alltid snälla chaffisar såhär på landet.
Han snackade lite med Enso också ;P..

Hehe. Men jag såg Bonde söker fru hos filles mamma, sedan kom mamsen och hämtade mig. :)
brabra!


Imorgon åker vi nog iväg på aktivitetsförmiddagen.
Blir nog bra, och så sover nog Enso en bra stund efteråt. Så då kanske man kan baka något? hmhmm tål att tänkas på!

Gotland.

Åh, vad jag saknar Gotland.
Förra sommaren hyrde filip och jag ett hus där och myste omkring i en vecka. Så underbart.
Fint väder och massa kärlek <3Klippning!

Är välbehövligt för mig! verkligen. Ser ut som jag vet inte vad i frillet.
Så jag ringde och bokade, så på Tisdag så jäklar så jag få bort lite slitet :)

Persikohalvor med after eight!

Ska snart avnjutas med lite glass framför andra avenyn. MYS! med en kopp kaffe till!
MUmma!

Motala

Idag har jag varit med mamma och Erik till Motla. Erik skulle till barnkliniken.. Få nya mediciner utskrivna så jag tog med Enso och city tränade lite ^^ ;D gick kalas. På vägen hem stannade vi vid lagunen så Enso fick springa av sig lite. Kul tyckte han. Och han var lös såklart! Och då helt plöstligt så får han se ett par som kommer och rider och går. Han ställer sig och lystrar rejält och börjar springa mot dem.. Och då reagerar jag (hade inte sett dem förut högre upp på en höjd i skogen).. Och börjar roppa efter enso, och han stannar men kommer inte direkt.. Så då roppar jag och visslar lite och så. Och då komemr han som ett skott till mig! uhuhuh! då blev jag glad.. Träning ger färdighet!

Även tidigare idag när jag hade honom lös och han gick lite efter mig. Så dök det upp en man som powerwalkade. Även nu såg Enso ut att kunna sticka, och vilket han garanterat gjort för några veckor sedan. Men jag kallade in honom och han kom, inte på stubinen han stod och funderade lite.. Men han kom! ;D lycka!


Enastående Enso


Förresten.

Så måste jag ge en eloge till city cross.. Som börjat att han lite hundleksaker framme vid kassa som mataffärer brukar ha med godisbitar. Väldigt smart drag av dem måste jag säga.. Jag brukar aldrig impulshandla godis när jag står i kassakön. Men hundleksaker. Det kan jag impulshandla! ;d

Så två nya leksaker till Ensos samling, En gul larv som låter roligt, och en kong på snöre. Liten ersättare till hans boll på snöre. (Filips mamma betalade dem senare, för att hon tycker Enso är så duktig, Så tack till henne!)

Mystajm.

Nu ska jag ner så att Enso får i sig lite mat, sedan ut med gosungen! :)
Efter det blir det att gosa ner sig i soffan och se film. Efter det skulle jag även vilja krypa ner i ett varmt skummande bad.. Får se om det blir så. Min kropp skulle inte säga nej iallafall..


Förut var jag och brorsorna ute med enso.. Eller rättare, jag drog med dem ut för att kunna träna lite inkallning och lösspringande med Enso. Lite jobbigt att gå själv med honom lös när det är mörkt tycker jag. Och det går ju inte lika lätt att köra motivationsinkallning med Enso om man är själv med honom. Så tack brors!

bytheway
ge mig ett jobb, pengar och egen lägenhet.
gärna en hundvalp till eller två..helst en trefärgad och en blue merle collie.
en egen bil med, kanske? gärna hundanpassad.
Och en älskling som inte är i Skövde.

Meh!

När jag gick in nu för att kolla läget så ser jag att Abbe är struken.. ? huh! :/
satan, jag som sett fram att åka till travet. Tur jag gicki n och tittade.

Undra varför?..

Trav!

Ikväll är det V65 på Mantorpstravet. Och jag ska dit!
Eller jag och Enso rättare sagt och Erik får nog följa med också.

Anledningen är att allas vår Abbe Neth, startar! .......


gammal bild.. Med Roger Pettersson bakom.. Ikväll är det Claes Svensson..

Träning,

Är en vara som jag blivit allt för dålig på nu känner jag.
Förut brukade Filip och jag träna ihop iallafall en dag i veckan.. Och så simmade jag 3 gånger i veckan..
Men nu, NADA. Så jävla dåligt.

Men i fredags så tog vi tag lite i oss. Och tränade.
Enso var med såklart!


Fast han slappade mest, och såg oss slita. Eller för min del var det inte så mkt slita.. 20 min på crosstrainern^^ Sen var det roligare att vara fotograf..


Enso tyckte att filip behövde extra tyngder när han skulle göra situps. Haha
Min ögonsten.

Depp..

Jag fattar inte!
Har det med hösten att göra?.. vet inte
Men allt känns bara, suck.Utställningen..

Ja igår var det dags då..
Vi for dit vid nio, inväntade de andra collivalpsen! Roligt att träffa alla :)
Det tyckte även Enso, för han ville mest busa hela tiden.

Menmen, jag var väl nervös i onödan. För det var över på två sekunder. Och hade nog gått lika bra eller dåligt hur man nu vill se det även om vi inte övat ett skvatt^^.


Ensos kritik:
Kraftfull, Maskulin, fint huvud och uttryck samt fina öron. Kort hals med stark överlinje, kunde varit bättre vinklad i fronten. Välkroppad, något brant i korset. Tillräcklig hasvinkel. Passande benstomme. Rör sig trångt och svagt bak, löst fram. Kunde vara friare i rörelse från sidan.


Och lagom när det var Ensos tur fick hundarna runt omkring fnattet och skällde och levde rövare.. Typiskt.
Fast Enso skötte sig bra i ringen och han stod upp när han skulle.. Så det får bli ett godkänt på vår första utställning tillsammans tycker jag. Både han och jag är ju nybörjare. Men summa sumarum så är jag väll ganska nöjd, var lite besviken efteråt, men sen valde jag att fokusera på det positiva i kritiken. Det som var negativt är ju sånt som förhoppningsvis rättar tills sig när han växer till sig.

Ensos syskon var ju där också som sagt! :)
Och för Bamse och Tuva gick det ungeför som för Enso, så inget HP denna gång..

Men för Anneli och Nova gick det desto bättre!

Nova fick HP, blev BIR och BIG 3.. tror att jag skrev rätt nu?
Stort grattis, så roligt!!! :)
Men det blev väldigt dåligt med bra bilder, dåligt ljus.. hundar i farten ..;P


EnsoAlla samlade iallafall.. syns vem som är störst^^


Precis kommit..Bamse m. matte och jag och Enso inne i ringen..Ulltussar!


Bamse, brorsan!Jag och Enso..

Nervös!

Nu är jag nervöööös...

Nu har helgen börjat!

Iallfall för oss. Filip har kommit hem nu :) skönt med långhelg för honom.. Och för mig ^^
Vilket har firats med tacos och ett glas rött! Det gillas!


Så nu är jag och Enso i Mjölby.. Och här lär vi nog vara fram till Söndag.. Då vi bara har 3 min till utställningen härifrån ;d Och hemifrån mig hade ju ju haft 15 med bil.. Så det hade ju varit jobbigare, skäämt åsido!

Men nu ska vi ner och krypa till sängs!
Eller först ska vi klippa klorna på Enso... dvs jag klipp och Filip hålla.
Bäst att passa på nu när han är trött^^Trevlig helg!

Trodde jag ja,

Att Enso skulle bli trött av en skogstur.. ?Hem för en powernap, sedan var det fullt ös igen. Fast denna gång ute i trädgården!

Melissa horn

Så himla bra!


Skogstur

När Enso hade käkat lunch begav vi oss iväg upp mot vattentornsskogen.
Så att Enso kunde få busa av sig lite tänkte jag! :) Så när vi kommit in en bit så åkte kopplet av..
ujujuj vad lycklig Enso blev. Studsade som en studsboll omkring inne i skogen.

Han håller sig alltid ganska nära.. Fast att lyssna när det finns miljoner dofter som är roligare, Det är en annan sak! Han tycker väll att det är onödigt att jag håller på och tjatar på honom att han ska komma när han ändå bara är fem meter bort. ;p.. ^^ Men skogen är så himla bra nu för man ser så stort runt omkring eftersom den är så öppen. Vilket gör att man hela tiden kan ligga steget före och se om det kommer någon..När vi gick hem mötte vi en tjej med två dvärgschnauzers :).. Som Enso fick hälsa på!Lite bilder! :)


Ett sånt här promenadstråk går runt skogen :).. Bra att gå på om man inte skulle vilja kliva rätt in bland träden.


Han smälte in ganska bra mot bakgrunden.. som en liten räv.


Fullt ös, medvetslös!


Spejaren..


Svanslös?

Tvkvälll!

Har jag och Enso, det är bonde söker fru och oskyldigt dömd som gäller..
Och Enso har varit en knähund under hela bonde söker fru. Mysigt! Enso blir bara mer och mer gosig med tiden. Eller gosig har han alltid varit, men han vill gosa mer och mer. GILLAS! ;d

Bravo!

Nu har han lyckats ta sig upp... Och ligger nu utslagen vid mina fötter..
Det var jobbigt det där, tyckte Enso.

Han sa förut att han tyckte att vi skulle skaffa hiss.. nähä du sade jag!En hundgård i trappan...

Ja, precis så låter det..
Enso försöker lära sig att gå i trappor.. Och det låter som om han vore döende.
Men jag är ett ganska bra lockbete (det har nog inget att göra med att jag lade leversnittar på trappstegen längst upp) så han kommer så småningom. Nu har han gått upp för trappan två gånger helt själv.

Bra kämpa på!

För som han växer så kan man ju undra om det blir en st: bernadshund.. Och då kommer jag definitivt inte orka bära honom.


Gos,

Yepp, och massa mys har Enso och jag ägnat oss åt nu på förmiddagen.
Vilket har bestått av att jag har legat och masserat och klappat honom.. Och han har slickat mig i ansiktet ^^
Jag skulle allt bra gärna vilja ha massage med..

Kanske kan be Enso kliva upp på ryggen på mig och hoppa runt lite?, värt att testa!

Påfyllnad :)

Av hundgodis behövdes. Så det fick bli en plåt torkad blodpudding. MUMS säger Enso!.

Och så enkelt!
Bara skära blodpuddingen i så stora bitar man vill ha. Lägga bitarna på ett bakplåtspapper.
Sedan in med plåten i ugnen på låg värme.. Tills de är så färdiga som man vill ha dem.

Igår körde jag på 100grader och 45min.
Då är det lite lagom mjuka fortfarande på insidan, men hårda på utsidan, så de kladdar inte. PERFA!

Jag sparade lite uppe, resten frös jag in. Så att de håller sig fräscha.
Torkar man dem ännu mer kan man ju förvara dom i en försluten burk - det klarar dem då!

Frisersalong a'la Elin^^

Kan snart öppna frisersalong här kan jag tro så som jag friserar. Och det är både människofrillor och hundtassar.. ;d Med andra ord så är Ensos andra tassar också friserade nu.. Det ser verkligen mycket mer välvårdat ut än de där tussarna han hade under fötterna. Varför har jag inte gjort det tidigare?.. För att jag inte vågat..

Men vad tusan, nu måste det ju göras till utställningen.. Och så fel kan det ju inte bli. ;)
Har ju bara rensat under tassarna och runt dem.. Och toppat bakhasorna lite så de ser lite jämnare ut. Så blir nog bra. Blir nog lite pill till så att man känner sig nöjd. En valpis tålamod räcker ju inte alltid till så att man känner sig färdig. Men med en medhjälpare som står och lockar med leverpastej så går det mesta! ;d nemas problemas.

Tack för att jag har en lättmedgörlig liten ulltuss! :)
Hoppas han är lika superb på Söndag...


För att gå över till människofrillor, så var det frisering här i lördagskväll. Jag klippte Fille, sedan klipptes även Erik och Tobias med. ^^ Och Tobias har tydligen spridit ryktet i skolan, sagt att jag kan klippa för en 50 lapp. ujuj sade de. Så snart har jag väll ett helt högstadie här..;p

SPA

Yes, det fick somsagt Enso igår.
Så nu är han en riktigt goddoftande ulltuss. Jag fick tillochmed frisera till två tassar. Så nu är det bara två kvar! och Sedan lite puts.. Samt kloklippning som bör göras någon dag.
Enso tyckte att det var så skönt att bli borstad och fönad. Så han somnade... ^^


Middags aktiviteter

Idag fick Enso spåra upp sin lunch.
Jag knallade iväg med en påse uppblöt mat i ena handen, och en leksak i andra handen. Och såklart en vovve. Vi begav oss ner till fotbollsplanen där Enso fick sitta och vänta, medans  jag var i dungen intill och gick ett spår till honom.. Med middagen som avslut.

Efter det så lekte vi massa på fotbollsplanen, kastade frisbee och tränade lite sitt-ligg stanna.. men bara lite.. Fast det fanns gott om störningar, med folk som gick runt omkring. Och träning ger faktiskt resultat. Enso blir bättre och bättre på att inte bli helt tokig när det kommer något annat folk. BRA! ;d Det är lite lagom kul att ställa sig ute på gräset med en tvåbening till hund. Alla vill ju faktiskt inte hälsa, till ensos förtvivlan.

Sedan när jag tyckte att spåret legat till sig lagom länge så fick Enso spåra.
Vilket han klarade i ett naffs. Var inte så långt, kanske bara 30m. Men alltid något!
Sitter så snällt och väntar på matte.. :)
Min lilla snygging!Här hade maten hittats!, smaskens sade Enso! :)
Det bjöds på kyckling och ris, och det fodret luktar mycket mer än lamm och ris. Smakar säkert godare med för han är som galen! ;d

Säkerhet.

I helgen införskaffades det lite olika säkerhetsprylar.

* Varningsskylt som nu sitter bredvid dörren. (Vilket kändes som en bra investering, eftersom villa inbrott har blivit något av en dålig trend här i Mantorp, senast på våran gata). Inte för att Enso skulle skydda så mkt, men vi har ju hund iallafall! ^^. Clas Ohlson 49 kr.

* Reflexväst, gul från biltema. Som man knäpper fast i kopplet. Lite stor fortfarande men fyller sin funktion. Och efter lite justeringar ska den nog sitta som en smäck. Fast Sara skulle ju stå för den biten ;).. 22kr.

* Små lampor som jag har satt på kopplet.. blå, röd, grön och vit. En på varje koppel.. Skitbra!! ;D
(eftersom den lampa han haft tidigare gått sönder...) Jättebra att ha när man går ut och det är mörkt nu. Bra komplement till reflexer när vi går runt omkring. Och bra att ha när han får springa ut i trädgården och kissa på kvällen så att man ser honom... 35 spänn, för fyra! :)..

* Karda, även den från biltema. 25 spänn eller något sånt. Måste ju ha till hans hasor. :)
Nu så.

Sådär ja, nu tror jag att jag fått ordning på det..
Nu ser det iallafall likadant ut i mitt exploer och firefox. Säg till om det inte gör det hos er..

Nå, inte så värst komplicerad design. Men ibland är det enkla snyggt.

Ny design..

Yepp.. ;d
Fast jag kan fan inte få ordning så att det ser likadant ut i firefox som i exploer..
Så får hoppas att alla har firefox. (vilket de inte har).. får helt enkelt sova på problemet.

Duscha eller inte duscha?

Det är det som är frågan.. Och den gäller Enso och inte mig.

Han ska ju på utställning på Söndag och då vill jag ju att han ska vara vacker^^
Men om jag duschar honom nu, så är jag rädd för att pälsen blir för mjuk... Så då kommer jag ångra mig för det om man duschar honom.. Och duschar jag honom inte så kommer jag nojja mig över att han är skitig. typ luktar lite märgben och äckel...

Okej, nu när jag väl skrev ner detta så inser jag att jag fattar mitt beslut.
Det får bli en nyduschad fräsching! ;d

Åh, min dukting!

Enso fick ju vara ensam hemma idag.. I hela 1½ timme.. Det längsta som han varit ensam hemma OCH DET HAR GåTT JÄTTE BRA! ;D wiiiie. Ett steg fram!

Hela huset är i välbehåll och inga olyckor inne! ;D yesyesyes. u make my day!

Och att när jag kom hem och möttes av en viftandesviftandes vovve, som gav bort minljoner pussar och nästintill bokstavligt talat hoppade upp i famnen på mig, gjorde ju inte att det kändes sämre! ;d


Men det kan tusan i mig inte vara lätt att va hund..
De ska klara sig själva och vara självständiga, samtidigt så vill man att de ska sakna en och vara beroende av en.
Man vill att de ska hitta på grejer själva och leka, men man vill också att de ska vara som ett par tofflor.
Vart tusan tar tiden vägen?

Jag tycker jämt att jag brukar tycka att jag har gott om tid när jag ska göra saker.. Men sen wiiips så är tiden borta bara och det blir bråttom. Vet inte om detta har något med Enso att göra men jag misstänker det.. För dettta syndrom har blivit allt vanligare efter att han kom i min ägo.

Vilket nog betyder att jag glömmer bort att fixa allt som ska fixas med honom om vi ska bort någonstans. Måste ju ha med sig mat och massa leksaker och grejer (som en liten bäbis).. Och som nu när jag ska iväg snart så ska nedervåningen Ensosäkras.. Jag ska plocka iordning papper osv..

Och detta toppas av att Enso börjat våga gå upp en bit i trappan.. Men sen stannar han där gnällandes och vet varken om han ska fortsätta upp eller gå ner.. Låter som sju svåra år.. Men snart blir han nog vän med trappan.

Borde sova,

Men jag vet inte vad det är.. Har alltid svårt att sova på Söndagar.
Enso ligger iallafall och sover som en kubbadsäl vid mina fötter. Efter att han lite sent ikväll fått sig en rejäl omgång med kam, borste och kardor.. Han behövde verkligen en rejäl genomborstning.  Denna lilla valppäls tovar ju ihop sig så lätt.

Imorgon så ska jag upp och se till att brorsorna tar sig iväg till skolerna. Både mams&pap börjar jobba tidigt.
Sedan ska jag ge mig iväg till arbetsförmedlingen på eftermiddagen.. lagom roligt att bara åka in ovh visa upp lite pappar^^.. ONÖDIGT! Fast Enso får ju ensamhetsträning.. vilket är bra.

Men jag hatar att åka kollektivt!!!!.. ursch. Man blir så bortskämd när man har körkort..
Fattas bara att man skaffar egen bil, hur ska det se ut då?:O

Stand in..

Enso är min Stand in för Filip...
Speciellt på att hångla, det är han en riktig hejjare på!
Det är med sådan hetta och intesivitet så att det är svårt att fånga på bild..
Iallafall en någorlunda skarp bild.'

Så därför bjuder jag på en suddig.. Men jag ber er nottera hans tunga vid min läpp. MYSIGT!


Enso älskar sin matte... Eller ja, tvärtom iallafall.. Enso älskar nog leverpastej mer..

Som ett brev på posten...

Kom min nervositet... Vilket berodde på ett vitt kuvert, med stämpeln "Östergötlands Kennelklubb". Shit tänkte jag, kanske några nya rabatter eller träff på något mysigt café.. Innan jag kom till mina sinnes fulla bruk och öppnade det och fick se programmet för Inofficiell utställning i Mjölbys ridhus söndag 15 november. OH NOO!
Jag ska verkligen på utställning, JAG på utställning?

Med en hoppetoss vid min sida som bara studsar eller hoppar upp och biter en i baken, eller kör dragkamp med kopplet. Ska jag alltså springa runt fjantigt fint i en ring, och till på köpet bli bedömd. hjääälp..

Fast ska jag bara kunna tygla mina nerver så ska det nog gå kalas skapligt..

Det är 5 stycken collievalpar anmälda, alltså Ensos syskonskara och en utböling.
Enso ska starta som nummer 14 i ring 2.. Alltså är det en collievalp före, Vilket måste bli hans brorsa.. För om jag inte missminner mig så går de väll i bokstavsordning? Sköt iallafall att inte vara först ut. (då hade pulsen slagit ännu hårdare)
Rullarulla liten bulla!

Det var vad jag gjorde igår, när jag fick för mig att baka bullar. Och alltid när jag ska göra någonting så ska jag vara så överambisiös. Det räckte ju liksom inte med att jag bakade dagen innan? naee... Och jag kan ju inte göra en enkel satts bullar, utan jag måste göra en dubbel.. Yes! Och medans jag bakar, eller iof när jag gör någonting över huvudtaget, så är det JAG som gör det. Och jag tål absolut inte att någon lägger sig i.. Fråga bara mamma och Filip. Haha, stackars dem! Så var det igår med, nu bakar JAG bullar, och ni andra får inte ens hjälpa till.

Måste bara tillägga att innan jag drog igång bullbaket så hade jag varit duktig och lagat matlådor och kvällsmat. Okej kvällsmaten var inte något avancerat utan varmkorv med bröd. Fast det måste ju ändå göras, och diskas haha. Till matlåda blev det, pasta med äldelosttopping och till det bacon och salami, samt annanas salsa... uuuuuuh. Hoppas det smakar mamsen! :)

Men tillbaka till bullbaket!
Jag brukar göra det receptet som står på mjölpaketet, eller rättare sagt utgå från det. För jag måste erkänna en sak och det är att jag är jävligt dålig på att hålla mig till recept när jag bakar eller lagar mat. Vill göra det på mitt sätt.

Istället för vanligt mjöl så tar jag i Special mjöl (sånt som man brukar använda till bröd). Och det tar jag i allt som behövs i degen medans jag knådar ihop den. Sedan till slutknådet efter jäsningen och utbaket så har jag vanligt mjöl. Det gör att bullarna blir lite luftigare  :)


Jag kan tillägga att igår var det jädrar i mig jäsfräs i min deg.. Bildbevis kommer!
(även gladpack på gör att det blir saftigare, degen torkar inte under jäsningen. Fast över gladpacken har jag en bakhanduk med, fast den var jag ju tvungen att ta bort när jag skulle ta kort ;) )
Fyllningen i bullarna freestylar jag också på. (nu börjar min älskade lilla hund gnälla, så bäst att bege sig ut, återkommer snart!)

back in buisness, efter en lite prominix runt kvarteret. Faktiskt bara varit ute 3 gånger hitills idag^^.  Hur gör ni som bor i lägenhet? det måste ju vara bra mycket jobbigare att få valpen rumsren då och att springa i trappor upp och ner.. speciellt om det är en stor vovve och som inte ska gå i trappor så mkt? eller inte lärt sig?... Hmm.. Kanske därför de flesta som bor i trapphus har små hundar? och har de inte det så kanske de är vuxna när de flyttar dig?..

Nu tillbaka till bakandet.. Fyllningen består i mina bulls av, kanel, socker, smör/magarin, vaniljsocker och pulver från marzan sås. Och sedan så river man över lite mandelmassa innan det rullas ihop. thats it. Fast fråga mig inte om mängden, man rör bara ihop lite efter vad man känner! ;p.. Brukar dock alltid göra förlite från början så att till sista plåten brukar jag få göra ny, att jag aldrig lär mig! ;)


Så här elegant ser det ut innan bullarna hamnar i sina små formar.. eller Stora formar. Faktiskt stora bullformar som har införskaffats, vilket behövs, eftersom jag brukar baka stora bullar.. Fast lärt mig att göra lagom stora..
Fast Tobias tycker de är små, för de är goda. Så han tar två istället.. Mamma och pappa tycker de är stora, eftersom de är vana med små torra knyten.Här ligger de på plåten...Nu är de redo att åka in i ugnen... Och där får de absolut inte bli brända, alltså bara en gnutta färg!
annars finns riksen för torra och hårda bullar... och det vill man ju inte ha.Fääääärdigt!Paketerat och klart!

Bakningsfronten

Känner ju att man måste ge er lite uppdatering om min bakning.. ;P

I onsdags så bakade jag kokostosca kaka :)
Vilket är redigt roligt och smarrigt. Det är som kladdkaka och sedan med ett knaprigt kokostäcke.

Här kommer en bild!
Ingredienser:

(Fast jag gjorde 1½ satts, eftersom våran långpanna är lite större och att man inte vill ha en lövtunn kaka)

Kaka:

 • 200 g smör
 • 4 st ägg
 • 5 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 krm salt
 • 1 dl kakao
 • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

 • 1 frp (à 200 g) kokosflingor
 • 1 dl ljus sirap
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 dl grädde
 • 75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

 Vad här hänt med min hund?

Min lilla bus hund har denna vecka gått och blivit en otrolig goshund. Han som förut mest ville busa när man kom för att gosa lite, kan du ligga bredvid en i flera timmar och bara njuta av att klappas och pussas på.

Vilket gillas mkt av Elin!, för jag har mycket närhetsbehov och detta fåt Enso genomlida (fast nu verkar han inte lida så mkt)..Just nu ligger han och gosar bredvid mig.


Eller ett tag sov han lite.. ;PAnnars låg han och vaktade mig! ;p... haha

Snöblask!

Just idag är jag glad för att jag inte precis fått hem en liten ullboll och behöver springa ut fem gånger i timmen.. För det viner kalla vindar och blötsnö yr.

Nu är jag glad för att min vovve är rumsren och kan hålla så långa stunder. Mera matte här som brukar tycka att det blir dags att gå ut, inte riktigt vant mig vid att han faktiskt inte behöver ut lika ofta.. Fast jag må säga att sätter man på sig massa kläder och bra på fötterna och ger sig ut, så är det ganska mysigt även fast det är busväder. (iof beror det på vad för humör Enso är på).. Men som när vi var ute nyss och han gick " gå här" (gå fot) lös en längre bit, från grönområdet och hem, med svängar och krusiduller och full fokus på mig.
Då känns det bra!
:)lite snö i pälsen...
Att försöka fånga snöflingor var intressant...

Aktivitetsförmiddag!

Yes, det blev det! Trots att det yrde blötsnö i friska vindar så begav vi oss iväg. Och Enso skötte sig bra, förutom lite tvåbensgång. Väldigt bra det där för honom att bara försöka koncentrera sig på mig när det är massa runt omkring.

Man delades in i grupper och fick vara på olika stationer, där man övade på olika saker. Det var alltifån att de skulle kliva i en kartong till att de skulle snurra runt, rulla, backa, gå på två ben, ja precis allt möjligt. Men Enso och jag körde vårat race!

Så vi kommer nog åka dit fler gånger, somsagt så är socialträningen viktig. Och just att inte hälsa på alla är bra.. Utan hälsa när jag låter honom.

Till klubben kom det även idag en grupp funktionshindrade personer från ett gruppboende i Mjölby. De var på utflykt och ville träffa hundar och titta på. Och fotograferade till ett blad som går ut till gruppboendena i Mjölby. Och Enso var ju en söt liten Lassie hund så han fick såklart ställa upp som fotomodell... Det var också tänkt att de här personerna skulle vara en övning för hundarna (två var rullstolsbundna) så att hundarna får öva på att träffa olika sorters människor (som kanske ser annorlunda ut eller beter sig annorlunda, och som tar sig fram på olika sätt).. Det fungerade fint för Enso han var lika ivrig som vanligt.. Men när det kom en tjej som ville hälsa och hade VITA BYXOR på sig.. Då började min panik växa lite.. Eftersom Enso gärna (dålig vana, försöker tränas bort).. Gärna tar upp framtassarna på folk när de ska hälsas..

Men Enso fick så snällt lyssna på mig och sätta sig ner och sitta ner när tjejen hälsade. Och det gick kanon! Så det ska jag fortsätta med, oftast blir det ju tyvärr att han tar fram tassarna och man har låtit honom vara lite ohyffsad eftersom han är valp. Men nu är han ju snart stor (haha) så det ska bli ändring på det, jag såg ju att han kan om han bara vill :)

Hjälp!

Min blogg verkar ha lämnat in? ;S suck!

Kommentarerna som var skrivna i förra inlägget är bortraderade.. utan att jag hann läsa dem. Ena stunden stod det att det var ny kommentarer och sedan när jag skulle titta så var alla borta.. :S

 

Så ni som skrev kommentarer i mitt förra inlägg, snälla skriv dem igen så att jag får svara på dem! :)

 

För övrigt har jag suttit med ansiktsmask nu, så nu ska den pillas bort. Skönt! Sedan blir det att krypa ner i sängen, det gillas! Tror att det är mörkret som gör att man behöver så mkt sömn nu.

Ska ta och lägga mig och fundera över om jag och enso ska bege oss upp till klubben imorgon förmiddag. Det är aktivitetsförmiddag där (kroppskontroll, tror jag?).. Så kan ju vara spännande!

Menmen, nu försvann min blogganda. Eftersom bloggen krånglar och jag skrivit om detta inlägg tio gånger. Men jag hoppas att ni har orkat skriva om era kommentarer till imorgon.. Känner mig så elak när jag inte svarar annars.. Jäkla blogg!


Godnatt!


Handling

På förmiddagen har jag varit iväg och handlat.
Massa grejer till bakning så nu ska här bakas! :) Och så doggy hundmat till Enso så att han inte svälter.. Medans vi väntar på att Halla kyckling och ris ska levereraas! hehe.

Inhandlade även taco grejer till kvällen , så det är vad som står på menyn, ifall någon är sugen? :p
Sedan försökte jag anstränga mig och hitta ngn present till mamma som fyller på lördag. Men det råder idetorka och jag känner mig inte riktigt nöjd. Så vi får se :)..

Skogstur,

Vi begav oss somsagt iväg för att införskaffa hundmat, men då var den sorten jag ville ha (kyckling och ris) slutsåld! ;/. Suck! Men han skulle ringa och beställa hem. Så skulle de kanske komma till fredagen. Så får återkomma dit. Fast snällt av han att beställa hem det åt mig. Och jag tänkte att det var nog lugnt för trodde att jag hade mer mat hemma än vad jag hade.. Men till min upptäckt hemma så hade jag bara mat till ikväll och imorgon bitti. Så blir till att åka till city cross och nödhandla något! ;p.. Får nog bli doggy. Det vet jag ju att han äter iaf..

Spåret i skogen däremot gick inte riktigt som jag tänkt mig. Utan det blev mer uppletande, fast vilket helt och hållet bara är mitt och lite mammas fel. Spåret med godis i slutet gick bra, där spårade han hela tiden och rätt. Fast sedan när han skulle spåra efter mamma så drog han också iväg som ett skott, men efter en stund på spåret så styrde han iväg mot massa granar och promt skulle igenom där.. Fast där kan ju inte mamma ha gått tänkte jag?.. så jag förde ut honom och gick en bit bortåt, vilket han blev jätte förvirrad av och inte hittade något och spåra.. Så då började han skutta omkrng och söka i luften istället.. Vilket slutade med att mamma fick ropa på honom en gång och så hittade han henne som en kanon.. Och var satt hon då? joo på andra sidan gransnåret.. Alla rätt till Enso, och minuspoäng till matte som förvirrade stackars Enso. Liknande blev det när han skulle spåra efter Erik och mamma trodde hon visste vart han tagit vägen.. ikke sa nikke. Enso hade rätt.

Så nästa gång får vi komma ihåg att ta med klämmor med plastband i som man får sätta ut, så man ser vart den andre gått... ;p Så det så! Måste fixas. Även redig spårlina och sele måste införskaffas.. Fast sele känns lite halv kul nu när han fortfarande växer så mkt.. Men å andra sidan så är nog spårningssäsongen snart över.

Ensos spårslut, innehållande korv och knäckebröd.  :)Kom igen då matte!, framåt marsch! ;p

Tisdagsplaner

Nu sitter jag här, med en Enso trippandes omkring mig.. Bara väntar på att han ska bevisa att han har en stämma.
...... nu fick jag honom att ligga här.. Får se hur många sekunder det håller ;P.. haha.

Men jag ska iaf försöka få tag i telefonnummret och ringa till en på kommunen om vikariebanken, när jag tagit mod till mig. (fegis Elin, de trodde ni inte va?).. Sen ska jag skicka in ansökan om ledsagare i Linköping.. jaja.

Sen när mamma kommer hem så ska vi bege oss iväg och köpa ny hundmat, tror mig en liten valpis kan äta ganska mkt. För det är snaaart slut. Efter det ska vi ta en tur till skogen och jag ska lägga spår åt Enso. Inte riktigt bestämt mig vad för spår det ska bli. Men blir nog ett spår med godis som slut, ett med mig eller mams som slut. Och ett motivationsspår. :)..

Övande

Precis, övande. Det finns mkt att öva på.. både roligt och mindre roligt..
Det som för tillfället är mindre roligt.. kanske för att det går mindre bra? är övande på att stå still inför utställningen. Enso börjar nästan fatta vad "stå" innebär. Alla fall vad han ska göra när han sitter ner, alltså ställa sig upp när man rör handen uppåt.. Fast sedan så är det ju en helt annan femma att stå still.. Utan då är det godisjagande, eller tillochmed hoppande.. Hahah.. Men vi gör framsteg, så borde gå hyffsat när det väl gäller. Likadant att gå/trava fint och ha bra kontakt fungerar bra.. Sålänge han inte blir för ivrig :) min lilla buse!

Så det vi istället har övat på som går mkt bättre är sitt stanna kvar och ligg stanna kvar. (+inkallning) Med att öka svårighetsgraden. Vilket innebär gå längre bort, gå bakom hörn eller buskar, gå runt honom. Gå och vända mig mot honom och stanna och att han sitter kvar om jag inte ber honom om någonting annat ex, komma och att han kommer då. Fast bara om jag roppar kom, liksom inte såfort jag öppnar munnen och säger vad som helst (provat med alla möjliga ord,). Utan han kommer bara på "kom Enso,".

Detta går ju att försvåra och förändra i evighet. Vilket är roligt! Dels när det går bra och för att det är en sådan grej som ska sitta i benmärgen tycker jag. Stanna är en bra livförsäkring!. Senaste störningen i detta moment är föresten att jag går omkring viftandes och studsandes med hans favoritleksak. Både när jag går och så kan jag stanna vänd mot honom med den viftandes mot honom. Yeeeees.


Koppelpromenaderna går bra, inget dragandes här inte, han vet vad som gäller. Och glämmer han bort det så är det bara att ta tillbaka honom till sidan ett par gånger så går det igen. (sen såklart så är ju även han helt hopplös vissa dagar med olika saker). Och detta ätande på främmande saker har också blivit mycket bättre sedan Enso lärde sig vad nej betyder, då räcker det att säga nej när han nosar på det eller är påväg att nosa på det så låter han det vara.

Problemet är då, eller problem och problem?... Men när man är ute med honom att han är helt manisk och ska hälsa på allt och alla, framförallt andra hundar och barn. Han blir helt till sig och bara promt ska dit, vänder man på klacken så får man en valp som sätter hela sin tyngd i backen och stretar emot. Vilket varken är roligt eller bra för varken honom eller mig. Men efter massa godis mutande och studsande matte som skämmer ut sig totalt så blir det lite framsteg iaf. Fast idag när jag fick bära hem honom var det mindre roligt.. Fast man blir ju stark, så va tusan! (skämt osido)..Men nu börjar klockan bli sent!
Enso ligger redan utfläkt bredvid min säng på golvet och sussar lite.. Så jag ska nog ta och göra honom sällskap. Fast i sängen.. Golvet är inte så skönt, vilket jag kan intyga. De flesta hundägare tar nog upp hunden i sängen när de vill ligga och gosa med den, fast inte Elin och lägger sig på golvet med massa filtar och grejer och sussar för att få lite närhet. Men nu är det slut med det tramset (haha, ska kanske inte lova för mkt). Men igår natt fick han faktiskt ligga i min säng och gosa lite.. :) Vilket han ställde upp på för min skull, annars sover han nog helst på golvet. Så tog ett litet tag innan han kom till ro. Vilket han gjorde genom att krypa upp på min huvudkudde och ge mig en rejäl kvälls ansiktsrengöring. Och fast att han nyss ätit äckel tjursnopp, så kan man ju inte annat än älska honom! Mitt lilla stora hjärta som blev 4 månader idag!

Enso 4 månader!

Idag blir min stora grabb 4 hela månader! Så stor, vilket firas med lite tjur Penis. Som jag köpte till honom på utställningen.

Jag lyckades hålla mig väldigt lugn på inköpningsfronten, vad kan det bero på? kanske en bromsande pojkvän...
Men det som inhandlades till Enso var:

* En tjurpenis
* två delikatess rullar
* 2kg leversnittar
* Lite annat lösgodis
* nummerlappshållare
* tygknut på rep (favvo)

Tror det var allt? alltså inte mkt alls... Men här hurras det för att Enso gillar tjurpenis, annars så brukar de flesta tuggben ratas direkt...

Växjö, lördag - söndag.

Precis, det är där Filip och jag tillbringade våran helg.
För er som inte vet så anordnades det en internationell hundutställning där fre,lör,sön. Och på Söndagen var det Collie! ;p.. Vilket jag ville på. Filip däremot var kanske inte lika peppad? att åka 22 mil dit, och 22 mil hem för att titta på lite hundar i några timmar, tyckte han var lite onödigt?.. Och inte alls kunde jag förstå honom, en trevlig dagsutflykt? tyckte jag.

Filip ville då istället göra något mera, än bara titta på hundar..
Vilket resulterade i att han drog till med en hotellnatt. Så vi farde iväg på lördags förmiddagen (Enso var med mam&pap). Första stoppet blev i jönköping där vi åt frukost på IKEA ;P mums! Kom ner til Växjö, checkade in på hotellet vid halv ett.. Sedan begav vi oss iväg mot ett köpcentrum för att förhoppningsvis hitta något spännande. Men ingen av oss var direkt sugen på shopping, för ovanlighetens skull. Så istället gick vi en promenad. Sedan bestämde vi oss för att bege oss mot tipshallen för att se dagens finaler i hundutställningen. Sikka konstiga hundraser det finns, ibland slutar man aldrig förvånas.

Efter det blev det mys på hotellet, med filmtittande osv. Sedan gick vi till restaurangen och intog lite mat och dryck. Där även träffade Anneli, som kom och slog sig ner för en liten pratstund. Trevligt! :) En sådan trevlig människa. Så jag kan inte säga annant än vad filip sa - Att jag inte kunde valt bättre kennel, och uppfödare att ta min valp ifrån. Och att om jag ska skaffa någon mer, så måste det vara därifrån. ;p Jag är så otroligt glad över att jag hittade Anneli.

Filip tror jag förövrigt mest stod ut med utställningen för min skull?.. Hahah.. Fast han tyckte att det var roligt att se de långhåriga Collierna i alla fall! :) Fast någon gubbe som sprang runt i pyjamas brallor ochklädde sig matchande med sin hund, en sådan skullle han nog aldrig bli.. Enligt honom själv iaf..
Här kommer ett litet axplock av bilder från utställningen...


Helgen som varit.

Har spenderats med Filip. Han kom ju hem redan i torsdags så då begav Enso och jag oss till Mjölby. :)
På fredagen for vi iväg till Linköping, först till Djurmagasinet (fyra tassar) för att införskaffa balsam till Enso.
Enso följde såklart med till affären, men tyckte att det var lite läskigt att gå in där, vet inte om det var dörrarna? Så när inte mutning räckte fick kan lyftas upp i mattes famn två meter. Sedan ner på golvet i affären, uuuj läskit tyckte Enso först. Men sedan kom det en roliga gubbe som Enso fick hälsa på, så då kändes allt mktmkt bättre! haha ;p.. När vi väl kommit in så skötte han sig exemplariskt, mitt lilla charmtroll.


Detta inhandlades, 149 kr tack sa de! ;p


Efter det for vi vidare mot netonet, där vi minst sagt INTE var ensamna...
Men lite blev det allt införskaffat, ny skrivare och dvd.. + massa smått onödigt.
Och efter det drog vi iväg mot cloetta, på Filips begäran. Han ville fylla upp sitt godisförråd i lumpen. Så hipphopp var även jag lite snask rikare...

På kvällen sen åkte jag och Filip en sväng till hans mormor o morfar, Filles mamma skulle vara Enso vakt.. haha.
Och när vi kom tillbaka så fick vi reda på att Enso var redigt vakthunds material. (eller hur?)..

Filles mamma höll på och baka tacopaj, Enso låg och sov innanför dörren. När det ringde på dörren. Fram pinnar Filles mamma och tittar i kikhålet för att se vem det är. Utanför står två personer som hon inte känner igen. Och vid det här laget så har hon en viftandepåsvansen hund vid sina ben som är nyfiken på vad det döljer sig på andra sidan dörren? kanske några man får pussa lite på tänker Enso. Men Filips mamma tänker, ska jag öppna? hon är kladdig om händerna och är rädd för att Enso ska rymma om hon öppnar dörren. Så hon beslutar sig att inte öppna.. Varpå hon säger till personerna utanför dörren att hon har en hund hos sig och inte vill släppa ut dem till dem, varpå de säger att de inte är farliga och halvspringer därifrån... haha.

RSS 2.0