Dessa jävla fästingar!

Jag blir tokig, och jag skojjar inte.
Alltså att behöva bråka med enso om fästingar varenda jäkla dag.
Han har fått fleraflera stycken, och jag har haft tur med två då en suttit i nakcen och en på magen - alltså lätta att ta bort. resten har suttit i öron precis bredvid ögon bakom öron osvosv. BLÄ!

idag har jag bråkat med en på "kinden" nedanför örat där det är massa hår. och jag fick bort lite efter en stund, men nu sitter huvudet och ngt ben kvar. bara vänta på att det släpper. Och så sitter en liten jäkla fästing på ögonlocket, precis vid ögonfransarna och den är oooomöjlig att ta bort. den är pyttepytteliten.





Jag tror jag ska reklamera min hund och beställa en som inte får fästingar!

Klubben x2

Igår eftermiddag så for mamma jag och erik iväg till klubbarp. :)
Jag tänkte att Enso kunde få strosa runt där så kanske han inte blir lika ivrig imorgon som han var förra gången. Haha. Vi tränade inkallning. Gick jätte bra :) Även ligg - Stanna kvar.

Det var ju massa andra folk och hundar där med. För på tisdagar så har de tydligen "socialträning". En grupp som typ träffas och går en runda i skogen (man får välja lång eller kort), sedan fikar och tränar lite inviduellt, eller tillsammans, vad man känner för. Så det kom fram en till mig och sa att jag fick komma upp dit då om jag ville och socialträna Enso. :) Så det kanske det kan bli. För han blir uppspelt och sprallig till tusen när det finns andra hundar i närheten.



Såhär elegant får enso åka i mammas bil. Buren är ju definitivt mycket bättre, men den får inte plats i mammas bil, utan bara i pappas (vilken han åker mest i). Så då får det gå såhär någon gång ibland. Han ligger alltid lugnt ner när vi åker så det känns ganska okej ändå..



Klubben.


Min snygging! :)



När de andra fikade så fick jag en smarrig pinne att gnaga på istället. Men om jag ska erkänna så hade jag mycket hellre velat ha de där korvbitarna dem hade på mackan, men ikke!



Här övar vi ligg-stannakvar. Går finfint :)



Fast ibland är matte jobbig och ska ta kort, då tittar jag bort.



Här är en planka man kan gå balansgång på. Så matte lade upp godisbitar så att jag skulle gå. Men jag kom ju på att man likagärna kunde springa och ta dem från sidan, så slapp man gå upp. Smart va ?


Och så här smaskigt tyckte jag att Frolic var ;D Så det hoppas jag att man får smaka fler gånger...


slickpånosen.

Bakning och matlagning.

I eftermiddag så bakade jag lite kladdmuffins! :) eller rättare sagt trippelsatts. Så nu finns det kladdmuffins ett tag, men det går åt som smör i solsken, uppskattade sådana.


Senare sen ikväll var jag duktig och lagade mat till familjen med+ matlådor.
Sikken bra dotter dom har (ibland), haha.
Det blev fläskfilewook, med ris. MUMS!
Och så ris och chickennuggets med curry sås.





Så nu blir Fille glad när han kommer hem för han tjatar ju om mina kladdmuffins jämt! :) <3
vill att det ska bli helg snart, jag saknar han faktiskt!





Vilket höstväder!

Och det kan man verkligen säga idag, solen skiner och det blåser halvstorm - mer och mer gulfärgade löv faller ner och yr runt. Jag tycker om hösten! :)

Enso och jag har varit ute på en liten promenad ner till lekparken. Och där var det full rulle, massor utav dagisbarn. Vilket jag tyckte var bra för då kunde Enso och jag träna lite på att "man inte behöver hälsa på alla" och det gick jättebra, han höll koncentration på mig! :)

Sedan när vi gick hem fick han springa lite lös! :)
Enso älskar att vara lös, och jag att ha honom lös.
Men det häller ju att vara uppmärksam.



Bilder från en dag förra veckan när vi var i skogen.










Jäkla skit!

Min upptäckt,


att, id-kapselns nederdel med identitetslappen i har skruvat dän sig på två av halsbanden.
Suck, hur lyckas det?


Men på ett halsband satt det kvar.

Såhär ska det ju se ut.


blir till att åka och köpa nya i eftermiddag..

Gårdagen.

Igår tog Filip, jag och enso en tur ut till filips mormor&morfars sommarstuga.
Den är så fin :)

De köpte den ju helt nedgången och kaputt. det fanns inte toalett eller någonting. Taken höll på att ramla ner osv. Det hade bott någon gammal gubbe där som sedan flyttat till hemmet. Huset var gult med träpanel när dom köpte det (om jag inte minns fel). Och sedan har de renoverat det totalt. Lagt nytt tag, lagt golv, bygt toalett med dusch. tapetserat, byggt kök. Putsat utvändigt och målat, bygt altan, gjort iordning trädgården osvosv. Det är jättefint!
Och det ligger jättemysigt, ute i skogen fast som lixsom bredvid massa andra stora fina åretruntbostäder, tennisplan osv. Och det finns jätte mycket fina promenadvägar och stigar. Och en av dem valde vi igår!


Här bilder på huset :)
Hela trädgården ligger lixom i etapper, jättetufft. Men jag stod längst ner och tog kort, varav de konstiga vinklarna.

  





Här kommer bilder från skogspromenaden.


Gömma godis på träden....

Varför pekar husse på den där mossiga stora pinnen?
Hans hand ser iaf mumsig ut, kanske ska ta mig en tugga?



Nämen, det luktar ju gott här. Det kanske finns något smarrigt här?


å titta, här pekar husse med. Men sjutton vad han hade krånglat till det. En brun pytteliten godis instoppad i barken på ett brunt stort träd. En riktig utmaning tänkte husse. Lätt som en plätt tyckte Enso.
Fast nästa gång får ni nog ta med er godare godis, så ska ni få se på raketfart!










Åh, så mycket löv det finns. Undrar vilket som smakar godast? Jag provar det här!


Fullt ös!




Efter promenaden var det gott med vatten! :)

Nu så!, Lördag - Skövde! :)

Ska jag allt ge en liten uppdatering!
Fredagskvällen blev ganska sen, för jag satt och pillade med ett pussel. Och det ville inge ge med sig. hehe.
Det var ett pussel på Enso när han är sju veckor. Som Jag fick av filip den dagen vi hämtade Enso som present. Jag fick även en glasmugg, med Enso som motiv.
Ska lägga in bilder på det sen! :)

Sedan blev det en tidig lördagmorgon. Filips föräldrar kom och hämtade mig vid halvsju. Och så bar det av till Skövde. (mamma, valpvakt!). Där vi skulle hälsa på fille. Det var regementets dag så det var massormassor av folk. Men det var spännande och se hur han har det. Imponernade. Jag förstår inte hur man klarar det?
Sen åkte filip med hem, och först åkte vi hem till mig och hämtade vår lilla gos, Enso! :) Han hade saknat mig iaf, ett tag hade han varit lite gnällig så de hade fått gett honom mina mjukisbyxor att gosa med, och då hade han lagt sig och somnat! haha.

Enso följde med hem till filip, och där var det slapp lördagkväll. Alla var trötta av dagen och halvtio!? var det bara jag som var vaken. haha. Alla andra låg och sov framgör tv:N.



Här kommer bilder från Skövde regement! :)


Här står filips pluton, eller vad det heter? Filip står precis bakom Kaptenen
.



Här är fille, när han stod och predikade om drivmedel. Lite annorlunda ser han allt ut rakad. Han brukar ju ha långt hår och stilig frilla! ;P



Här var det en stafett mellan olika plutoner (eller nått), de skulle göra olika moment. Först krypa upp ur en sovsäck halvnakna och klä på sig snabbast, sedan plocka isär och ihopp vapnet, sedan bygga bår och springa med en på. Filips "lag" kom 2:a. utav 9 stycken eller något?


GiiiiiivakT!

Trött.

Ursch, dåligt av mig.
Men jag är jättetrött så uppdatering kommer imorgon! ;D

Godnatt!

Besök i Skövde + Sover hos filip.

Idag har jag åkt till Sköde tillsammans med Filips mamma&pappa för att hälsa på fille. Vilket innebär en tur runt vättern! Sedan följde Filip med hem fast han måste ju åka tillbaka imorgon :/

Jag och Enso är alltså hemma hos fille nu. Vilket innebär dålig uppdatering!




Men håll ut!
Imorgon kväll ska jag ge en ordentlig uppdatering och svara på era kommentarer!





Fortsatt trevlig lördag kväll! :)
Vi hoppar nog i säng snart, trött som skrutt.




Veterinär besök.

Var det idag, och det gick jättejätte bra! :) Det var ett jätte mysigt ställe och EnSo skötte sig exemplariskt!
Att ta sprutan var över på två sekunder. Fast jag var tvungen att fråga veterinären om hon tyckte Enso var i bra hull och så. Så hon kände på honom lite haha. Hon sa att han var en Perfekt valp! Då växte jag några centimeter.

Jag bad även att få recept på kortison, så man kan ha med sig ute i skogen ifall oturen skulle vara framme.
Så det åkte jag och hämtade ut på apoteket sedan. Och då fick jag se att det stod Enso med Z på receptet. suck.:/ haha. Så det får jag lov att säga till om när jag åker dit nästa gång. (vilket jag hoppas dröjer.) Lite småsak med det störde mig ändå, de kunde ju frågat om han stavade med Z eller S. Fast antar att de flesta som heter Enso, stavar med Z. menmen.

Vaccinationen kostade 400kr och kortisontabletterna kostade 60kr (30st)

Och det är så kul att Enso tycker om att åka bil och så nu. Det känns så bra är amn ser att han njuter och är avslappnad, tillochmed så pass så att han somnar.



Här kommer lite bilder:


Enso i sin bur i bilen! visst är han vacker :)




Den här djurkliniken ligger mitt ute på landet på en gård. Och där har dom får med. Det tyckte Enso var jätte intressant. Undra om man ska prova på fårvallning när han blir stor? vore ju iof ganska intressant att se han harbeta med det rasens ursprung är. Sist men inte minst måste jag ge en eloge till mig som fotograf som fick med ett halvt får och en halv hund.


Gud, jag hinner inte med.

Nej, jag hinner verkligen inte med.
Nu har jag haft Enso i fyra veckor snart. Och jag har ingen aning om vart tiden tar vägen. Han har blivit så stor och växer så fort. Känns som om man knappt har hunnit blinka dom här första veckorna, eller första månaden rättare sagt. Man har varit så uppe i att allt är nytt, man vill att allt ska vara bra. Det ska vänjas vid borstning, kloklippning badning, koppel osvosv. Passa så att det inte händer olyckor inne. Springa upp på morgonkvisten och ut och kissa. Vakna mitt inatten av att han är tom i magen. Plocka bort fästingar - oroa sig för sjukdomar.  Öronen börjar inte resa sig va? inte äta dittan och dattan.

sweeeeeeriiiip, nu spolar vi tillbaka så att jag hinner njuta av min älskling från början igen va?
Shit man kolllar på bilder från när jag nyss fick hem honom och jämför med nu. Det är ju så himla stor skillnad!
Men han ska ju bli stor somsagt, och alla är vi nybörjare någon gång.









slickslick, ser ut som jag försöker rycka bort huvudet. Men jag tycker det är mysigt. bara ögat som inte återhämtat sig efter senaste slickningen och ser ihop möjsat ut.





Enso fick duscha lite ikväll med, Så att han är fin och fräsch igen! ;D
Provade ju att föna honom med nu, så att han vänjer sig vid det. Gick jättebra! :)
Sedan så hann matte inte riktigt med när hon skulle plocka ordning på allt snabbt som ögat, eftersom en viss brorsa *känn dig inte träffad erik* tjatade hål i huvudet på en. Så då blev det både en och två pölar. Så bara in igen och tvätta av tassarna. För såklart skulle Enso dra en tango runt i kisset innan man fick tag i honom. Och jag kunde inte riktigt släppa att han skulle få kiss direkt på hans nytvättade tassar, så bara tvätta av dem igen ;D två gånger.

Ibland skulle man vilja säga, Enso jag vet att du är jätte kissnödig, men kan du kniiiipa 2 sekunder till ?;D
Även fast han oftast säger till när han ska ut, eller man ser det på honom så hinner man inte alltid med. Fast jag ska absolut inte klaga. För det går så bra så! :) Var ju nästan 1½ vecka utan kissande.Och så kom det lite i mån,tis. klarade igår och ikväll pga mig. :) lets kämpa.

Fast jag tycker redan det märks att han inte behöver gå ut riktigt lika ofta som i början.




Åh, min lilla skrutt.
Du är det bästa som finnas!


 
Vad håller du på med matte? eeeeeh.. smakar lite bara!


Enso bus.

Ikväll har Enso varit en riktig buse, kört race både inne och ute.
Men nu har han legat däckad ett tag. Fast nu börjar det bli dax för käk.
Sedan ska han nog få sig en liten omgång i duschen. Det regnade ju somsagt ute idag, och då måste man ju rulla sig i all skit! ;D? Och kan ju inte komma med en skitboll till Veterinären imorgon. nänä.




Enso bus, och en av hans hemmagjorda leksaker. ;D





Spöregn! ;D

Nu ska jag säga att det är mysigt när det spöregnar! Och jag menar det :)
Nyss varit ute med Enso på en liten runda! Och det är så härligt att se honom springa lös och skutta omkring. Plaska i vattenpölarna och köra rus mellan träden. Det är lycka! ;D

Och igår var det ju valpkurs, som det bekant är på Onsdag!
Jag åkte själv med Enso den här gången, första gången han skulle vara med helt på kursen. Förut har han ju bara åkt med och tittat på, eller vad man ska säga.

Och han skötte sig så himla bra, så jätteduktig min lilla älskling! :)
Han är så duktig på att ta kontakt med mig och han lär sig direkt hur han ska göra med nya saker.
Verkligen lättlärd. Och det gör det extra roligt att träna med honom. Inte för vi har tränat så mycket men ändå. Det är liksom grejer i vardagen som jag tycker är viktiga och som har blivit "träning" fast det inte är det, eeh, jaa ni fattar.

Typ som.

- Att när han ska äta så sätter han sig, utan kommando och tar ögonkontakt med mig.
  Och så ställer jag ner matskålen och han sitter kvar och tar ögonkontakt med mig och väntar på Varsegod! :)

- När vi ska gå ut så ska han sitta så att jag kan ta på halsband och koppel, och inte gå ut när jag öppnar dörren förens jag går ut och säger typ "nu går vi". Likadant när vi kommer in att han ska sätta sig och vänta tills jag tar av kopplet och halsbandet och inte bara rusa. Allt för att han inte ska rusa omkring och trassla in sig i kopplet, eller skena ut såfort någon öppnar dörren.

- När vi åker bil, att han ska sitta lugnt när jag öppnar bagaget, buren. och inte försöka hoppa ut. Så kunna stanna. Dels för att det är jätefarligt sen när han blir äldre om han skulle rusa ut ur bilen när man inte hunnit sätta på koppel osv. Då det han vara trafik och så. Och nu när han är liten att han inte ska "trilla ut" och skada sig. Och att han definitivt inte får hoppa ut ur bilen än eftersom han kan skada sig då, uan vänta på att jag lyfter ut honom.


Små grejer som har övats från början utan några som helst krav. Vilket gör att det ger med sig med tiden. :)
Matsituationerna fungerar klockrent och de gjorde de väldigt snabbt. Vilket nog beror på att man gör den "ritualen" så många gånger om dagen.


Jag tycker att det är viktigt att man låter sin valp vara valp. Och inte tränar för mycket med den. Utan allt ska kravlöst lekas fram enligt mig. Och ta de långsamt i valpens takt. Annars blir det bara förvirrane! Första veckorna är nog så omtumlande för både valpen och ägaren/na ändå.



YES! ;D


Onödigt vetande.

Igår så bäddade jag rent i sängen. Städade lite, och tvättade rent alla Ensos filtar och plädar.
Och sedan tog jag ut plastbädden som stått på mitt rum. Som enso max har sovit i tjugo minuter. Han vill ju hellre ligga på golvet och sträcka ut sig. Och så lade jag den pläden på golvet och ordnade till lite så att han kan ligga på den istället. Men han ville ändå ligga på golvet igårkväll.

Fast inatt när jag vaknade till så låg han faktiskt på sin plats.
Eller han har två platser på mitt lilla rum haha, vid fotändan och vid huvudänden. Yes.










Lite mys!


Lite bilder från igår när vi hade mysstund ;D

Nu ska jag ner och utfodra enso! ;D



Puss! Enso ligger som en padda, haha.


Hur smakar hår då? tänkte Enso. Aj, tänkte matte.


Bandet till mattes tröja var inte så dumt det heller..






Inofficiell utställning i Mjölby 15/11

Yes, nu är det anmält och fixat!
Shit!

Hur ska detta gå ?

Vilket ruskväder!

Idag är det ruggit,ruggit,ruggit ute!
Inte mysigt någonstanns när det är helt grått och rått.
Och jag är lite trött faktiskt, vet inte vad det är med mig. Inte kunnat sova alls något bra inatt :/

Men eftersom det är så ruggit väder ute, så bjuder jag på några inte lika ruggiga lekbilder från någon dag då jag och Enso var ute och lekte själva. Med ett stort tillägg att det inte är så lätt att fota och leka samtidigt. Vilket ni ser nedan!








       

   

Rumsrenhet

jaoe.

Från när Enso kom hem till mig så fram tills han var 10 v. Så blev det max en kisspöl inne om dagen och det gick dagar då det inte blev någonting. Alltid somsagt blir det ju när man tänker att "jag ska bara".. Hehe. Men tycker att det fungerade över förväntan. Vilket säkert berodde på att man var mycket på sin vakt och gick ut ofta.

Men Enso började snart att säga till mer och mer.. Och Fram tills idag så har vi klarat oss utan olyckor inne i drygt en vecka. Men så förut för en stund sedan så blev det lite kiss. Och man blir så irriterad på sig själv att man inte orkade gå ut. Hade varit ute med enso efter att han ätit sen gick jag in med honom och sedan inom loppet av 40min så var jag ute tre gånger för han gnällde och sa till. Och alla gånger kissade han direkt när vi kom ut. Och sedan gick i in igen. Sedan när han började igen och säga till, så tänkte jag att nee det kan inte vara dags igen. Så jag lät det vara. Men ack så fel! två sekunder senare så stod han där och lättade på trycket.

Ibland så blir man trött på sig själv. Det som hade gått så bra ;P
Fast jag är så medveten om att det gått väldigtväldigt bra hitills, osvosv. Så blir man ändå irriterad på sig själv.

:)

Här kommer lite bilder på mina kärlekar! :)
När det busar, och kampar lite ute i trädgården.
Vi tränar mycket på att Enso ska ha ett föremålsintresse och kamplust samt bra greppande!
Eller tränar var väll att ta i, Vi leker och har roligt och hoppas att det ska bestå längre fram med.


Och jag får ursäkta att några bilder är lite suddiga, men det är svårt att fånga en collievalp i farten! ;D


                   

         



minminmin!



Snart så är den min, nu håller bara husse med en hand!





Yiiipieee! jag vann jag vann!




Och se så snabbt jag kan springa, till råge på allt!




Sen blev jag trött, och då var det gott att bara ligg och tugga lite.



Vart tog helgen vägen?

Ja, det kan man fråga sig. Swisssss sa det bara.
Dålig uppdatering här under helgen, eller vilket det är under de flesta helger. Iaf när Filip kommer hem. Det finns inte riktigt tid till det då.

Vi har inte gjort något speciellt i helgen. Tagit det lugnt så Filip fått återhämta sig lite, och såklart gosat med Enso.
Vi åkte en tur till skogen så att han fick gå lite upptäckts färd, vilket gillas enormt av honom! Fast vilken hund gillar inte att strosa omkring i skogen?

Sedan inhandlades det ett reflexkoppel med. Det är bra med reflexer.
Och även om vi inte rör oss så lång utan mest ute i trädgården på kvällarna så är det ändå bra att ha.



Idag har jag även ringt och beställt tid för tolvveckors vaccinationen åt Enso.
Så på fredag fm. 11.15 ska vi vara på Sörgårdskliniken och få det avklarat!
Även avmaskningsmedel är inhandlat så det ska med bockas av under veckan! brabra

Jag återkommer med bilduppdatering från helgen.
För lite kort hann vi med att ta iallafall.


  
     

Duktiga mig.

NU har jag dammsugit på över+nedervåningen. Och torkat golven! YES

Och Enso ligger därnere och drömmer, låter som en? jag vet inte vad. haha.


Ikväll kommer Filip hem! <3
längtar.

Ursch, vad ruggit det är.

Riktigt så att man blir rå i kroppen. (?) Man vill bara burra ner sig.
Vilket jag ska göra snart, med tofflor och vetekudde :)



Enso min lilla älskling, du får inte bitas så hårt när du busar :/
Det gör så himla ont, och då skriker man till och bli irriterad fast det inte är meningen.






Lite mysigt naffsande går ju bra :)




Åh, vad vit och fin jag är!


Ibland så..

blir jag lite smått galen..
Fästingen är inte en chans att det går att få bort nu. Enso bara far med huvudet och man vill ju inte tvångshålla honom så att han blir rädd. Och så vågar man knappt försöka ta den eftersom den sitter precis vid ögat. Så rädd att råka peta i ögat.

Och idag är ingen leksak rolig, bara händerna. AJ!

Jäkla fästingar!

Ursch, så trött jag blir på fästingar.
Nu har Enso fått en till fästing, precis bredvid ögat. Alltså om de ändå ska få fästingar, varför kan de inte sätta sig på något ställe där det är lättare att plocka bort dem? Det undar jag!

Och såklart på någon jäkla vänster så har min förstahjälpenväska blivit kvar hemma hos fille. Där i ligger alla fästingplockare. BRA ELIN! (Fast det var egentligen filips fel, för han glömde de i hans pappas bil) menmen. Så Pappa får nog lov att åka dit och hämta den när han åker hem från jobbet. Så får vi se om vi får bort det lilla äckliga krypet ikväll.



Just nu ligger Enso och sover vid mina fötter, som vanligt ? :)
Min lilla pälsboll.


Nu ska jag lägga mig bredvid han på det hårda golvet och gosa lite! ;D


Får passa på när solen skiner!

Som sagt, ta vara på solen! Fast jag hoppas att det blir en riktigt härlig och solig höst. Där man kan pulsa omkring i löven i skogen. Mysigt! Sedan komma in och dricka lite te och bara njuta. Det märks att det börjar bli höst, på bara några dagar har träden börjat tappa löv. Luften blir också kyligare och kyligare.

Men nu hoppas vi på en härlig höst och sen fin vinter. Lagom kall med lagom mycket snö! Undra om Enso kommer gilla snön? det får vi se!

Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Nu är det redan onsdag och det innebär att det snart är fredag igen. Vilket det längtas till så att man kan få lite mänsklig närhet! Av en dödstrött Filip som är ute på överlevnadsvecka i skogen.

Men nu ska jag ta och hoppa in i en dusch och fräscha till sig lite.
Sedan ikväll är det valpkurs! ska bli roligt.
Enso har tagit det lugnt och sovit mkt idag, så han ska nog vara pigg ikväll! :)



Föresten någon som har tips på bra hundgodis?
Som är skonsamt för en liten valpmage :)




Här kommer lite bilder, vissa dagar är jag visst generös med bilder. haha :)

Visst är jag söt?


Ska jag leka med bollen eller inte?, det är det som är frågan


jag kanske kan äta upp den?


Inte? men om jag lägger mig ner och gapar så stort jag kan, så kanske bollen rullar in i munnen av sig själv?



Vad detta var spännande då, det låter ju så knäppt när jag slår till med tassen.
Måste göra det några gånger till.



Härlig höstdag!

Åh, idag har det verkligen varit en sådan där härlig höstdag. Luften är alldeles frisk och solen strålar från en klarblå himmel. Man kan ju inte annat än att bli glad.

Och på Enso är det full fart som vanligt. Vi har börjat att mer och mer gå korta promenader. Har försökt att ta det lugnt, eftersom man vet att det inte är bra att de rör sig för mycket. Vad man hör iaf? Innan har det mest varit rastning i trädgården och vi gått något varv runt huset. Samt gått någon promenad.

Enso är ju så glad i alla människor och vill bara hälsahälsahälsa, hehe. Vilket gör att så fort man är ute och han hör någon eller ser någon på håll blir han tokig och bara ska dit. Är vi ute i trädgården så springer han till staketet och springer där framochtillbaka och viftar på svansen och skäller. Är vi ute och går så visar han med hela sin kropp vart man vill. Och försöker man locka och pocka att man ska gå åt andra håller för att man inte känner för att hälsa (och man behöver ju faktiskt inte hälsa på alla, spec sådana med luriga hundar man inte känner) punkt.

Enso och jag gick en sväng till skogen med på eftermiddagen. Och vi fick även med oss Erik, för han var hemma från skolan. Det är så mysigt uppe i skogen.

Jag skulle vilja bo på landet (riktiga landet, fast *Mantorp är ju ganska mycket landet med, speciellt såhär i utkanten.) och bara kunna öppna dörren och ha härliga skogar och långa grusvägar där man kan promenera. Och om det fanns en sjö nära, så vore ju inte det helt fel heller. Drömma kan man ju iaf!
Filip bygg ett hus åt mig!




Här kommer lite bilder från dagen på mig och min lilla busråtta som bara blir större och större.
Just nu känns det ganska otroligt att han har varit liten som ett marsvin.



Vänta, jag ska bara lukta lite här borta.


Mycket spännande i skogen.



Här luktade det mumma.



En liten godispaus på hemvägen. (faktiskt tungt att bära en över 7 kilo Enso)


När jag sitter så här fint, då får jag godis va?




  
Ganska skönt att bara sitta still och titta också.




Måste bara tala om att det verkligen hörs när Enso rör sig på nätterna, och annars med när han sover.
Han ligger nämligen inte så jättelång stund på samma ställe. Tror det beror på att han tycker att det blir varmt?
tripp tripp tripp tripp DUNS så låter det. Han verkligen slänger sig ner när han lägger sig.



Godnatt
Nu ska jag gå och pussa på min lilla rävunge och sedan ta natt. Den där sömnen är skön!
Får se vad morgondagen bjur på, hoppas fint väder! Imorgon kväll är det också valpkurs, Så Enso får vila så han orkar med alla intryck. yesyes!




Ny vecka igen.

Vad tiden går fort!
Och Enso bara växer, man hinner inte med.
Nu väger han 7,1 kilo, eller gjorde igår iaf! Och blir bara busigare och busigare och duktigare och duktigare.
Fast han är en liten retsam herre! haha

Jag börjar känna mig iform igen efter en vecka i förkylning. Ska bli skönt att få tillbaaka energin och orka lite mer.




Här kommer bilder från i Torsdags då Enso duschade :)

Enso hade duschpublik, och dem var ju mkt roligare att titta på än att titta in i kameran.


MYS



tittut :)


Här sitter Enso nyduschad och fin!






I Fredags var vi hemma hos Fille som sagt, som fyllde år.

Men enso var en exemplarisk valp och var lugn och fin och sov sig igenom större delen av kvällen.

Fredag!

Jepp, idag är fortfarande Ensos haltande som bortblåst. brabra ;D

Idag tog jag med mig Enso och hälsade på mamma på hennes jobb. Så det blev socialträning med massa små ungar. Vilket gick jättebra. Även bilåkandet går jättebra nu. Skönt!

Nu ska jag bädda rent i sängen. Sedan bär det av hem till Filip och fira honom.
Och imorgon blir det med största sannolikhet Liseberg. :) trevligt.






Det finns inga ord :'(
Vila i frid Pär

Sniff,sniff mums! ;D

Att en liten hundbäbis kan lukta så gott. :)
Och extra len och mysig är han nu efter en dusch. Enso verkade tycka om det.
Han satt helt still och myste iallafall.

Efter att Han vaknade i eftermiddag så var han i stort sätt som vanligt. Han haltade lite men inget nämvärt. Och ju längre dagen har gått ju mindre har det synts. Så det verkar inte vara någon fara! Skönt :)
Får se hur det är i morgon så att det inte "kommit tillbaka" då.

När jag duschade Enso så upptäckte jag en till fästing på honom. Ursch!
Denna var dock större och lättare att ta bort, Den lilla gröna kofotslinkande fästingborttagaren fungerade bra nu :)
Men jag har ju inte beställt en hund som lätt ska få fästingar? :O haha
Ursch fästingar måste vara det mest meningslösa djur, de fyller ju ingen funktion, eller?
Nä, de borde inte vara livsberättigade. PUNKT





På bättringsvägen.

Med förkylningen och det är sköntskönt!
Har städat lite idag, vilket var välbehövligt. Dras ju in lite grus och sand och annat småskit. :)


När jag var inne och städade så var följde Enso med pappa ut i trädgården.
Och Enso forde omkring som vanligt och gjorde kullerbyttor. Men så hade han tydligen plötsligt gnytt till. Och sedan haltat lite och inte riktigt ville stödja på vänster framtass. Pappa roppade ju ut mig och jag kom direkt (har jag ngn gång varit så snabb?)

Enso hade lagt sig ner på gräset. Och verkade inte vara någont större fel på honom. Jag klämde och kände igenom hela honom och ingen reaktion. Kollade även alla tassar så att det inte hade fastnat någonting i/emellan trampdynorna. Men inget där. Så jag försökte få upp honom och gå lite. Vilket han gjorde, fast det syndes ju markant att han haltande. Så det blev in och äta för honom (tolvmaten) och sedan ut en snabbis i trädgården så han fick göra ifrån sig.

Sedan bar jag med honom upp på mitt rum, och så fick han komma upp i sängen (hör och häpna, första gången sen han kom hem hit) för tänkte att han skulle få ligga mjukt. (vet att jag är en tönt, han har det ju minst lika skönt i sin hundbädd) Menmen.

Där lade han sig och sträckte ut sig intill mig. Somnade nästan direkt. Och jag kände igenom hela kroppen och pillade. Ingen reaktion. Så då fick han helkroppsmassage. Tänkte att om det är något liten streckning så kunde det ju vara skönt och mjuka upp lite. Och det var ingen svullnad ngnstans (inte än iaf, ska såklart kolla och känna mer sedan, när han vaknat igen). Så det blir nog bra ska vi se (intalar mig själv) bara att man blir ju så nojjig.
Så jag avvaktar lite, annars blir det att fara iväg.

Min lilla Enso pälskling <3

Jag som hade tänkt att han skulle få en liten rengöring idag. Tvätta av han lite och klippa klorna.
Men får se hur det blir med det. huh :/



Så nu ska vi tänka på något annat som är lite roligare..
IMorgon Fyller Filip 19 år! :) Så grattis till honom.
Vi (Jag & Enso) ska dit imorgon, hem till hans föräldrar och fira lite.
(Om Enso är okej förståss.) Så jag måste fixa och slå in paket med. Yepp.



Och idag är Enso tio veckor! :)






Prosit,

Ursch, jag tycker inte om att vara förkyld. menmen.

Igår var mormor, morfar och farmor här! trevligt! :)
Annars så händer det inte så mkt här. Ikväll blir det att åka ut till klubbarp bara. Hoppas att jag känner mig lite bättre tills dess. Ska bara ta det lugnt och kurera mig nu.

Snörvel. huh, och massa hat på fästingar.

Suck på min förkylning.
Borttagandet av fästing på Enso gick inte så jätte bra. Den satt ju as lurigt inne i örat.
Och så är det ju massamassa hår där. Och jag började få mer och mer panikkänslor när vi inte fick bukt på det. Man vet ju hur farliga fästingar kan vara. Och vill ju inte att något farligt ska hända min lilla älskling,
Menmen, fick iaf bort en liten bit utav den. Fast inte hela. Typ huvudet som satt kvar.
Inte bra, eftersom man även hört att det är viktigt att få bort huvudet.
Och snart ville vi inte bråka mer med Ensos öra, vill ju inte att han ska få dåliga vibbar av att man pillar med öronen. Och med fästingborttagaren gick det inte, och pincetten var inget vidare. Så mamma åkte iaf iväg till apoteket och skulle köpa ny, och prata med dem. Han på apoteket sa att vi skulle låta det vara, men hålla koll på så att det inte blev väldigt rött och svullet osv. Men jag kände mig fortfarande inte lugn, så det fick bli telefonsamtal till veterinären, de bör ju ändå veta?

Så talade om läget, och hur lite Enso var osv.
Och hon sa att det bara var att låta det vara, så skulle det bli en sårskorpa sedan som man kunde pilla bort. För då skulle det som var kvar av fästingen följa med det också.. Frågade flera gånger om vi inte behövde vara oroliga och hon sa med säkerhet att vi inte skulle vara det.

Kändes skönt!


Men blir ändå att hålla extra koll, på både allmäntillståndet och örat.
åh, min lilla Enso. <3


Nu ska jag springa ner och kissa Enso, sedan blir det vetekudde och en kopp med honungsvatten i sängen.
Vore ju iof väldigt mysigt att krypa ner med Enso i sängen.. Men det blir det inte :/ (starkt av mig)
Måste faktiskt säga att jag är väldigt stolt över mig själv som klarat att inte ha honom i varken sängen eller i soffan. Visst vore det jättemysigt att ligga och gosa med honom i sängen nu.
Fast jag vet att jag får igen det sen, för när en stor hårig luns som har varit ute i regn och lera kommer upphoppandes i sängen.

Istället har jag gjort en provisorisk bädd på golvet som jag allt ofta nyttjar! :)
Där kan vi ligga och sussa ikapp.


Godnatt!

BLÄ, förkylning.

Åh, förkyld!
Känner mig helt igengrodd och matt i kroppen. Jäkla förkylning som kom som en stormvind.
Dagen har bestått av att dricka honungsvatten och ta hand om Enso. Vilket jag tror resterande dag kommer bestå av med. Men blir nog sängen och se någonting på datorn.

Och så har Enso en fästing i örat som jag måste ta itu med. Bäst att göra det nu.



Enso 6,5 kilo! :)

Yes, det är vad vågen stod på igår. Är det mycket eller lite? inte vet jag. Det ser ut att vara lagom iaf, hehe.
Han har växt ganska mycket ändå sen jag hämtade hem honom tycker jag,
främst tycker jag att han har fått långa ben, hehe.

Enso är jätteduktig på nätterna, sover hela nättena + håller sig, och vaknar inte till förens framåt sjutiden.
Det gillas starkt! För även om det inte gjorde någonting att springa ut vid femtiden så är det mycket skönare att slippa :) Både för mig och honom tror jag.


Vad har vi gjort i helgen då?
Hm, i fredags gjorde vi inte så mycket. Filip och jag myste med Enso och var ute i trädgården och busade.

I lördags var Fille, jag och tobias iväg på Husbyfjöl marken + cloetta. Trevligtrevligt. Handlade lite filmer, block, reflexer osv. Lite smått. Sedan på kvällen bar Filip och jag med Enso upp till vattentornsskogen så fick han strosa omkring där uppe lite. Det tyckte han var jättespännande. Jag ville ju öva och se lite hur följsam han är när man går iväg sådär och han är lös. Och det fungerade jättebra.

Igår åkte vi som sagt hem till filip. Det fungerar jättebra att åka bil med Enso nu *pepparpeppar*.
Hemma hos Filip var vi ute och lekte i trädgården, samt tog en tur till Måndalen. Så Enso fick trallarunt lite i skogen där med. Och även det gillades, brabra! fast vilken hund gillar inte att vara i skogen?
Sedan lagade vi lite mat och hade det mysigt, så skjutsade vi ner fille till bussen och sedan bar det av hem.



Här kommer lite bilder :)


Fille och Enso, ute i skogen!


Jag och Enso, ute i skogen.


Enso tycker att kameran är ganska spännande!





Påväg tillbaka till bilen. Och Enso i sin bur.




Lite vilostund ute i trädgården hemma hos fille, med vattenskål såklart! :)



Jag skulle också vilja sitta däruppe och äta glass..



Det är inte många stunder Enso står still och man hinner upp med kameran.


Jag kommer, jag kommer! :)




Sen fick linan åka på lite så jag fick prova hur det var.



Sen kom Enso på att det inte var så roligt att springa med lina på sig och mig i andra änden. Så då fick det bli lite dragkamp istället.


Fast sedan fick han ju syn på den spännande vattenslangen :)








Sedan när vi kom in så slocknade han direkt. Men ville han ligga på filten? somvanligt inte! haha


Och när Enso sov, passade Filip och jag på att laga mat.
Hemalagade skinkschnitzlar + tillbehör! Mums


Jaha, nu är helgen snart slut. :/

Ja, tyvärr.
Vilket innebär att fille ska åka tillbaka in i lumpen. suck :/

Ingen vidare uppdatering här nu i helgen. vilket beror på att det varit fullt upp, hehe.
Ska försöka slänga in några bilder senare samt ge en lite utförligare beskrivning av helgen.

Nu ska vi göra oss i ordning sedan ta en tur hem till Filip. :)
Vi kör på med vårat "träna åka bil koncept!", haha. Tur att Filip inte bor så långt bort.


Nä, nu måste det fixas! 

Han är söt när han sover,

Hahaha, eller annars med är klart! ;D
Men nu i eftermiddag har han varit mer vild än tam. 
Nu har han dock kommit till ro och ligger och sover inne på golvet i mitt rum.

Snart vankas det kvällsmat. Hemalagad pizza, mums! :)

Yes, fredag!

Så nu är det helg, skönt!
Vädret var ju inte på topp igår men vi trotsade det lite iaf och var ute. Men det gillade inte Enso. Tror det är första gången sen han kom hit som han går till dörren och vill gå in. Annars brukar man få truga till tusen för att få med honom in.

Jag klippte klorna på honom igår. Passade på att göra det när han var lite halvslö, precis när han sovit.
Hade först bara tänkt att ta en tass. Men det gick så bra så jag klippte alla klor som behövdes. :)

Idag vet jag inte vad det blir att göra, Filip är ju här. Han är ute med Enso just nu.
Men sen ska han iväg en stund. Sedan måste det nog bli att åka en sväng till Mobilia och se om det finns något vettigt regnställ eller ngt. För mitt visade sig igår inte stå emot ett piss. Vilket ledde till att jag blev dyblöt. Och så kan man ju inte ha det om det nu blir en regning höst.

Nu är det bäst att gå och kolla vad grabbarna håller på med.

Ruskväder!

Utanför fönstret faller regnet. Allt blir så mörkt och dystert då.
Man vill bara gosa ner sig i soffan, se en bra film och mysa!
Fast här blir det att krypa ner och mysa hos Enso istället som ligger och sover där nere.

Jag har bakat kladdmuffins! :) mums. Nu blir nog Fille glad. hehe
tror att de blev bra!

Nu ska jag plocka iordning lite, sen kommer min kusin + familj :) trevligt!













Suck,

Å inte nog med att jag klantat till mig idag så, att hela glasburken med hundgodis for i backen så att jag fick soppa och dammsuga i en evighet. Så försvann mitt inlägg här som jag hade skrivit nyss, SUCK.

Så orkar inte skriva så mkt nu.

Men valpkursen gick bra igår, mamma var med och tog hand om Enso så att jag kunde gå i skogen med de andra och kolla vilka övningar de gjorde. Så följde Enso med lite bort sen till gräsplanen där de andra var och gick med nosen i bakcen och svansen viftandes i skyn. Mycket goda dofter att sniffa på!, och klart spännande med både ny plats och massa hundar. Så med lite sniffande och iakttagande och vilande så fördrev han några timmar. ;D


Bilresan gick ganska bra, det var lite gnäll men det är väll sånt man får ta. Blir nog bättre när han vant sig att åka i buren lite mer. Därför är det ju bra att det inte alls är långt ut till hundklubben!

Filip kommer hem ikväll, å han är saknad!
Ska bli mysigt att få lite pussarochkramar. Även om Enso pussar duger finfint! <3

Nä, nu ska jag hoppa in en snabbis i duschen, sedan blir det matdags och Kissrunda. Yes!


Enso den lilla godingen ligger och sover nu. Han blev helt slut efter dammsugningen, det gillades inte. Men somsagt som så mycket annat så är det ju en vanesak det med.





Nu så!

Ja, nu kommer fotouppdateingen som jag sa skulle komma igår ;D


Dagarna bara flyger förbi och jag lär känna Enso mer och mer. Spännande!

Han är väldigt glad och framåt, inte rädd för någonting. Enso har upptäckt att det mesta går att tugga på, och man måste ju smaka på allt! ;D Speciellt, blommorna, dillen, morötterna i trädgårdslandet. Och äpplena och plommona. Men alldra godast är nog mossa och jord? Nä föresten, det är busken! MUMS

I början tyckte han att halsband var en riktig pina och det kliade ju något så fruktansvärt. Men nu får det sitta på ute utan problem. Har även gått ut lite i koppel och det funkar bra! Han är jätteduktig, När vi ska gå ut sätter han sig fint och väntar på att jag tar på halsbandet - lika så när vi kommer in och det ska av. Även inne när det är matdags sätter han sig fint och väntar på varsegod. :)

Pälsen har borstats varje dag, fast den ser snart likadan ut. Denna valpull tovar sig direkt! hehe.
Men det är bra att göra det till en vanesak. Igår tog jag även fram klotången och körde lite med den på tassarna och låtsas klippte. - ingen reaktion. Får se hur det blir när jag ska klippa på allvar. Tänkte ta lite i taget nu till börja med så vi får se hur det går, men det går nog bra.


Ikväll är det dags för valpkurs igen. Ska se om Enso ska få följa med och åka lite bil.
Får se vad han tycker om att sitta där bak i bilen, när vi hämtade hem honom så åkte han ju i baksätet med mig och fille och då var det inga problem. Men jag tror att det blir andra toner nu.


(Så nu ska jag avsluta detta inlägg, blev en liten paus för kiss och kel!)



Han är ju så söt så att man bara vill äta upp honom, och ibland tror jag faktiskt att han vill äta upp mig också.
(Fast det är nog inte för att han tycker att jag är söt, utan att han är på bushumör/gos, haha)





RSS 2.0