jobbjobb

Fullt ös, medvetslös...
Nejdå, men jobbjobb & nu ska jag ägna mig åt lite plugg..

& så grämar jag mig över att Enso och jag inte tränat ngt direkt på 3 veckor. pga, att det var så mkt annat att tänka på så att andan inte infunnit sig, sen blev Enso sjuk & sen blev det skitväder. Jo jag vet man kan träna i regn, men man blir liksom inte super sugen.. Bara det att om två veckor måste grejerna sitta lite där de ska iallafall, eller ja.. Bara att inse att de inte kommer att göra. Men då får vi väll få de andra att känna sig duktiga iallafalll :)

Situationen blir inte bättre på att näsan kliar & ögonen känns grötiga och huvudet tungt.. Inte ska det väll bli min tur att bli sjuk? det har jag inte tid med.

Shopping

Nu får det gärna bli vår på riktigt, bort snö, bort bort! & så plussar vi på en frisk vovve och matte på det.. Sen ska vi ut och röra på fläsket, med mina nya polare..


psssst.. dessa, fast rosa där det är blått^^

Main image for GEL-Empire™ II

ang. Utställningen i Vreta 20/3

Enso var med i unghundsklassen, han och en till.
Båda fick HP och fick möta juniorkillarna (2st), De yngre placerade sig främst. Vilket berodde på att Enso och den andra hanen var i slyngelåldern.

Enso skötte sig hyfsat, han var lite skällig och gnällig innan. Men bättre än vad han brukar..
Inne i ringen travade han fint, ställde sig även snyggt. Men när tandvisningen skedde så blev han duderglad och tyckte att ett pusskalas var bättre (matte, får vara hårdare. men svårt ibland tycker jag och veta beroende på hur domaren agerar). Sedan när han stod uppställd själv, så dundrar det till på taket av snö som smälter och ramlar precis ovan honom & då morrade han lite. Sen gick det inte så bra att få honom att stå fint igen..

Kritik:
Lätt hane av god typ, rör sig fritt, vackerpäls och färg. Behöver träning (är i slyngelåldern). HP, BH4

Träning i ringen alltså, heh. Jag måste ha en av de gladare vovvarna.
Förövrigt fick jag beröm för att han var välskött & att jag låter honom vara en ung buse.


Livstecken!

Hej igen!
Kände att jag var tvungen att visa ett litet livstecken ifrån oss..

Det har varit ett par jobbiga veckor som har passerat.
Valpen som vi hade bestämt oss för visade sig ha en missbildning i strupen/magsäcken. Han har varit pigg och fräsch hela tiden, förutom att han ibland kräks lite när han ätit. Vilket blev ännu mer påtagligt när valparna övergick till mer fast föda. Trots detta kändes det som något som växer bort.. Då det blev bättre & bättre.. Men för säkerhetsskull så fick han genomgå en kontraströntgen där en ganska omfattande missbildning upptäcktes. Trots detta visste dem inte om det skulle "växa bort" (växa med kroppen), eller om det behövdes operation och isåfall räckte det med en?.. Det var många oklarheter, vilket ledde till en otroligt jobbig situation. Efter ytterligare samråd med veterinär så fick han somna in i torsdags. :/

Det blev som ett slag i magen, när man väl bestämt sig. Bädd hade rotats fram, matskålar uppställda, bilen anpassats till två fybenta... osv.


Men, det kommer nya tillfällen. & Enso är busigare än någonsin, all lydnad verkar ha försvunnit under vintern (nja, mycket av den iallafall). Så det är bara att gripa tag med hårdhandskarna i det nu och köra stenhårt. Den lilla gnistan i livet ska bara återfinna sig, både för mig och Enso tror jag.

Enso har nämligen drabbats av någon lurig maginfluensa, som har pågått nästan en vecka nu. Det blev bättre, & sen kom ett rejält bakslag. Men nu är det på bättringsvägen igen! Ris & fisk diet är det som gäller.


Ny hemsida!

http://www.colliegrabbarna.n.nu/

Här kommer förhoppningsvis vårat nya krypin växa fram. Men det är fortfarande lite under uppbyggnad. Men kika gärna lite ändå :)

Miljöträning

När man går i valptankar så börjar man tänka tillbaka på vad man gjort och så med Enso. & angående miljöträning så kom vi på att, vi har åkt buss med Enso men inte tåg.

Så idag efter att vi hade varit och myst med valparna följde vi med mamma&pappa hem och åt söndagsmiddag. Och för att få in den bortglömda tågträningen. Så åkte vi tåg hem :) & det gck bra. Check!
ojojoj, så söta!

Så underbart gosiga!
kulle kunna sitta och busa & kela med dem hur mycket som helst!


Valpmys

I eftermiddag ska vi åka ner till Tranås igen, och sticka våra näsor i ulliga små valppälsar. Underbart! :)

Jag älskar åsynen av lagboken en söndagsmorgon.

Allra helst, halv åtta efte en promenad och lite frukost.
Då, då är det jag och min lagbok som gäller. Hejja oss!


Såhär såg den ut innan förra tentan, nu pryds den av betydligt mkt mer lappar  :)

Lördagsaktivering

Idag mellan 10-14 har vi varit på hundtränar utb.
Det var vardagslydnad på schema idag, vilket gjorde att man fick tänka till både en och två gånger över saker. Vilket var väldigt nyttigt!

Vi delades upp i par och gjorde övningar.
* inkallning, när hundarna var lösa & busade tillsammans.(ska väll tillägga att busandet i detta fall mest var ifrån Enso, han fick inte så mkt gensvar. Men lika roligt tyckte han det var ändå.). Mkt bra träning & det gick bra.
* Varsegod - nej
* Hälsa, att inte göra det utan tillåtelse osv. Att mötas med hundar och prata och så utan att hundarna får hälsa på varandra el. den andra föraren.
* Tränade också stanna, bla. att sitta still och vänta, medan den andra hunden blev inkallad.

Klart en givande dag.
& Det allra bästa är att jag har en vovve som ligger och sover som en gris i hallen. Vilket känns bra när resten av dagen ska tillbringas med lagboken. :)

Fredagskväll!

Gud så härligt!
Efter ett inställt tåg, och sedan sitta på ett fullsmockat & kunna vinka till Fille som var i andra änden av folkmassan. Sedan kom vi äntligen hem, jag tog hundpromenad i blåst och hagel, postade brev och hämtade ut paket på posten (kurslitteratur, så inget vidare upphetsande). Fille stack iväg och köpte hämtmat, vilket fredagslyx att strunta i att laga mat.

Nu sitter vi samlade i vardagsrummet för lite fredagsmys. Fördelningen ser ut som följer: Fille ligger och ser på tv, Enso ligger på mattan och smaskar på en sena, & jag sitter här med lagboken i knät. En svårslagen fredag va! ojoj.

Aktivering, smaskigt + balans.

Nere i parken finns det tre stora stockar som ligger. De är perfekta till att köra balans och aktivering med.
Idag så:
* körde vi hopp över
* hoppa mellan stockarna
* att Enso vänder sigpå stocken, samt sitt, ligg..
* & Tillsist så fick Enso sitta och vänta och så gömde jag blodpuddingsbitar lite överallt på dem.


Lös hund

& inte vilken hund som helst. Utan mig.

När jag bodde hemma hos mamma och pappa, hade jag alltid Enso lös. Men där kände man ju till allt, och det var massa bra cykelbanor kring grönområden, osv. super! Man hade bra koll.

Men sen vi fyttade till "stan", så har Enso mest fått vara lös i parken, och sen finns det vissa sträcker på trottoarer ellercykelbanor som han alltid får vara lös på.. Men här är det mkt trafik och mkt mer människor och hundar, så det ställer högre krav på både mig och honom.

Idag tänkte jag dock, bära eller brista.. Det är ju inte så mkt människor ute på morgonen straxt före sju. Så Enso fick vara lös nästan hela morgonrundan. Vilket han klarade med bravur, lydde kommandon utan att blinka ens. Som t.ex när han vände huvudet bort och började stega mot en luktfläck men vände nästan i luften när jag ropade. Matte 1 - 0 dofter.


Det finns så många som har sina hundar lösa utan att ha koll. Till den skaran ska vi inte kategorisera oss.

Vissa har det bra!

Prinsen då!
Undra hur många gånger jag sticker iväg från lagboken och civilrättsboken bara för att klappa och pussa lite på honom, och tala om för honom att han är bäst! Tänk vilket självförtroende han måste få, som hela tiden får så mycket uppmuntran!

Jag hoppas att husse kommer hem snart, så att han kan ge mig lite uppmuntran :)Gosigt värre, <3åh, Hopp!

När jag tittade ut genom fönstret på förmiddagen, upptäckte jag att aha, ett träd har blåst ner. Vilket perfekt hinder att köra hopp över!

Perfekt!


Det var bara det att några snubbr höll på att stycka upp det, mindre lämpligt att springa omkring och köra hopp då ansåg jag..

Vårens Ensokurs!

Jag hade ju förhoppningar om en tävlinglydnads kurs. Men det tyckte visst inte min klubb. Så istället hade ja att välja på fortsättningskurs som jag redan gått två gånger, agility, eller spår/lydnadskurs. Så det blev spår/lydnadskursen, vilket ska bestå av spår och brukslydnaden om jag förstått rätt.

Så det blir nog toppen.

Får se vad vi hittar för valpkurs åt Ruff, den som är på brukshundklubben i vår börjar redan nu i början av April, och då är han ju för liten, & gå näsan en hel kurs utan hund, nej tack! Känns ju ändå som om man har det ganska färskt i minnet, därav mest vill gå för socialiseringen, miljöträning och fokus bland andra.. Så då får vi hoppas vi hittar en annan :)

Angående apporten

Så kör vi på den modellen, min egen alltså :p

Att vi tränar med allt annat än just apportbocken, och så håller vi tummarna att han tar den av bara farten när det gäller.. Vad tror ni om det? haha. Man kan ju alltid hoppas!

Vårkänslor!Härligt tycker Enso!

Mums!


Matlådan idag, mums!


Vår favorit pryl

När man har hund, och det är slaskigt.. Mer behöver jag inte säga.

Denna är vår räddning, lite såpa och varmt vatten så är lägenheten som ny på 10 min.
Tack Farmor!

Lydnadsträning

Träningen på klubben gick bra, tanken var innan att mest fokusera på inkallnig och hopp över hinder.

Inkallningen gick bra, med mycket störningar. Hans favvo kampstock som låg halvvägs/eller husse halvvägs. & Med hundar runt omkring. Var bara 1 av 13 inkallningar som misslyckades, och det var när en gick precis bakom mig med en hund, och då fortsatte Enso förbi. Han kom dock tillbaka utan att spring runt och flamsa.. Där känns det som om vi har vårt på det torra iallafall.. Dock kan det alltid bli bättre, mer fart tex.. Men nu sattsar vi på att grunderna sitter, sen är resten ett plus!

Hopp över hinder Gick kanon, han sitter fint och väntar och kommer in i position, trots att människor står alldeles intill med vovvar. Kan säga att hindret var en chansning på förhand, jag trodde inte han skulle klara störninarna, utan att han skulle skita i att hoppa över och springa till någon av hundra. Dels för att vi körde väldigt högt hinder samt att han inte träffat de andra på 3 mån. Men det gick bra!

Linförighet kördes också, vid vilket jag kom på mig själv med att inte ha kört med kopel på (fritt följ) på jättelänge. Det gick bra, ibland hinner han dock inte med i halterna utan får backa tillbaka.. Men det får vi träna på, och jag får inte tvärnita. Det känns jätteskönt att ha fått in ett kommando för att söka fotposition, när jag säge "Enso fot" kommer han nu och sätter sig i position, innan hade jag alla möjliga lockelser och körde mkt med handrörele. Men vi är på rätt väg! För finns det inte godis och hunden ska sätta sig i position på tävling, krävs det att han kan det :p Vi körde också ställnden och lägganden, vilket gick bra & här vill jag betona att han väntade med att sätta sig upp från liggande tills kommando gavs, och väntade med att sätta sig ner från stående förens kommando kom. Framförallt i ställandet har han haft förmåga att gå händelserna i förväg när den som kommenderar säger till.


Att allt känns som det gått bra idag, är antagligen för att jag inte hade så höga krav. Vilket jag tycker kändes bra när vi inte varit uppe på klubben på så länge. Han valde ju husse & matte framför alla andra på planen, och han utförde momenten. äääven om vi ibland får jobba upp farten lite :P

Kaffe? Ja tack!

 

En välbehövlig paus i pluggandet :)

Ny kategori

I och med detta, så fick jag skapa en ny kategori: Lydnads träning/ tävling.
Här ska vi se vart vår resa bär!

Måndag

Idag är det hemmadag, förlängning på helgen härligt!

Nu har frukost intagits tillsammans med nyhetsmorgon.
& Nu är det plugg som står på schemat, ska försöka läsa klart litteraturen och sedan är det bara att börja sammanställa. :)

Ikväll ska vi ta oss ut till brukshundklubben, första gången sen i slutet på november.. Skämmes..
Men jag måste, eller vi måste. Nu är det skärpning som gäller!

..... För jag råkades inspireras av Ann-Sofie & hennes sunda resonemang kring lydnads ettan.. Kan hon ge det ett försök med en vovve som inte dyrkar apporten, så kan jag det också.

Har ändå en känsla av att det inte kommer gå något vidare första gången iallafall. Så då kan vi lika gärna köra en dålig debut nu, och sen kan det bara bli bättre. Känns nog jobbigare har jag kommit fram till att om allt känns hundra och sen går det ändå käpprätt åt skogen..

Jag får säga som min kurskamrat på universitetet som tävlar lite säger om deras prestationer. Att går det inte bra och det blir tokigheter, så är man iallafall underhållning åt de andra..

7.15

Uppladdning inför Vasaloppet!


Det krävs en gedigen frukost för att orka med Vasaloppet, Sen kan jag ju tillägga att jag inte riktigt orkade äta upp min del. hehe.

Gårdagen

Gårdagen bestod av jobb för mig 7-11, sedan bärde det av hem till mamma&pappa, där Enso pälsvård fick stå på schemat. Ganska skönt att kunna stå ute i trädgården och borsta. Att sedan att komma hem till en nystädad lägenhet var inte fel!

Efter lite mat gav Enso och jag oss ut på en långpromend, härligt!

 På kvällen for vi iväg till Hotell Miskarp för födelsedags party. God middag & trevligt folk. :)!

   
Före vi for iväg,                                   Soffläge när vi kom hem.

Underredsbehandling

På Enso, väck med salt och smuts! iallfall för en liten stund.
Enso fick åka in i duschen och få mage och ben intvålade och ursköljda.

Så nu passar jag på att njuta av åsynen av vita ben.Men sen blev det vilande i sängen :)

Ute på promenad.

Solen drog sig givetvis tillbaka när vi gick ut, men det var härligt ändå.
Enso blev dock så trött mot slutet av rundan så jag vet inte vad han höll på med, bara käkade snö och fick tokryck. kanske det som hjälper mot att rensa huvet ;pDen här fina grenen tycke jag var super hopphinder, och dt gick kanon iallfall ett par gånger, innan Enso kom på att den luktade mumma, många hundar som tömt sin blåsa på den..

Härliga sol!

Härliga sol, som gör att barnmark kommer fram och man kan gå normalt utan att vara rädd för att halka.
Men när snön smälter så blir det slask. & inte vilket slask som helst utan extremt skitigt och framförallt ofantlgt höga saltmängder. Vilket inte är den ultimata pälsvården. Men man får försöka hålla efter så gott det går.

Men just nu ser vovven ut såhär:
Inte så mycket till vita tassar och ben, och framförallt inte fräscha.
Detta ska vi rå bot på under pälsvårdsdosen idag, så är han fin för några timmar iallafall.. innan man går ut nästa gång.. ;p haha.

God morgon!

Det är en god morgon, vi har varit ute på en promenad, avnjutit lite frukost. Där te med honung framförallt stod på menyn då halsen spökade lite på morgonkvisten, men det känns bättre nu :)

Ny dag, nya tag!

Jag ska straxt ut med Enso, sedan blír det att åka in till Norrköping för en dos familjerätt.
Härligt!

Vart är solen?

Det är bara grått tråkigt och rått ute, inte alls någon höjdare :/ Hoppas att vädret blir lite bättre framåt dagen så att man kan ge sig ut på en långrunda, eller det gör vi ju i allafall.. Men det är betydligt skönare om vädret är lite trevligare.


Förresten så gillar jag att jag råkat få all text på internet större, så att jag slipper ha glasögon på mig :P


RSS 2.0