Som en gummiboll kommer jag tillbaka till dig....

Iallafall om vi kastar pinne! ;dUpprustning i trädgården.

Jag fixade ju ett staket till trädgården förra helgen, inne i häcken så att inte Enso ska rymma.. Så nu är nog trädgården så gott som Enso säker.. Men han hittar ju alltid på andra saker.. haha =)


Ensos favvoplats :)Äntligen

Är det Onsdagskväll och vi ska om en stund bege oss till brukshundklubben. Först ska jag bara äta lite. Det är blodpudding och bacon som står på meny, lingon också såklart.. Inte super men det slinker ner. Enso däremot gillar blodpuddning, så det får bli hans belöning under kvällen.

Enso är nog med taggad för träning idag efter att varit ensam så mkt. Mycket för honom iallafall, inga hundar ska beöva vara ensamna hemma mkt. Sådeså!

Jag var ute med Enso på promenad imorse innan jag åkte till jobbet vid åtta, sedan kom jag hem när jag hade lunch kvart över elva och var ute och gick och myste! :) Sedan Slutade lillebror tidigt idag så han kom hem och tog hand om lillkillen. Eller storkillen. Hjälp min hund är stor! haha.

Även fixat morsdagspresent! brabra
... skulle bra gärna vilja ha den själv. :D

Att få trötthet

....att omvandlas till energi och inspiration fungerade inte speciellt bra idag. Har jobbat hela dagen 7-16, ska jobba hela dagen imorgon med, Imorgon är ju även hundkursen på brukshundklubbenpå kvällen. Roligt! Vi skulle träna på ställande under gång till nästan gång. & vi tränar och tränar, men jag har ändå inte lyckats få det bättre. Tror min hund behöver en öronrens så att han hör direkt vad han ska göra.

Men för att jag ska känna mig lite duktig ska jag nu dra med mig Enso ut till klubben & träna lite. Med betoning på lite, för ursch så rått det är ute. Inget vidare!

Nu jäklar Enso är det skärpning som gäller ;p

Om du ska klara det här! haha. Nedå gubben, jag ska hjälpa dig.

Har nu anmält oss till Tävlingslydnads kurs för Anders Svensson .
En endags kurs på Klubbarp. Hoppas bara att det finns plats kvar. Den är nu i Juni.

Sedan har jag anmält oss till en Träningstävling i lydnadsklass 1, i Augusti också på klubbarp!

Nu är det bara tränatränaträna som gäller.
Nu har vi iallafall ett mål, med träningstävlingen som vi kan sträva mot. Och målet får väll vara att inte skämma ut sig totalt.. Så mkt mer begär jag inte. :) haha

Nu är det hundpromenad som gäller, ska plocka maskrosor till Wille.


Ikväll så ska vi till Klubbarp på den öppna träningen. Det var aktiviteter under promenaden som var temat idag. Det är roligt att slå ihop lite social träning med annan träning. Annat än ren lydnad.

Nytvättad bil

& Nystädad.


Kanske bör tilläggas att det var med hjälp av mina brorsor^^


Plantering av blommor

Genomfördes igår, detta är resultatet.Samt två blomlådor :)

Min Hund är ett djur.

Enso har fått testa på Nordic färskfoder nu, med många plus från honom. Det kommer ett slickande runt munnen så fort jag tar fram maten. Han har ätit den blandad med torrfodret, men även med lite grönsker, äggulor, potatis. Mums säger han!

Det är däremot lite slabbigt att hålla på med, men luktar inte alls lika illa som jag trott.
& gillar Enso det så är det värt lite extra bök.


Såhär är det förpackat, fast i större korvar.Nordic Bas innehåller
Oxkött, Vom, Potatisfiber, Vetekli, Oxblod, Kalk, Mineraler samt Vitaminer

Brukshundklubben & nytt staket.

I  eftermiddags var jag såklart tvungen att åka ut till brukshundklubben och träna lite. När jag ändå hade ångan uppe från förmiddagen och så ville jag känna mig riktigt taggad på träningen samtidigt som det viktigaste var att jag fick känna att min tillit till Enso still going strong.

Drog även med mig mamma, eller drog och drog... hon följde med helt frivilligt! DEt har varit tätt med assistenter på mina träningar, bortskämd är vad jag är. Lite överkurs att ha med någon som bär grejerna åt en. Hehe.

Men vi tränade lite olika moment, & busade massa. Träningen gick bra. Just nu tränar vi mycket på läggande och ställande under gång. Då Enso är så jäkla seg på att komma ner i läggande, och gärna tar några balanssteg på ställande. Men vi jobbar på. Vi körde även lite inkallningar, åh gud vilken fart han kommer med. Något härligare än detta att se finns inte.Jag lovar!

Vi övade även på sitt stanna kvar, med mkt störningar. Jag sprang ifrån joggade runt hoppade och skuttade, gick över hela planen  osv. Gick jättebra. Ligg stanna kvar däremt behöver det övas lite mer på för där har det börjat krypa myror i röven på grabben. Vilket ofta resulterar i ryggliggande och gormande som tillslut blir ett ställande. Vilket vi inte vill ha.

Vi körde föresten hopp över hinder med, slalom mellan benen, budföring och fotgående. Vi hann med massa. Men körde bara korta moment och så busade vi och gosade massa emellan. Det behöver både han och jag.

Just nu så backar vi lite i våran träning för att bibehållas. & Hoppas på att det befäster grunderna ännu mer. Vi har ju hur lång tid på oss som helst att göra finliret sen. Sådeså!!

Sådär, då har jag fått berätta lite om turen till brukshundklubben.


Sedan var det ju staketet med ja... Enso tog sig ju som sagt friheter igår och trängde sig genom våran häck. Jag som trodde att den var tillräckligt tät för att borthålla sådana frestelser hade tydligen fel. Så därför fick händiga jag åka och införskappa pvc nät (grönt) och natursköna bambupinnar, för det ska ju inte bara vara funktionellt utan snyggt också!:) Sedan har jag under kvällen satt upp det längs med  häcken, eller snarare halft i häcken kan man säga. Men bra som tusna blev det. Nästan liite stolt över mig själv. Så nu du Enso kan du inte rymma iväg.


Förövrigt så saknas filip som är nere i Skåne och krigar i skogen. Eller ja krigar var till och ta i, han ser till så att alla får mat, vatten, skitpapper osv. Sådeså. Min lilla försörjningsnubbe!

Lek med lydnad.

Kursen som mamma har gått med Enso, eller ja vi har gått tillsammans, men jag har bara varit med ett fåtal gånger. Men idag var jag med.

& det gick bra förutom ett tokryck då pälsen for för vinden runt området. Men efter en infångning var det bara att köra igen, men då fanns inte tilliten där till att släppa kopplet helt så det fick hänga släpandes.

Vi får se vad resten av dagen bjuder. Ska nog hjälpa mamma & palntera blommor...

Gårdagens bravader nr 2

När vi hade hämtat upp Erik så åkte vi till skogssjön. Tänkte att här kanske vi kan doppa tassarna?
& När vi väl promenerat ner till hundbadet så möter vi Ebba (brun labrador 15 månader) med matte... Så det blev en våt lekstund för våra fyrbenta. Enso var dock lite skeptisk mot vattnet. Men jag kunde allt få med honom ner i vattnet som mot förmodan inte alls var kallt.

Gårdagens bravader nr 1

Igår packade jag frukost till mig själv bestående av fruktsallad, grisknorr och vatten till Enso.
& Så gav vi oss iväg med sikte mot lillsjön. Tanken var att doppa tåna, försöka se om Enso har något bad intresse. Samt avnjuta en härlig frukost. Men det slog lite fel.
De hade inte vårstädat badet så det såg ut som crap. och det var sunkit i marken. Efter tjugo minuter ungefär ringe Erik och ville bli hämtad i skolan. Så bara styra kosan mot Mjölby stället...


Jävligt billig vovve finns i Mantorp.

Åh, så störd jag blir. Är det kanske för att man är Bortskämd med att ha en lätthanterlig hund? jag vettifan.  Men ger du mig en femma så kan du få en collie i prima skick.

Han har nämligen gjort lite ärevarv i grönområdet. Dumhund.
Vi var ute i trädgården, jag hade precis varit inne och hämtat lite fika. Ska duka fram och tappar då ettpar glas i backen, vänder mig och och ska ta upp dem. Sen blev det jäkligt tyst. Vart fan tog Enso vägen? Då visar grannen att han stuckit genom häcken till grannens tomt och vidare till cykelbanan. Eller ja, elhuset där det är en familj och spelar boll. & Jag ser redan på Enso när jag kommer att han inte tänker komma. Ropar och han kommer inte. & ingen ideé att ta i och bli sur för då kommer han väll ännu mindre.

Men men, han tar ett varv och skäller genom häcken till ett annat hus, sedan springer han rakt mot en farbror som står med en trimmer så att han får stäng av den. Jag följer med nedåt så att jag skulle kunna ta honom nere vid fotbollsplanen. Inte så lätt att ta honom hemvid när han vet att så väl vet att han gjort något han inte får. Men vi springer ikapp ner till fotbollsplanen, eller det ser nog snarare ut som om jag springer efter honom, vilket inte var planen, men det fanns inget val, bara fortsätta springa ikapp så att han inte stannade vid fler. På fotbollsplanen stannade jag & han, och då kunde jag ta honom.

Men förgrymmade hund vad besviken man blir. Tilliten försvinner ju.

Kort strosande

Det är var som föresgår här, korta lugna promenader. Den klibbande värmen gör Enso till pensionär utan att han ens har blivit vuxen ;) haha. Nädå. Men lite rastande och pinnkastning har vi lyckats med idag. Vi laddar inför hundpromenaden ikväll. Men det är mkt som ska hinnas med innan. Det ska dammsugas, torkas golv, laga mat & skulle behöva frisera Ensos tassar & borsta lite...

Hundpromenad

Idag är det Torsdag! :)
Alltså dags för hundpromenad. Idag ska det vara vid hundbutiken "Tassa in" & det ska även vara tipspromenad. Roligt! :) Vi ska gå och vi har även fått med oss svärmor. Mysigt! Hoppas på en fin kväll!


Vips

Så tiden går fort, gårdagen bara sjöng förbi. Jag var iväg in till Linköping och tog foto till legitimation. Sedan for jag iväg till Mormor och morfar med medköpt fikabröd. Sedan skjutsade jag på moster, sedan hem. Väl hemma rejsa igång med maten, borsta hund och bege sig till brukshundklubben. Till vår efterlängtade kurs. Det är så roligt, avslappnat, lärorikt och alldeles alldeles underbart.. HAHA, nedå. Men det passar oss som handen i handsken. & Min lilla bus skötte sig superbra trotts värme och svimfärdig matte som var tvungen att ta en paus.

När jag sedan kom hem så var det bara att sätta igång och frisera bror nr 1.
Vilket tog sin lilla tid. Efter det så blev det sängen.

Piss väder, jag vill ha sommar!

Åh, idag på förmiddagen när Enso och jag var ute och gick våran långis så började det spöregna, och det var inte lite.. Ursch och fy. Men vi traskade på och motionerade. Vi gick grussvängen och när vi var påväg hem så joggade vi. Eller ja, intervaller.. Joggade två lykstolpar, gick en. ända vägen hem från kyrkan. Enso var i Fot position på kommando lös under hela tiden, även när vi mötte folk. Bra jobbat.

Sedan väl hemma så var det tvättning av hund, som sedan dess har legat utslagen på handdukar i groventren. Själv värmde jag mig med lite oboy och smörgås. Sedan har det varit ansiktsmask på. & Nu ska jag hoppa in i duschen. Sedan blir det att ladda inför ett jobbpass ikväll.

Jag jobbade igår med hela dagen, annar så är det lite torrt på jobbfronten resten av veckan.
Men det går ingen nöd på oss ändå. Imorgon ska jag åka in till Linköping och ta tjänstefoto, sedan blir det nog besök hos nära och kära. Sedan är det hundkurs på kvällen åh, så skojj! :D

På torsdag så ska jag bege mig på hunpromenad på kvällen :) Sedan så ska vi fylla upp tiden med lite hundträning och motion. Hejja oss.


Men just nu är Enso inne i en trotsa matte period. Vilket gör att vissa dagar vill man bara gråta, då alllt känns hopplöst. Framförallt när man är på träningar och han bara står och skäller på allt och allla och är helt okontaktbar, även om man kör fram godaste godiset och erbjuder roliga övningar som han kan kalasbra. Igår på den öppna träningen var en sådan dag. Det ända som gick prima var slalom mellan benen och "åtta" mellan benen. Men där briljerade han desto mer.

Men det är bara att bita ihop :) Bäst är han ju ändå, snyggast med.
Det tänkte jag imorse när jag vaknade av att Han stod nedanför sängen och tittade rakt in i mina ögon, lade huvudet på se och kom och gav mig en godmorgon puss!

Puss älskade vovve! <3Grännaberget

Idag har Enso, jag, Filip och hans föräldrar varit på en riktig roadtripp. Åkte till Grännaberget, gick en skön vandringsled, åt supergoda mackor. Sedan åkte vi vidare och stannade lite här och där! Trevligt :)

Tack för en underbar dag. Åh vilket väder!

Fästing j*klar.

Fy tusan vad trött jag är på dem. Nu har Enso preparerats med vitlök, hoppas det hjälper. Frontline har ju hjälpt lite, men han får fortfarande fästingar. Får se hur det utvecklar sig, annars kanske det får bli hasband..

Furminator

Jag gillade den inte i början, men nu fullkommligt älskar jag den.
Gräsmattan var helt vit igår efter att jag var klart. På Ensos kropp tar den inte riktigt så bra som jag vill, pälsen är väll för tjock. Men på benen och fanorna, och i rumpan. Vilket grej! :D Å så skönt att slippa få den pälsen inne. i love it.

Vart tar tiden vägen?

Jag förstår inte. Poff så är en dag slut, poff så är nästa slut.
Här händer det saker hela tiden, även om min uppdatering har varit lite si och så. Vilket beror på detta.

Jag jobbade hela helgen, igår fyllde lillebror år. Vi käkade tårta och firade. Jag och Enso var även iväg på måndags träningen. & För första gången på flera gånger så skötte han sig exemplariskt. Iallfall nästan hela tiden. Har även bokat in min sista invidiuella träningen med Marie, på Söndag. Så får hon se om vi gått något framåt i utvecklingen. Hoppas att vi gjort det, även om det har kännts som om man har får backa i träningen, pga. att allt annat börjar vara mer intressant..

I Eftermiddag/kväll ska jag vara barnvakt åt mina kusinbarn. Trevligt! Men jag lär nog sova gott sen! ;d
Imorgon ska jag p utbildning på jobbet mellan 10-12,30. Sedan är det hundkurs på kvällen. Denna gång skulle vi spåra! :) Åh, så roligt!

Filip kommer även hem imorgon eftermiddag, Så skönt! :D

Jag ska även se om jag kan få arslet ur stolen och komma iväg lite tidigare, så att jag hinner åka och ta foto till tjänstekortet, har inte gjort det än och har snart jobbat i ett halvår. Dålig stil Elin! Men får väll skylla på att jag oftast jobbat Tisdagar!

Jag är visst bra på något,

Och det är att skjuta saker framför mig. Jag tycker att jag går i slow för tillfället. Men varför ska man ta tag i saker när man kan vara ute och ränna med hund? nä precis.

Ullareds resan gick bra, Enso drog hem en ganska stor pott. Vilket han verkar vara tillfreds med. :)

Igår kväll var Enso och jag iväg på hundpromenad i Mjölby, ca 2o-25 ekipage som begav sig iväg på en härlig skogsrunda. Underbart! Efteråt tränade Enso och jag lite sitt,ligg stanna. & Några inkallningar.

Idag började vi dagen med en skogspromenad. Sedan åkte jag iväg och handlade lite presenter till bror som fyller i veckan som kommer. Samt även storhandlade mat till familjen. huh, säger jag bara. Efter det var jag helt slut. Så fick ta en liten snabb vila.

Sen nu ikväll har vi varit en sväng uppe på klubben, gick en runda i skogen först. Sedan så tränade vi lite olika. Med störning från massor kossor som går i en hage precis intill. Springa genom tunnel fick Enso göra, det gick bra. Han har tyckt att det varit lite läskigt förut. SEdan blev det hopp över hinder, bestående av omkullvälta träd, staket och hinder. Även lite ligg, sitt stanna, läggande under gång och fot. Han har lagt av med sitt snabba läggande, måste vi få upp igen! Måste även börja öva med apporten snart. Den tycker han ju inte är allt för rolig... menmen :)

Jag har självklart massa bilder, som såklart är kvar på kameran, som batteriet är slut på. & som jag inte orkat sätta på laddning. Så det kommer nog, som jag brukar säga...

Lördag-söndag blir det heldags jobb för mig. Får jobba igen denna vecka som varit förslappad från jobb, iallafall i hemtjänsten.

Ullared

Imorgon åker jag och Ingela till Ullared! :)
Mysigt med liten, eller ja, inte så liten... Dagsutflykt! :D


Glömde visst,

Att vi hunnit med lite lyckad träning med. + ett snirklit spår.
Att det jobbiga får en att glömma det positiva. menmen. Nu får vi hoppas att lite positivt får oss att glömma det negativa.
Sommarstugan
Skämmes på mig.

Är inget annat, dålig uppdatering här ser jag. Kan väll bara skylla på att det varit fullt upp som vanligt.
Jag har hunnit med att jobba och både underhålla hund och pojkvän. Bra jobbat.
I Fredags var vi ute hos Filles mormor och morfar i deras sommarstuga, Sedan kvällen åkte vi in till Linköping och hade det trevligt tillsammans med vänner. I Lördags så kom Filles brorsa hem och visade upp sin fruga. Söndagen så for vi iväg till Vaggeryd för att hejja på hästen, men det gick inte vägen för det. Men härlig släktutflykt!

Enso och jag var iväg på en gruppträning igårkväll på klubbarp, och efteråt ljuger jag inte om jag säger att det var nära till tårar. Ursch hund säger jag bara. Nemas kontakt med mig, och bara skälla och hålla på. Det kommer aldrig gå för oss att ut och tävla. För han blir så jäkla uppspelt såfort det är nya hundar. Iof var det en väldigt orolig grupp, men ändå. Jag åkte och tröst handlade frukt istället, melon annanas, grape, apelsin och fruktcoktail. Så blidde det fruktsallad istället.

Ska gå ut och träna lite fotgående sen, och då jäklar får Enso visa sig från sin bästa sida om jag inte ska tappa hoppet.

Ska kika om jag hitar lite bilder från helgen med! :)

RSS 2.0